Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

L-am urmărit aseară pe Laszlo Borbely în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Două remarci:

1. Domnul Borbely, deși mai puțin carismatic decât colegul său Gyorgy Frunda, mi s-a părut mult mai credibil decât acesta. În vreme ce domnul Frunda pare a juca, cu mult sclipici și lubrifiat din abundență, un rol în care a fost distribuit de strategii partidului său, rolul de punte către opoziție,  de om de legătură care emite frecvente  păreri împotriva regimului aflat la putere, domnul Borbely  mi s-a înfățișat aseară ca fiind sincer revoltat, în anumite secvențe chiar până la lacrimi, de lucrătura pe care i-au rezervat-o „amicii” lui de alianța. Indignarea fostului Ministru al Mediului, concentrată într-un abia strunit alto al vocii și într-un vizibil tremur al bărbiei, a părut mult mai autentică decât eternele fraternizări cu opoziția, în evaluări și critici sterpe, ale domnului Frunda.

2. Domnul Gâdea a dat dovadă de lipsă de tact pe durata acestui interviu. Tocmai ce se înfierbântase domnul Borbely în revolta sa față de practicile abuzive ale DNA, tocmai ce ne povestea cum există peste 600 de pagini, la dosarul său, cu inadmisibile și nerelevante interceptări de convorbiri telefonice între soția și fiica sa, când Mihai Gâdea l-a întrerupt, supralicitând absolut neinspirat: domnule Borbely, față de cele ce tocmai ați mărturisit, răspundeți-mi, vă rog, prin DA sau NU: este sau nu dictatură în România? Răspunsul a dezumflat așteptările amfitrionului. „Nu, slavă Domnului, că nu. Nu putem spune că azi, în România, este dictatură”. M-am întrebat și aseară și cu alte prilejuri (de pildă când invitatul lui Mihai Gâdea a fost Cristian Preda, și acesta referindu-se la un moment dat la „ascultări abuzive”) de ce nu insistă domnul Gâdea pe demonstrația existenței „poliției politice” în regimul Băsescu, reclamată chiar din interiorul PDL și de Fruzăverde și de Mircea Toader, chiar și de Ioan Oltean?  Pentru că dacă întrebarea adresată domnului Borbely ar fi fost „credeți că avem de a face cu fenomenul de poliție politică la care s-a referit și Sorin Frunzăverde?” răspunsul, după marturisirile deja făcute, nu putea fi altul decât afirmativ.

Contele de Saint GermainEditorialeCristian Preda,DNA,Gyorg Frunda,Ioan Oltean,Laszlo Borbely,Mihai Gadea,Mircea Toader,Sorin FrunzaverdeL-am urmărit aseară pe Laszlo Borbely în emisiunea lui Mihai Gâdea. Două remarci: 1. Domnul Borbely, deși mai puțin carismatic decât colegul său Gyorgy Frunda, mi s-a părut mult mai credibil decât acesta. În vreme ce domnul Frunda pare a juca, cu mult sclipici și lubrifiat din abundență, un rol în...Blog politic si polemic