Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Laura Codruța Kovesi a devenit un fel de Jeanne d”™Arc a asediului anticorupție din România. Cineva o ține cablată non-stop la înalta tensiune a ingineriilor de milioane de euro cu care se îndeletnicesc onorabilii noștri politicieni și, de atâta neodihnă, de atâta supra-sarcină (deloc uterină din păcate pentru ea), a căpătat în ultima vreme un tremur nervos și la voce È™i la mâna cu care încondeiază destine. Dacă modelului ei, amazoana invocată la început, tremurul i se trăgea de la galopul bidiviului, dânsei i se trage de la zelul SRI-ului. De aici È™i anumite rateuri în fixarea corectă a electrozilor vinovăției la tâmplele, gleznele È™i, mai ales încheieturile mâinilor celor vânați de dânsa È™i de instituția, cea cu brățările cu cheie, pe care o păstoreÈ™te.
Din nevoia de statistici pozitive privind „securitatea muncii”, „electrocutările” accidentale ale unor rătăciți prin „câmpul tactic” al binomului SRI „“ DNA sunt raportate la defecțiuni în marja de eroare admisibilă. Adică, după o expresie devenită deja celebră, ghinionul lor, al victimelor nevinovate, că s-au aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.
Odată cu investirea la Cotroceni, Klaus Johannis a primit-o pe doamna Kovesi, de la Traian Băsescu, pe inventarul cu mijloace fixe ce trebuie protejate ca ochii din cap, de toți preÈ™edinții României, în vecii vecilor. De parcă această făptură ar reprezenta un inestimabil bun de patrimoniu, ceva între sit Natura 2000 È™i monument UNESCO, un fel de Delta Dunării pe care plutesc în halou, ca niÈ™te ambarcațiuni cu zei la bord, mânăstirile de lemn din MaramureÈ™. Astfel, muritorul de rând Johannis a ajuns să i se prosterneze nemuritoarei zeiței Codruța mai ceva ca doamnei Carmen în nopțile cu lună plină.
Nici regina fecioară, cu peste 400 de ani în urmă, nu a fost atât de temută și venerată precum încercănata noastră cătuÈ™ereasă, cu vorbă molcomă, tunsoare garçon și măsură XXL la veston, cizme È™i putere.
Au pețit-o în urmă cu ceva ani, pe când era „nimeni”, o vrăjitoare și un măscărici. Monica Macovei și Traian Băsescu i-au fost nașii de logodnă cu acest „“ scuzați – futangiu feroce, descins din încruntata spiță rasputiniană și blagoslovit cu nume de codoaÈ™ă: „prokuratura”. L-am complimentat astfel pe menitul zeiței pentru că, de la prima ei atingere, el a devenit viril ca un măgar când i se cerea să le-o tragă, brut, inamicilor. Și le-a tras-o! Și le-o trage! Ba cu aresturi preventive, ba cu sechestre extinse, ba cu dosare de ficțiune, ba cu complete de judecată numite (aleatoriu, desigur) pe sprânceană.
Aveți obiecții că i-am atribuit genul masculin acestei EA, prokuratura? Credeți-mă, e ca È™i cu taifunul. Un EL, botezat cu nume de EA.
Plecasem însă de la anticorupție È™i intransigență. Pentru că trebuiau să existe în pavoaz (vechi obicei marinăresc) și să poarte un singur nume (lirică autohtonă), li s-a spus, simplu (È™i româneÈ™te), Kovesi. Sau DNA, ca să descurajăm deopotrivă xenofobia și idolatria.
Cad politicienii noÈ™tri ca frunzele, când se îngălbenesc. DNA este pentru ei un fel de toamnă, cu toate că-i umflă indiferent de anotimp. Și mai este È™i un fel de austru, căci le zgâlțâie codițele, prin care-și trăgeau seva, până se rup.
Știți ce supranume a primit acest vânt, austrul, în popor? Sărăcilă! Înțelegeți acum de ce sunt necesare metaforele? Economisesc hârtie.
Că zeița asta olimpiană, ajutată de maÈ™ina ei infernală de Colzi, Evi și Stance (m-am ferit superlativ să zic Stăncuțe) îi dovedeÈ™te È™i pedepseÈ™te pe corupți, e foarte bine. AÈ™ fi È™i eu gata să-i onorez templul È™i să-i elogiez lucrarea dacă mi-ar spulbera niÈ™te nedumeriri legate de vederea ei, presupus panoramică. Chiar acoperă 360 din360? Chiar nu are unghiuri moarte în care tunuri și mafioți de cartea recordurilor să se poată refugia în siguranță?
