Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Ceva mă face să cred că tăcerea din ultima vreme a lui Traian Băsescu fată de scurgerile cu irizații portocalii din cangrenata coaliție de la putere nu este o tăcere de neamestec ci una complice.

Echipa din PDL care, la ultimul congres al partidului, a mers orbește pe mâna sa, e clar că a băgat căruța-n șanț. Boc nu are nicio autoritate, Udrea și-a consolidat poziția de piază-rea, lui Oltean i s-au accentuat bâlbele de cascador de ocazie pe care l-au lăsat frânele, iar Anastase se vede eroină de thriller politic.

Și cei mai miopi susținători pot distinge acum, când alegerile locale s-au apropiat îndeajuns, că dacă numitele mârțoage simulau destul de bine, cu un an în urmă,  că trag înainte carul alegoric al puterii, iluzia s-a destrămat și chemarea prăpastiei aproape nu mai poate fi evitată. Doar salturi disperate în decor ar mai putea salva așa, cu șanse din 10 în 10, câte-un destin de aventurier.

Cine a mers pe mâna lui Băsescu, cine s-a lăsat înfierbântat   de manevrele politicianiste ale acestuia, pe sistemul bielă – manivelă, resimte acum efectele secundare ale onaniei: dezorientare, tahicardie și o erecție (pardon, am vrut să spun „reacție”) încetinită la nurii schimbărilor ce se prefigureaza.

Deci pe junta sa de soldăței de plastilină cu care a încercat să-și țină partidul de suflet sub ocupație, Traian Băsescu nu se mai poate baza. Pe ceilalți, alde Blaga, nu se mai baza de mult, de când au început să cuteze a umbla cu oglinzi curbe prin preajma sa. O clipă, sub efectul spaimei anarhiei populare din iarnă, a crezut în posibilitatea salvării prin MRU. I s-a confirmat însă, curând, teoria conform căreia un intelectual, fie el și obedient, nu valorează nici cât o ceapă degerată când vine vorba de câștigat sufletul poporului. Poporul iubește fii de-ai săi, neaoși, care să îi semene într-atât încât să nu-i creeze complexe de paternitate. „Tunsu” s-a dovedit rapid, de la primele deschideri publice de gură, un corp străin, un rumegător cu pretenții de felină mare. Un fel de trăpaș – speranță care, știind că va fi căutat la dinți, a încercat să și-i lustruiască  cu Colgate de tigru bengalez. Galopare fatală. Cine a mai văzut tigru cu căpăstru, frâu și dârlogi?

Mie mi se pare limpede că Traian Băsescu nici nu mai crede în MRU, nici nu-l mai susține cu adevărat. L-a lansat la apă suflându-i neptunian în pânze iar acum, când barca acestuia pare a intra în derivă sub efectul curenților turbionari ai moțiunii de cenzură, tace. El, președintele jucător, președintele neinhibat, președintele care, atunci când are ceva de spus, spune, acum stă cuminte si asteaptă. Nu tu apeluri mobilizatoare la respingerea moțiunii, nu tu atacuri amenințătoare la adresa „trădătorilor – migratori”, nu tu apariții în regim de rafală de armă automată la televiziunile ce țin cu țara.

Dar chiar o sta cuminte și o aștepta?  Mă întreb și eu: nu cumva o parte dintre dezertori acționează la ordin și cu misiune? Nu cumva turnirul acestui cavaler de apă sărată se duce, prin subterane, cu cei din PDL care încearcă să salveze partidul folosind metode și bazându-se pe oameni altele și alții decât cei omologati de el?

Moțiunea trece, MRU cade, Ponta este desemnat prim – ministru peste un guvern interimar, de administrare a treburilor curente și de organizare a alegerilor. Întrebarea este cât, în următoarele 8 luni, acest nou guvern (și odată cu el USL) s-ar eroda și cât s-ar putea reface, ca procente electorale, un PDL + acoliții intrați in opoziție? Dacă o astfel de manevră ar avea forța să schimbe actualul raport (60% – 40%) într-unul subunitar, nu văd de ce Traian Băsescu nu ar recurge la ea? Vi se pare că s-a resemnat? Sau că-i prisosesc opțiunile?

Contele de Saint GermainEditorialeAnastase,biela - manivela,Blaga,Boc,Colgate,motiune de cenzura,MRU,Oltean,PDL,Traian Basescu,Udrea,USL,Victor PontaCeva mă face să cred că tăcerea din ultima vreme a lui Traian Băsescu fată de scurgerile cu irizații portocalii din cangrenata coaliție de la putere nu este o tăcere de neamestec ci una complice. Echipa din PDL care, la ultimul congres al partidului, a mers orbește pe mâna sa,...Blog politic si polemic