Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Luc, nu trebuie să te scuzi pentru micile tale slăbiciuni. Ești binevenit!

Dosar politic nu înseamnă neapărat 100% confecționat din falsuri. Or exista  acolo și niscaiva nereguli și niscaiva declarații ale cuiva (poate strâns cu ușa), și niscaiva chitanțe sau facturi interpretabile etc. După părerea mea dosar politic înseamnă  un dosar instrumentat și folosit în scopuri politice și nu pentru dreapta izbândă a justiției.  Să fim serioși, crezi că Năstase ar fi pierdut prezidențialele dacă s-ar fi stiut că tot ce va reuși justițiarul Băsescu și regimul lui să-i găsească pe post de fapte de mare corupție și atentat la siguranța națională ar fi fost prostioarele ce alimentează acum dosarele sale?  Prin comparație cu aceste „mari păcate” imputate lui Năstase poți să-mi spui cam la câte vieți de carceră ar trebui să ne gândim, dacă s-ar pune problema să răsplătim, proporțional cu gravitatea dezvăluirilor din presă, uriașele fraude și deturnări și inginerii asociate unor personaje precum Băsescu, Videanu, Udrea &co?

Greșești când crezi că sunt aliat cu Năstase.  Încerc doar să mai pun o dată în evidența cât de găunos a fost, tot timpul, mesajul electoral cu care Basescu a păcălit țara asta la doua prezidentiale: in 2004 cu tema corupției regimului Năstase (ce probe demolatoare promitea el, atunci, și ce țepe in Piata Victoriei”¦) și în 2009 cu aplicarea imediată a legii privind dublarea salariilor profesorilor (cum le-a dublat știm prea bine).

Exemplul cu Capone nu este aplicabil aici din cel puțin două motive:

1. atunci justiția s-a confruntat cu un întreg sistem mafiotic extrem de activ, puternic, violent și evident ostil, pe toată durata investigației, în vreme ce acum nu doar justiția, ci toate instituțiile puterii s-au aliat pentru a se năpusti asupra unui om care a încercat să li se opună singur. O să-mi spui că l-a sprijinit PSD-ul dar acest sprijin a fost mai mult unul decorativ și declarativ, având in vedere că manetele și butoanele se aflau în mâinile taberei adverse;

2. Capone s-a sustras cât a putut justiției. El s-a protejat atunci cu legea omertei, extrem de eficientă. Năstase a fost în permanență la dispoziția anchetatorilor iar de legea omertei, cred că recunoști,  nu poate fi vorba.

Aș vrea să înțelegi un lucru: eu nu susțin că păcatele reale ale lui Năstase se reduc la mărunțișurile  ce fundamentează dosarele pe care le știu. Eu susțin doar că Băsescu ne-a mințit cu seninătate atunci când ne-a spus că deține dovezi  inatacabile că Năstase ar fi subminat economia națională și că e un mare corupt; nici la vremea aceea și nici după, nu a posedat astfel de dovezi, după cum putem constata cu toții acum.

Sentimentul meu de revoltă că acest om cu inițialele TB m-a păcălit în 2004 să-l votez este, în prezent, comparabil doar cu dezamăgirea că avem un stat și o justiție care nu au fost în stare să dovedească, în sarcina lui Adrian Năstase, vinovății care păreau evidente unei întregi țări.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Basescu,Capone,omerta,Udrea,VideanuLuc, nu trebuie să te scuzi pentru micile tale slăbiciuni. Ești binevenit! Dosar politic nu înseamnă neapărat 100% confecționat din falsuri. Or exista  acolo și niscaiva nereguli și niscaiva declarații ale cuiva (poate strâns cu ușa), și niscaiva chitanțe sau facturi interpretabile etc. După părerea mea dosar politic înseamnă  un...Blog politic si polemic