Scorul acestui articol
[Total: 4 voturi. Media: 5]

S-au împlinit trei ani de la referendumul pentru demiterea preÈ™edintelui Traian Băsescu. Prilej de evocare a momentului de către actorii principali È™i, ca de obicei în astfel de situații, de dezvăluire a unor aspecte inedite.
Crin Antonescu, într-un interviu pentru Gândul, afirmă că în vara lui 2012 „oameni importanți din instituții interne și internaționale i-au sugerat premierului Victor Ponta să încheie un parteneriat în afara USL pentru a se menține la putere”. De asemenea, fostul co-preÈ™edinte al USL apreciază că „žputerea tot mai mare a serviciilor secrete se poate transforma într-o „situație periculoasă”.
De la altă tribună, ce-i ține microfoanele deschise 24 din 24, Traian Băsescu È™i-a amintit că mandatul emisarului american Philip Gordon, care l-a vizitat la sediul de campanie imediat după referendumul din 2012, a fost „žsă-mi transmită că am tot suportul Statelor Unite”. „žNu È™tiu ce le-a spus celorlalți dar È™tiu că nu a umblat cu limbaj dublu. Asta cu certitudine”.
AÈ™adar È™i celorlalți, printre care È™efii serviciilor secrete româneÈ™ti, judecătorii CCR, Administrația Americană le-a transmis în clar că SUA îl sprijină total È™i necondiționat pe Traian Băsescu. Nu sună un astfel de mesaj ca un ordin pe unitate: „žnu ne interesează cum, dar țineți-l la putere pe Băsescu”?
Când Gordon a acreditat, printr-o declarație publică, enorma minciună macovistă că peste 1.5 milioane de voturi ar fi fost fraudate la acest referendum, a adăugat, practic, ordinului imperativ de salvare a lui Băsescu, dezlegarea È™i garanțiile de impunitate necesare executanților pentru folosirea oricăror mijloace în vederea atingerii acestui scop.
Căci o astfel de misiune, de oricine ar fi fost ea ordonată, de Washington, de Berlin ori de Bruxelles, trebuia dusă la îndeplinire de forțele executive ale țării de destinație. Care forțe, când se pune problema asumării responsabilității acțiunilor lor (mai ales dacă acestea se anunță a fi la limita legalității), simt nevoia unei acoperiri totale.
Când Crin Antonescu se referă la „oameni importanți din instituții interne și internaționale” putem deduce singuri cam cine ar fi aceÈ™tia. „žInternaționalii” sunt cei care transmit ordinele iar „žinternii” cei care le execută.
Și acum să înțelegem cadrul formal ce face posibilă manifestarea aproape discreționară a unei voințe străine în politica È™i afacerile interne ale României.
România, în momentul de față, este sub incidența a 3 tratate majore:
– Tratatul de la Lisabona, care reprezintă, practic, fundamentul legitimității democratice a UE;
– Tratatul Atlanticului de Nord, asumat odată cu aderarea României la NATO;
– Parteneriatul Strategic cu SUA, care stabilește pilonii relației România „“ SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, știință și tehnologie, cercetare, educație, cultură.
Dintre acestea, primele două se referă la structuri cu organe multinaționale de decizie. Care, prin natura funcționării lor, sunt mult mai transparente È™i mai puțin expuse influențelor unor voințe unice cu tendințe discreționare.
Al treilea tratat însă, funcționează ca frăția elefantului cu muÈ™uroiul de furnici. SUA îÈ™i anunță pretențiile prin pasul greu al câte unui mărunt emisar, cu pieptul bombat, iar muÈ™uroiul românesc începe să trepideze obedient, în vederea îndeplinirii întocmai È™i la timp a rolului ce i-a fost stabilit, de multe ori fără a fi măcar consultat.
Atât de mare preț pun americanii pe părerea È™i voința României în relația bilaterală, încât de aproape 3 ani nu È™i-au desemnat un ambasador la BucureÈ™ti.
Să ne reamintim două acțiuni profund antidemocratice ale SUA desfăÈ™urate în România ultimilor ani, cu sprijinul unor instituții româneÈ™ti, populate de români:
– Susținerea prin minciună È™i fraudă a regimului antinațional Traian Băsescu, ce a culminat cu deturnarea referendumului din 2012, È™i
– Transformarea binomului SRI „“ DNA într-o armă de poliție politică, prin intermediul căreia să manipuleze politica internă a țării, să deturneze voința populară È™i să distrugă È™ansele de renaÈ™tere a unei economii româneÈ™ti cu investitori autohtoni.
Sub pretextul unei necesare È™i dorite lupte anticorupție, binomul îndepărtează oameni politici È™i industriaÈ™i incomozi, în vreme ce infractori de anvergură infinit mai mare (Traian Băsescu, Sorin Blejnar, Adriean Videanu, Ioan Oltean, Vasile Blaga) sunt protejați sau chiar pregătiți pentru reciclare.
