Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Analizați cu atenție aceste intrebări din titlu È™i veți constata că, tot ceea ce democrațiile evoluate contrapun puterii pentru a o ține în frâu, pentru a evita deviațiile spre totalitarism, la noi a fost anihilat. Nu mai avem sindicate, nu mai avem societate civilă; intelectualitatea, care în lumile „“ model se situează în general pe stânga È™i, cu predilecție, în opoziție, aici în România È™i-a ranforsat o huntă stipendiată de putere prin care încurajează totalitarismul È™i înăbuÈ™ă încă din faÈ™ă orice protest al românului statistic. Pe scurt, leului social i s-au scos caninii, i s-au smuls ghearele È™i este plimbat la ocazii în lesă È™i bălăbănindu-se, doar pentru a se arăta că încă mai există, că meciul câÈ™tigat veÈ™nic de putere cu poporul său are încă arbitru.
Metoda folosită, pe cât de simplă È™i eficientă pe atât de abuzivă, are un slogan pur băsescian: „žcine mi se opune, la puÈ™cărie”!
Am văzut-o aplicată triumfal în ultimii 10 ani È™i cu adversarii politici (Năstase, Voiculescu, …) È™i cu cei instituționali ( parlament, administrații locale, …) dar È™i cu cei sociali (lideri de sindicat, formatori de opinie nealiniați, …) care ar avea capacitatea să scoată masele în stradă în caz de derapaje ale puterii spre autoritarism.
Excepționala găselniță a lui Băsescu, în dementul lui proces de a-È™i subjuga poporul È™i a putea conduce discreționar țara, a fost pretextul folosit: lupta anticorupție. Îți trebuie un cinism diabolic, un tupeu de mare blufeur È™i un dispreț caligulian față de turma ta, ca să te declari tocmai tu, coruptul corupților, mafiotul mafioților, dijmarul tuturor hoțiilor din bugetul de stat, părintele È™i protectorul acestei lupte. Și nu doar atât, ci È™i să-ți construieÈ™ti, în numele ei, o armată de instituții pervertite, înarmate la vârf cu yesmeni, cu uneltele perfect adaptate amputărilor fără de lege È™i fără anestezie pe care le pui la cale.
Primii seduÈ™i de pretextul lui Băsescu pentru asaltul său descreierat au fost comozii È™i superficialii reprezentanți ai marilor cancelarii. Nu doar că i-au dat mână liberă pentru safari-ul pus la cale în jungla numită România dar i-au asigurat È™i spatele pentru eventuale nedorite incidente de parcurs. Dar la fel de seduÈ™i au fost È™i liderii „“ unealtă folosiți pe plan local pentru a-i pune planul în aplicare. S-au trezit peste noapte cu puteri demonice, gata să le permită satisfacerea instinctelor lor de brute.
Astfel a început măcelărirea indezirabililor. Și nu doar a acelora ce încălcaseră legea È™i deveniseră un flagel (deci îÈ™i binemeritau soarta) ci È™i a acelora ce deranjau legal instăpânirea noii È™i nedemocraticei camarile.
Astfel au dispărut marile sindicate, liderii bătăioÈ™i, mitingurile de protest organizate de aceÈ™tia cu susținerea societății civile, sula din coastele preaputernicilor guvernanți.
PreÈ™edintele Iohannis a întors în Parlament noul Cod Fiscal. Care prevede, printre alte multe măsuri de relaxare È™i de încurajare a întreprinzătorilor din România, readucerea TVA la 19%.
Unde sunt sindicatele, să sară ca arse la o aÈ™a frână pusă dezvoltării celor pe care îi reprezintă? Sunt în formol.
Dar asociațiile profesionale? În hibernare, cu liderii lor de mucava, cu tot, foarte grijulii să nu intre la apă È™i să li se fleÈ™căiască bunătate de celuloză.
Dar experții economici, de la publicațiile de specialitate ori din instituții de proces È™i sinteză? Foarte atenți la ce li se È™opteÈ™te în cască È™i deloc interesați să-l contrarieze pe imprevizibilul teuton din dealul Cotrocenilor.
O adâncă tăcere s-a instaurat peste toate răsuflătorile acestui vulcan, încă ne mort, care este poporul român. Cineva a înfundat cu câlții fricii È™i ai forței brute gurile de respirație ale mulțimii, mizând pe faptul că înainte de a se atinge presiunea de explozie va fi inregistrat decesul.
Cine să fie atentatorul? Cine să pună dorința sa nesăbuită de dominare mai presus de viața societății pe care ar trebui să o servească?
Nu e greu de înțeles!
Câinele de pază s-a transformat în monstru. A fost de ajuns să se lase îmbrățiÈ™at, sărutat, îmbăloÈ™at, de funestul lui mentor, de turbatul lui dresor, pentru ca rabia să-l invadeze È™i să-l nenorocească.
Forța sistemului de a sufoca orice respirație ce nu-i convine, orice gest de eliberare, de independență, de autodeterminare, pare în aceste zile copleÈ™itoare. Iar determinarea, fanatică.
Traian Băsescu nu mai e preÈ™edinte dar radioactivitatea mandatelor sale otrăveÈ™te în continuare țara. Iar cel chemat să-l înlocuiască È™i să îndrepte răul făcut, parcă mai mult îl adânceÈ™te.
În loc să pună cu botul pe labe dulăul dezlănțuit care, în numele luptei anticorupție, distruge totul în jur, instituții, vitalitate socială, speranță, Klaus Iohannis refuză revenirea la un TVA decent ca nu cumva poporul să ia o gură de oxigen È™i să se trezească.
De aceea mă întreb: a mai rămas cineva sau ceva, în înalta noastră politică dâmbovițeană, care să reprezinte cetățeanul obiÈ™nuit?
Pe mine, în acest moment, nu mă mai reprezintă nimeni. Dar pe dumneavoastră?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,asociatii profesionale,autoritarism,blufeur,caine de paza,Dan Voiculescu,indezirabili,Klaus Iohannis,lideri de sindicat,mitinguri de protest,monstru,noul Cod Fiscal,sindicate,societatea civila,TVA 19%,yesmenAnalizați cu atenție aceste intrebări din titlu È™i veți constata că, tot ceea ce democrațiile evoluate contrapun puterii pentru a o ține în frâu, pentru a evita deviațiile spre totalitarism, la noi a fost anihilat. Nu mai avem sindicate, nu mai avem societate civilă; intelectualitatea, care în lumile '“...Blog politic si polemic