Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

L-am urmărit aseară pe Laszlo Borbely în emisiunea lui Mihai Gâdea.

Două remarci:

1. Domnul Borbely, deşi mai puţin carismatic decât colegul său Gyorgy Frunda, mi s-a părut mult mai credibil decât acesta. În vreme ce domnul Frunda pare a juca, cu mult sclipici şi lubrifiat din abundenţă, un rol în care a fost distribuit de strategii partidului său, rolul de punte către opoziţie,  de om de legătură care emite frecvente  păreri împotriva regimului aflat la putere, domnul Borbely  mi s-a înfăţişat aseară ca fiind sincer revoltat, în anumite secvenţe chiar până la lacrimi, de lucrătura pe care i-au rezervat-o “amicii” lui de alianţa. Indignarea fostului Ministru al Mediului, concentrată într-un abia strunit alto al vocii şi într-un vizibil tremur al bărbiei, a părut mult mai autentică decât eternele fraternizări cu opoziţia, în evaluări şi critici sterpe, ale domnului Frunda.

2. Domnul Gâdea a dat dovadă de lipsă de tact pe durata acestui interviu. Tocmai ce se înfierbântase domnul Borbely în revolta sa faţă de practicile abuzive ale DNA, tocmai ce ne povestea cum există peste 600 de pagini, la dosarul său, cu inadmisibile şi nerelevante interceptări de convorbiri telefonice între soţia şi fiica sa, când Mihai Gâdea l-a întrerupt, supralicitând absolut neinspirat: domnule Borbely, faţă de cele ce tocmai aţi mărturisit, răspundeţi-mi, vă rog, prin DA sau NU: este sau nu dictatură în România? Răspunsul a dezumflat aşteptările amfitrionului. “Nu, slavă Domnului, că nu. Nu putem spune că azi, în România, este dictatură”. M-am întrebat şi aseară şi cu alte prilejuri (de pildă când invitatul lui Mihai Gâdea a fost Cristian Preda, şi acesta referindu-se la un moment dat la “ascultări abuzive”) de ce nu insistă domnul Gâdea pe demonstraţia existenţei “poliţiei politice” în regimul Băsescu, reclamată chiar din interiorul PDL şi de Fruzăverde şi de Mircea Toader, chiar şi de Ioan Oltean?  Pentru că dacă întrebarea adresată domnului Borbely ar fi fost “credeţi că avem de a face cu fenomenul de poliţie politică la care s-a referit şi Sorin Frunzăverde?” răspunsul, după marturisirile deja făcute, nu putea fi altul decât afirmativ.

Contele de Saint GermainEditorialeCristian Preda,DNA,Gyorg Frunda,Ioan Oltean,Laszlo Borbely,Mihai Gadea,Mircea Toader,Sorin FrunzaverdeL-am urmărit aseară pe Laszlo Borbely în emisiunea lui Mihai Gâdea. Două remarci: 1. Domnul Borbely, deşi mai puţin carismatic decât colegul său Gyorgy Frunda, mi s-a părut mult mai credibil decât acesta. În vreme ce domnul Frunda pare a juca, cu mult sclipici şi lubrifiat din abundenţă, un rol în...Blog politic si polemic