Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Luc, nu trebuie să te scuzi pentru micile tale slăbiciuni. Eşti binevenit!

Dosar politic nu înseamnă neapărat 100% confecţionat din falsuri. Or exista  acolo şi niscaiva nereguli şi niscaiva declaraţii ale cuiva (poate strâns cu uşa), şi niscaiva chitanţe sau facturi interpretabile etc. După părerea mea dosar politic înseamnă  un dosar instrumentat şi folosit în scopuri politice şi nu pentru dreapta izbândă a justiţiei.  Să fim serioşi, crezi că Năstase ar fi pierdut prezidenţialele dacă s-ar fi stiut că tot ce va reuşi justiţiarul Băsescu şi regimul lui să-i găsească pe post de fapte de mare corupţie şi atentat la siguranţa naţională ar fi fost prostioarele ce alimentează acum dosarele sale?  Prin comparaţie cu aceste “mari păcate” imputate lui Năstase poţi să-mi spui cam la câte vieţi de carceră ar trebui să ne gândim, dacă s-ar pune problema să răsplătim, proporţional cu gravitatea dezvăluirilor din presă, uriaşele fraude şi deturnări şi inginerii asociate unor personaje precum Băsescu, Videanu, Udrea &co?

Greşeşti când crezi că sunt aliat cu Năstase.  Încerc doar să mai pun o dată în evidenţa cât de găunos a fost, tot timpul, mesajul electoral cu care Basescu a păcălit ţara asta la doua prezidentiale: in 2004 cu tema corupţiei regimului Năstase (ce probe demolatoare promitea el, atunci, şi ce ţepe in Piata Victoriei…) şi în 2009 cu aplicarea imediată a legii privind dublarea salariilor profesorilor (cum le-a dublat ştim prea bine).

Exemplul cu Capone nu este aplicabil aici din cel puţin două motive:

1. atunci justiţia s-a confruntat cu un întreg sistem mafiotic extrem de activ, puternic, violent şi evident ostil, pe toată durata investigaţiei, în vreme ce acum nu doar justiţia, ci toate instituţiile puterii s-au aliat pentru a se năpusti asupra unui om care a încercat să li se opună singur. O să-mi spui că l-a sprijinit PSD-ul dar acest sprijin a fost mai mult unul decorativ şi declarativ, având in vedere că manetele şi butoanele se aflau în mâinile taberei adverse;

2. Capone s-a sustras cât a putut justiţiei. El s-a protejat atunci cu legea omertei, extrem de eficientă. Năstase a fost în permanenţă la dispoziţia anchetatorilor iar de legea omertei, cred că recunoşti,  nu poate fi vorba.

Aş vrea să înţelegi un lucru: eu nu susţin că păcatele reale ale lui Năstase se reduc la mărunţişurile  ce fundamentează dosarele pe care le ştiu. Eu susţin doar că Băsescu ne-a minţit cu seninătate atunci când ne-a spus că deţine dovezi  inatacabile că Năstase ar fi subminat economia naţională şi că e un mare corupt; nici la vremea aceea şi nici după, nu a posedat astfel de dovezi, după cum putem constata cu toţii acum.

Sentimentul meu de revoltă că acest om cu iniţialele TB m-a păcălit în 2004 să-l votez este, în prezent, comparabil doar cu dezamăgirea că avem un stat şi o justiţie care nu au fost în stare să dovedească, în sarcina lui Adrian Năstase, vinovăţii care păreau evidente unei întregi ţări.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Basescu,Capone,omerta,Udrea,VideanuLuc, nu trebuie să te scuzi pentru micile tale slăbiciuni. Eşti binevenit! Dosar politic nu înseamnă neapărat 100% confecţionat din falsuri. Or exista  acolo şi niscaiva nereguli şi niscaiva declaraţii ale cuiva (poate strâns cu uşa), şi niscaiva chitanţe sau facturi interpretabile etc. După părerea mea dosar politic înseamnă  un...Blog politic si polemic