Alba – neagra, de la Ceaikovski la Pleșu

Andrei Pleșu se află azi în paradoxala situație de a nu i se mai putea da dreptate nici măcar atunci când are. Explicația este simplă și  legată surprinzător, în latura ei umană, de  popularul joc  ajuns  mangleală și botezat la maturitate, din rațiuni de echidistanță etnică , "alba - neagra".   (mai mult…)
continuare...

Justiția ca formă de bestialitate

Justiția, prin misiunea ei nobilă, ar trebui să aibă distincție și prestanță. Când ea, însă, capătă trăsături monstruoase, se impune a fi căutat tatăl ori tutorele responsabil de asemenea degenerescență și stabilit tratamentul adecvat pentru tulburări congenitale pornind de la tabloul clinic al progenitorului. (mai mult…)
continuare...

Lupta anticorupție luată în custodie

În editorialul de azi din RL, doamna Alina Mungiu Pippidi deplânge lipsa de rezultate a luptei anticorupție din România și afirmă: "Momentul potrivit (pentru declanșarea unei adevărate revoluții anticorupție - ) e acum, pentru că nu mai poate întîrzia. E destul să te uiți că rata investițiilor s-a prăbușit, elita noastră cea mai educată se transferă masiv spre alte economii, iar de criteriile inegrării în zona euro nu ne-am apropiat deloc, ca să îți dai seama că nu mai ai ce face. Ce moment mai bun decît o coaliție cu două treimi din scaunele parlamentare? Traian Băsescu luptă pentru ultima sa redută, PDL, și nu e o piedică în calea unui asemenea program, nu se poate da vina pe el aici". (mai mult…)
continuare...
12