Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat ” Disperati si desperado”, ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-disperati-si-desperado-916785.html)

Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine din ființa profundă a emițătorului și poate altera ființa profundă a receptorului mai mult decât în zilele obișnuite.

Domnul MM nu poate ține piept, nici în aceste momente dedicate îndeobște calmului și reconcilierii, demonilor maculării și agramatismelor ce-l țin în stăpânire. Să-i fie ușor și să aibă parte de o exorcizare care să-l redea sieși cât mai curând și cât mai întreg.

Eu atât aș vrea să spun cititorilor: nu vă modificați deprinderile corecte de gramatică după exemplele rele din acest text. Este posibil ca în expresiile „Cum NEAM procopsit”¦” și „Banii lor NAU căzut din cer”¦” să fie vorba de erori de tastare. Se mai întâmplă. Atenție însă la eroarea marcă înregistrată MM din formularea: „Oricât ar evolua societățile, ceva din netrebnicia trecutului rămâne adânc ÎNCRUSTATÄ‚ în sol și-n conștiințe”. Corect ar fi fost ÎNCRUSTAT, nu ÎNCRUSTATÄ‚.

„Sărbători Fericite” și nu uitați: domnul MM este o victimă, nu un călău. Așadar priviți-l cu compasiune, cu vigilență gramaticală, cu o cruce îndreptată spre dânsul dar nu cu resentimente. Măcar în săptămâna Crăciunului.

Contele de Saint GermainEditorialeagramatisme,intelectual inchipuit,mihaies(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat ' Disperati si desperado', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-disperati-si-desperado-916785.html) Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine...Blog politic si polemic