Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ” Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen”, editorial ce poate fi citit accesand linkul:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/regimul-corupt-basescu-ne-a-scos-din-schengen-916406.html)

Palma cu Schengen primită de Băsescu consfinţeşte triumful lui Blaga. Vă amintiţi că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte bune în pregatirea aderării la Schengen şi a lansat un avertisment aşa, în stilul lui, sibilinic, că înlocuirea sa o să compromită totul. Iată că s-a adeverit şi “durul Băse”, marele conducător căruia îi place să fie şef doar peste cocoşaţi şi marionete, a mai primit un blam în plex.

Articolul de azi al lui Mircea Marian este forma de jubilaţie a lui Vasile Blaga. Este dur, este adevărat şi loveşte dureros pentru că vine dintr-o direcţie neaşteptată, din interiorul propriile redute. Dar este insuficient. Va trece şi el fără efecte de îndreptare sau de pedepsire a acestei puteri caricaturale, cum trec toate nenorocirile cu care portocaliii ne blagoslovesc în ultima vreme. Pentru că mămăliga nu e TNT, oricâtă benzină s-ar turna peste ea.

Niciodată nu am avut încredere în Blaga. O fi poate mai mândru ca alţii din jurul Mândrului, mai zgârcit în laude deşănţate şi în demagogii ieftine dar, în esenţă, este un laş. Pentru nimic din legenda lui de încontrator al lui Băsescu nu există confirmări publice. Dacă o fi făcut ceva din tot ce se povesteşte, a făcut-o în cel mai edulcorat şi acoperit mod dar având grijă să apară în media într-o versiune cât mai expandată.

Aşa cum am presupus cu ceva luni bune în urmă şi cum editorialul de azi pare a-mi confirma, domnul MM arată mai mult ca un ziarist de conjunctură, cu altă profesie de bază. În fişa postului său se menţionează probabil că trebuie să îndeplinească misiuni, iar misiunea sa, acum, este să scrie la ziar. Şi nu orice ci exact ceea ce scrie.

Dar aproape că nu mă interesează acest subterfugiu atâta vreme cât sunt de acord cu produsul final. Şi, trebuie să recunosc, cu excepţia unor mici accente venite din reminiscenţele ideologice ale autorului, articolul domnului MM combate într-un sens şi cu argumente la care subscriu.

Până la urmă, însă, domnul Blaga va trebui să se hotărască a transmite si personal astfel de mesaje. Să iasă, adică, la luptă deschisă. Care îl expune dar îl şi protejează. Dacă vrea să câştige. Jocul de-a şoarecele şi pisica nu-l avantajează într-o confruntare cu Traian Băsescu. Acesta, ca un cabotin perfect ce e, va şti să fie un şoarece mai eficient în faza underground a luptei şi o pisică mai agilă atunci când va fi momentul saltului la beregată.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Blaga,Mircea Marian,Schengen(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ' Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen', editorial ce poate fi citit accesand linkul: http://www.evz.ro/detalii/stiri/regimul-corupt-basescu-ne-a-scos-din-schengen-916406.html) Palma cu Schengen primită de Băsescu consfinţeşte triumful lui Blaga. Vă amintiţi că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte...Blog politic si polemic