Ce unelte din interior fac posibilă întreagă această „žcurățenie” unidirecționată È™i vădit tendențioasă?
– Vârfurile operaționale ale SRI precum È™i infiltrații lor în parchete, justiție, presă;
– Șefii DNA, CSM, ÎCCJ, CCR.
Scuza lor? Parteneriatul cu SUA (care ne garantează securitatea teritorială), Parteneriatul cu SUA ( care prevede combaterea corupției), pe scurt: Parteneriatul cu SUA (care reprezintă interesul național).
În aceste condiții pun È™i eu o întrebare de prost: dar de americani ne mai apără cineva?
Dacă aceÈ™tia, să zicem, din interese egoiste, din reorientări geo-strategice sau, pur È™i simplu, din dispreț, vor dori să nu mai producem ci doar să importăm, vor urmări să nu mai stăm pe picioarele noastre ci să le devenim vasali, buni la munca de jos, la războaie singeroase, la operațiuni murdare, dacă, dacă, dacă…
Mai e cineva vigilent față de astfel de pericole? Mai putem spera într-o protecție instituțională?
Are domnul general Coldea o direcție în subordine care să se ocupe de cei care nesocotesc voința populară È™i subminează suveranitatea È™i independența României? Fie aceÈ™tia chiar È™i reprezentanți ai SUA? Sau domnul Coldea, doamna Kovesi, domnul Zegrean, doamna Stanciu îi reprezintă, acolo unde funcționează, mai mult pe americani decât pe români?
Poate se aÈ™teaptă o astfel de atitudine patriotică de la Mihai Răzvan Ungureanu, detestat aproape ca Băsescu de popor È™i politicieni dar îndrăgit peste măsură de Tel Aviv, de Budapesta, de Washington.
Totul pare posibil în această periferie de Balcani.
Unii cred că în numele Parteneriatului Strategic cu SUA le este permis orice, inclusiv să facă rău propriului popor. Căci asta s-a întâmplat È™i când au fost furate prezidențialele din 2009, È™i când a fost deturnat referendumul din 2012 È™i când, de dragul FMI, s-au tăiat salariile bugetarilor cu 25%, È™i când, de dragul lui Băsescu È™i a camarilei lui, s-a permis devalizarea bugetului de stat prin ingineriile de la ANRP. Și asta se întâmplă È™i acum, când Băsescu zburdă liber È™i face declarații iresponsabile în vreme ce Ponta trebuie dat jos cu orice preț, chiar È™i prin instrumentarea unui dosar aberant.
Îi avertizez pe aceÈ™ti români puternici ai zilei care, turmentați de forța descoperită brusc în buricele degetelor, È™i-au pierdut luciditatea, că rostul lor în funcțiile pe care vremelnic le dețin este dat în primul rând de fidelitatea față de propriul popor È™i de propria țară, iar nu de aliați conjuncturali care azi sunt È™i mâine, poate, ne vor întoarce spatele.
FâÈ™ia graniței dintre parteneriatul strategic cu SUA È™i trădarea națională nu e mai groasă, în această perioadă tulbure a istoriei, decât o foiță de ceapă.
Nu încercați să instaurați in România un echivalent al unui regim de ocupație. Nu încercați să înlocuiți frumoasele aspirații republicane „žlibertate, egalitate, fraternitate” cu surogatele unui trădător de neam „žmuncă, familie, patrie”. Nu vă credeți nici nemuritori, nici infailibili, nici mai deÈ™tepți decât istoria.
Credeți-vă È™i fiți români! Și incrustați-vă undeva, pe cristalul oglinzii în care vă priviți în fiecare dimineață, că nu există păcat mai greu decât trădarea de țară.
Pe acest teritoriu, numit incă România, turcii au venit È™i au plecat, ruÈ™ii au venit È™i au plecat, americanii au venit È™i vor pleca È™i ei.
Doar românii au fost, sunt È™i rămân. Mai se cărăbănesc È™i dintre ei unii, de lehamite, dar cu gândul È™i cu speranța de a se întoarce.
La ei trebuie să vă gândiți dacă sunteți, cu adevărat, ceea ce pretindeți.

Contele de Saint GermainEditorialeAdriean Videanu,ANRP,CCR,Coldea - Kovesi,Crin Antonescu,DNA,FMI,foita de ceapa,ICCJ,Ioan Oltean,NATO,Philip Gordon,referendumul pentru demiterea lui Basescu,Sorin Blejnar,SRI,tradare nationala,Tratatul Atlanticului de Nord,Tratatul de la Lisabona,USL,Vasile Blaga,Victor Ponta,Zegrean Mihai Ungureanu,ziarul GandulS-au împlinit trei ani de la referendumul pentru demiterea preÈ™edintelui Traian Băsescu. Prilej de evocare a momentului de către actorii principali È™i, ca de obicei în astfel de situații, de dezvăluire a unor aspecte inedite. Crin Antonescu, într-un interviu pentru Gândul, afirmă că în vara lui 2012 'oameni importanți din...Blog politic si polemic