Să fie Sebastian Ghiță „žbuturuga mică”?

Personaj enigmatic, până într-acolo încât chiar È™i necugetatul imprecator Traian Băsescu îl porcăia cu prudență, recunoscând plin de invidie că îl consideră exponentul unui diabolismul de tip nou, bazat pe o inteligență subtil adaptată la prezent, Sebastian Ghiță pare a-È™i fi pierdut brusc din puterile paranormale. (mai mult…)
continuare...

În fine, un politician redutabil la orizont

Când domnul Călin Popescu Tăriceanu s-a despărțit de PNL, migrând cu o mână de liberali nu foarte reprezentativi spre grupul lui Victor Ponta aflat la putere, l-am criticat vehement. Credeam, la vremea aceea, în Crin Antonescu È™i în determinarea lui de a-mi reprezenta interesele până la capăt. M-am înÈ™elat! Nu a fost prima oară, dar am un avantaj: recunosc. Acord necondiționat prioritate realității, atunci când aceasta îmi contrazice, cu argumente imbatabile, poziționările de moment. (mai mult…)
continuare...

Războiul forțelor negre sau părțile bune ale fatalității

În momentul în care dezlănțuirea unor forte negre te copleșește, punându-te în condiția castelului de nisip când vine valul, nu-ți rămâne decât să încerci a folosi fărâmele de luciditate la care mai ai acces, pentru a căuta părțile bune ale fatalității È™i a încerca să mai tragi mici foloase de pe urma lor. (mai mult…)
continuare...

Coldea, Kovesi, Stanciu „“ o tripletă mai tare ca turcii

Marii oameni politici îÈ™i câÈ™tigă renumele în războaie adevărate, nu în gâlcevi de operetă. Margaret Thatcher, ca să devină "ždoamna de fier", a trebuit să ordone declanÈ™area Războiului Malvinelor celui mai conservator parlament din lume. Și-a jucat cariera, pe această carte sângeroasă, cu o energie venită cu siguranță din istoria neamului ei. De la Regina Fecioară, de la amiralul Nelson, de la Winston Churchill. (mai mult…)
continuare...

Scrisoare deschisă către domnul judecător Horațiu Dumbravă, membru CSM

Stimate domnule judecător, Reprezentați o instituție compromisă. CSM a demonstrat în ultimii ani că, departe de a fi o pârghie obiectivă în reglarea mecanismelor ce ar trebui să asigure echilibrul È™i echidistanța justiției în raport cu celelalte puteri în stat, s-a modelat È™i organizat tot mai mult ca un instrument de putere personală al lui Traian Băsescu. Doamnele Hăineală È™i Ghica au politizat această instituție , aservind-o unui regim criminal, până la punctul la care au generat revolta întregii bresle. Puțin le-a păsat! Aveau spate puternic! DeÈ™i Ghica È™i Dănileț au fost revocați de Adunarea Generală a Magistraților, gaÈ™ca i-a păstrat în funcții pentru că erau utili prin lipsa lor de principii È™i scrupule. (mai mult…)
continuare...
12