Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat ” Disperati si desperado”, ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-disperati-si-desperado-916785.html)

Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine din fiinţa profundă a emiţătorului şi poate altera fiinţa profundă a receptorului mai mult decât în zilele obişnuite.

Domnul MM nu poate ţine piept, nici în aceste momente dedicate îndeobşte calmului şi reconcilierii, demonilor maculării şi agramatismelor ce-l ţin în stăpânire. Să-i fie uşor şi să aibă parte de o exorcizare care să-l redea sieşi cât mai curând şi cât mai întreg.

Eu atât aş vrea să spun cititorilor: nu vă modificaţi deprinderile corecte de gramatică după exemplele rele din acest text. Este posibil ca în expresiile “Cum NEAM procopsit…” şi “Banii lor NAU căzut din cer…” să fie vorba de erori de tastare. Se mai întâmplă. Atenţie însă la eroarea marcă înregistrată MM din formularea: “Oricât ar evolua societăţile, ceva din netrebnicia trecutului rămâne adânc ÎNCRUSTATĂ în sol şi-n conştiinţe”. Corect ar fi fost ÎNCRUSTAT, nu ÎNCRUSTATĂ.

“Sărbători Fericite” şi nu uitaţi: domnul MM este o victimă, nu un călău. Aşadar priviţi-l cu compasiune, cu vigilenţă gramaticală, cu o cruce îndreptată spre dânsul dar nu cu resentimente. Măcar în săptămâna Crăciunului.

Contele de Saint GermainEditorialeagramatisme,intelectual inchipuit,mihaies(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui M. Mihaies, intitulat ' Disperati si desperado', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-disperati-si-desperado-916785.html) Sunt zile de Crăciun. Vorbele sunt pilde. Tocmai de aceea trebuie cu grijă alese pentru că orice abatere, acum, de la regula morală sau gramaticală vine...Blog politic si polemic