Căci mi se pare straniu cum plasa asta fină, accesorizată cu senzori audio „“ video de secolul 22 și monitorizată prin sateliți calificați chiar și pentru războiul lumilor, prinde plevușca dar scapă rechinii. Mă refer mai degrabă la infracțiuni decât la funcții.
Așadar, SOV, pentru că i-a declamat lui Sebastian Ghiță, pe telefonul privat, snoave vânătorești despre zăcămintele degradabile plantate de el prin dealurile Moldovei, și-a adjudecat scurt 4 ani cu executare, pentru șantaj. În vreme ce mult mai profesionistul și antrenatul (când vine vorba de șantaj) Traian Băsescu, care a comis infracțiunea ca la carte, și în public, cu o senatoare ce întâmplător îl investiga în cazul Nana, a fost invizibil pentru vigilenții procurori DNA.
A, DNA nu se ocupă de șantaje? De-asta a ajuns dosarul la Parchetul General? Dar în cazul Rarinca? Dar în cazul Mircea Băsescu „“ Bercea Mondial?
Apoi denunțurile făcute de promoția Cocoș „“ Claudiu Florică „“ Pinalti, despre finanțarea campaniei prezidențiale din 2009 cu bani de șpagă din marele tun Microsoft? Păi Dosarul Calității, pentru care a fost arestat Adrian Năstase, dimpreună cu o mulțime de victime colaterale electrocutate la grămadă de volții dezlănțuiți ai hăitașilor băsiști, este un fel de dietă vegetariană în comparație cu porceala de trafic de voturi și de mânării STS-iste prin care Traian Băsescu a putut beneficia de un al doilea mandat la Cotroceni.
Și ar mai fi „morman” de exemple, cele mai multe cu Traian Băsescu în rol suprem, de Don Corleone, dar nu puține și cu alți granguri lăcustoizi, invizibili pentru felinarele selective ale bretonatei noastre zeițe cu balanță (cum ar fi grandioasa regină Sorin Blejnar, neprihănitul vameș Vasile Blaga, marele broscar de Bistrița Ioan Oltean ori expertul în porți în casă, cuscrul Bebe Ionescu, care a reușit în tandem cu Adriean Videanu să inventeze jocul de table cu dublu câștigător).
Pe toți aceștia,
Jeana noastră d”™Arc, monumentul nostru național de îndreptat curbura imorală a universului, această Albert Einstein pe invers, ce și-a cioplit pe frontispiciu, ca un tatuaj de stârnit măgarii virili dar apatici, două cuvinte karmice, anticorupție și intransigență,
pe toți aceștia, revin,
distinsa noastră academiciană în materie de deratizare politică
NU-I VEDE!
Și, prin urmare, nu pune pompa dreptății pe ei.
O fi teama de demiurgi cu secrete compromițătoare la teșcherea, o fi miopie, o fi ordin de zi pe unitate, nu știu.
Dar constat că cineva care și-a făcut tribună și stindard din ideea de justiție cu J mare, se șterge cu stindardul la”¦ nas atunci când drumurile duc spre Traian Băsescu și ai lui.
Știu, miroase urât, miros urât”¦
Totuși”¦
Cât de puțin ajunge ca să compromiți o idee măreață printr-o lașitate, sau complicitate sau fățărnicie de moment. Căci cine să te mai creadă, oricâte fapte lăudabile ai fi făcut, dacă, într-o clipă de dispreț față de ce e bun în tine, trișezi, trădezi, abandonezi.
De aceea, întreb retoric, fără prea mare nădejde:
Anticorupție, anticorupție. Intransigență, intransigență. Dar cu Băsescu ce faceți?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Adriean Videanu,Albert Einstein,Bebe Ionescu,Bercea Mondial,binomul SRI-DNA,Carmen Johannis,cazul Nana,cazul Rarinca,Claudiu Florica,Delta Dunarii,Don Corleone,Dorin Cocos,Dosarul Calitatii,futangiu,Ioan Oltean,Jeanne d'Arc,Klaus Johannis,Laura Codruta Kovesi,manastirile de lemn din Maramures,Mircea Basescu,Monica Macovei,monument UNESCO,Parchetul General,Pinalti,prokuratura,Rasputin,Sebastian Ghita,sit Natura 2000,Sorin Blejnar,SOV,SRI,STS,suprasarcina,taifun,Vasile BlagaLaura Codruța Kovesi a devenit un fel de Jeanne d'™Arc a asediului anticorupție din România. Cineva o ține cablată non-stop la înalta tensiune a ingineriilor de milioane de euro cu care se îndeletnicesc onorabilii noștri politicieni și, de atâta neodihnă, de atâta supra-sarcină (deloc uterină din păcate pentru ea),...Blog politic si polemic