Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ” Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen”, editorial ce poate fi citit accesand linkul:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/regimul-corupt-basescu-ne-a-scos-din-schengen-916406.html)

Palma cu Schengen primită de Băsescu consfințește triumful lui Blaga. Vă amintiți că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte bune în pregatirea aderării la Schengen și a lansat un avertisment așa, în stilul lui, sibilinic, că înlocuirea sa o să compromită totul. Iată că s-a adeverit și „durul Băse”, marele conducător căruia îi place să fie șef doar peste cocoșați și marionete, a mai primit un blam în plex.

Articolul de azi al lui Mircea Marian este forma de jubilație a lui Vasile Blaga. Este dur, este adevărat și lovește dureros pentru că vine dintr-o direcție neașteptată, din interiorul propriile redute. Dar este insuficient. Va trece și el fără efecte de îndreptare sau de pedepsire a acestei puteri caricaturale, cum trec toate nenorocirile cu care portocaliii ne blagoslovesc în ultima vreme. Pentru că mămăliga nu e TNT, oricâtă benzină s-ar turna peste ea.

Niciodată nu am avut încredere în Blaga. O fi poate mai mândru ca alții din jurul Mândrului, mai zgârcit în laude deșănțate și în demagogii ieftine dar, în esență, este un laș. Pentru nimic din legenda lui de încontrator al lui Băsescu nu există confirmări publice. Dacă o fi făcut ceva din tot ce se povestește, a făcut-o în cel mai edulcorat și acoperit mod dar având grijă să apară în media într-o versiune cât mai expandată.

Așa cum am presupus cu ceva luni bune în urmă și cum editorialul de azi pare a-mi confirma, domnul MM arată mai mult ca un ziarist de conjunctură, cu altă profesie de bază. În fișa postului său se menționează probabil că trebuie să îndeplinească misiuni, iar misiunea sa, acum, este să scrie la ziar. Și nu orice ci exact ceea ce scrie.

Dar aproape că nu mă interesează acest subterfugiu atâta vreme cât sunt de acord cu produsul final. Și, trebuie să recunosc, cu excepția unor mici accente venite din reminiscențele ideologice ale autorului, articolul domnului MM combate într-un sens și cu argumente la care subscriu.

Până la urmă, însă, domnul Blaga va trebui să se hotărască a transmite si personal astfel de mesaje. Să iasă, adică, la luptă deschisă. Care îl expune dar îl și protejează. Dacă vrea să câștige. Jocul de-a șoarecele și pisica nu-l avantajează într-o confruntare cu Traian Băsescu. Acesta, ca un cabotin perfect ce e, va ști să fie un șoarece mai eficient în faza underground a luptei și o pisică mai agilă atunci când va fi momentul saltului la beregată.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Blaga,Mircea Marian,Schengen(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ' Regimul corupt Băsescu ne-a scos din Schengen', editorial ce poate fi citit accesand linkul: http://www.evz.ro/detalii/stiri/regimul-corupt-basescu-ne-a-scos-din-schengen-916406.html) Palma cu Schengen primită de Băsescu consfințește triumful lui Blaga. Vă amintiți că, încă de la demitere, Blaga a insistat pe rezultatele lui foarte...Blog politic si polemic