Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Ceva mă face să cred că tăcerea din ultima vreme a lui Traian Băsescu fată de scurgerile cu irizaţii portocalii din cangrenata coaliţie de la putere nu este o tăcere de neamestec ci una complice.

Echipa din PDL care, la ultimul congres al partidului, a mers orbeşte pe mâna sa, e clar că a băgat căruţa-n şanţ. Boc nu are nicio autoritate, Udrea şi-a consolidat poziţia de piază-rea, lui Oltean i s-au accentuat bâlbele de cascador de ocazie pe care l-au lăsat frânele, iar Anastase se vede eroină de thriller politic.

Şi cei mai miopi susţinători pot distinge acum, când alegerile locale s-au apropiat îndeajuns, că dacă numitele mârţoage simulau destul de bine, cu un an în urmă,  că trag înainte carul alegoric al puterii, iluzia s-a destrămat şi chemarea prăpastiei aproape nu mai poate fi evitată. Doar salturi disperate în decor ar mai putea salva aşa, cu şanse din 10 în 10, câte-un destin de aventurier.

Cine a mers pe mâna lui Băsescu, cine s-a lăsat înfierbântat   de manevrele politicianiste ale acestuia, pe sistemul bielă – manivelă, resimte acum efectele secundare ale onaniei: dezorientare, tahicardie şi o erecţie (pardon, am vrut să spun “reacţie”) încetinită la nurii schimbărilor ce se prefigureaza.

Deci pe junta sa de soldăţei de plastilină cu care a încercat să-şi ţină partidul de suflet sub ocupaţie, Traian Băsescu nu se mai poate baza. Pe ceilalţi, alde Blaga, nu se mai baza de mult, de când au început să cuteze a umbla cu oglinzi curbe prin preajma sa. O clipă, sub efectul spaimei anarhiei populare din iarnă, a crezut în posibilitatea salvării prin MRU. I s-a confirmat însă, curând, teoria conform căreia un intelectual, fie el şi obedient, nu valorează nici cât o ceapă degerată când vine vorba de câştigat sufletul poporului. Poporul iubeşte fii de-ai săi, neaoşi, care să îi semene într-atât încât să nu-i creeze complexe de paternitate. “Tunsu” s-a dovedit rapid, de la primele deschideri publice de gură, un corp străin, un rumegător cu pretenţii de felină mare. Un fel de trăpaş – speranţă care, ştiind că va fi căutat la dinţi, a încercat să şi-i lustruiască  cu Colgate de tigru bengalez. Galopare fatală. Cine a mai văzut tigru cu căpăstru, frâu şi dârlogi?

Mie mi se pare limpede că Traian Băsescu nici nu mai crede în MRU, nici nu-l mai susţine cu adevărat. L-a lansat la apă suflându-i neptunian în pânze iar acum, când barca acestuia pare a intra în derivă sub efectul curenţilor turbionari ai moţiunii de cenzură, tace. El, preşedintele jucător, preşedintele neinhibat, preşedintele care, atunci când are ceva de spus, spune, acum stă cuminte si asteaptă. Nu tu apeluri mobilizatoare la respingerea moţiunii, nu tu atacuri ameninţătoare la adresa “trădătorilor – migratori”, nu tu apariţii în regim de rafală de armă automată la televiziunile ce ţin cu ţara.

Dar chiar o sta cuminte şi o aştepta?  Mă întreb şi eu: nu cumva o parte dintre dezertori acţionează la ordin şi cu misiune? Nu cumva turnirul acestui cavaler de apă sărată se duce, prin subterane, cu cei din PDL care încearcă să salveze partidul folosind metode şi bazându-se pe oameni altele şi alţii decât cei omologati de el?

Moţiunea trece, MRU cade, Ponta este desemnat prim – ministru peste un guvern interimar, de administrare a treburilor curente şi de organizare a alegerilor. Întrebarea este cât, în următoarele 8 luni, acest nou guvern (şi odată cu el USL) s-ar eroda şi cât s-ar putea reface, ca procente electorale, un PDL + acoliţii intraţi in opoziţie? Dacă o astfel de manevră ar avea forţa să schimbe actualul raport (60% – 40%) într-unul subunitar, nu văd de ce Traian Băsescu nu ar recurge la ea? Vi se pare că s-a resemnat? Sau că-i prisosesc opţiunile?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,biela - manivela,Blaga,Boc,Colgate,motiune de cenzura,MRU,Oltean,PDL,Traian Basescu,Udrea,USL,Victor PontaCeva mă face să cred că tăcerea din ultima vreme a lui Traian Băsescu fată de scurgerile cu irizaţii portocalii din cangrenata coaliţie de la putere nu este o tăcere de neamestec ci una complice. Echipa din PDL care, la ultimul congres al partidului, a mers orbeşte pe mâna sa,...Blog politic si polemic