Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Fiind comisar european de justiție, te-ai fi așteptat de la doamna Viviane Reding să își  gestioneze cu sobrietate și decență poziția, evoluând, imparțial, la bara instanței. Când colo, iat-o lustruind cu dezinvoltură  o bară nădușită de cabaret politic, mlădiindu-se ca la țară (o țară din lumea a treia) spre a fi pe placul PPE și a chefliului cu privirea tulbure și piezișe ce a închiriat locanta pentru el și trupa lui încovoiată de procurori cu probleme de erecție (în materie de etică profesională).

În zadar i se amintește acestei doamne că unduirile pe lângă adevăr, că îndepărtarea cu zvâcniri de funduleț a dovezilor ce nu-i convin, nu au nimic de a face cu obiectivitatea, cu înălțimea și pretențiile funcției.

În actualitatea imediată a regimului Băsescu lumea justiției din România este sufocată de abuzuri scandaloase, de cârdășii fără perdea, de exproprieri frauduloase de drepturi ale omului, de siluiri fără precedent ale unor instituții cheie, iar doamna Reding se face că plouă. Sub comanda satrapului de la Cotroceni procurorii s-au transformat în inchizitori teleghidați, serviciile secrete în comandouri gestapoviste, iar doamnei Reding i s-au aburit ochelarii și încleiat urechile. Nu vede, nu aude!

Mărturii la prima mână din interiorul CSM (judecătorul Adrian Neacșu, stenogramele SMS-urilor Oanei Hăineală), dovedesc aservirea politică a acestui organism, peste orice limită tolerabilă, voinței abuzive a președintelui;

un verdict CEDO condamnă încălcarea de către CNA a imunității judecătorului CEDO Corneliu Bârsan și realizarea de către serviciile secrete române a unor interceptări abuzive;

ministrul justiției, Mona Pivniceru, dezvăluie imixtiunea nepermisă a președintelui Băsescu în procesul de desemnare a șefilor de la ministerul public și DNA prin cererea expresă pe care acesta i-a adresat-o de a-l numi pe Daniel Morar într-una din aceste funcții;

votul masiv al magistraților din intreaga țară împotriva  a doi membrii CSM și revocarea acestora din pozițiile ocupate demonstrează ruptura pe care acest organism, majoritar aservit lui Traian Băsescu, a generat-o între el și corpul profesional pe care ar trebui să-l reprezinte;

nereducerea din pedeapsa lui Adrian Năstase a zilelor câștigate prin activități științifice, invocarea de către procurori a unor motive stupide, ce contrazic rizibil verdictul favorabil al Comisiei de eliberare a Penitenciarului Jilava, denotă comportamentul abuziv, discreționar, revanșard, gestapovist al acestor unelte fără principii și morală ale unui regim grav pervertit.

La toate aceste cazuri, argumentate temeinic, dovedite cu martori și probe fără fisură, dansatoarea Reding răspunde cu tăcere și încolăciri reptiliene. Alunecă elicoidal pe ghiventul barei verticale a minciunii convenabile, dând muzica de partid la maximum, să nu se audă scâncetul adevărului sufocat de pulpe flasce.

În zadar i-a adresat Renate Weber o scrisoare deschisă în care îi cerea un punct de vedere oficial asupra „abuzurilor” comise de DNA si ANI, dar si a tensiunilor din CSM. Doamna Reding a tăcut complice. Dansul la bară ori cel din buric nu au libret. Se tac.

Cam asta este justiția independentă a lui Băsescu. Și cam ăștia, gen dansatoarea la bară Viviane Reding, îi sunt susținătorii. Să nu ți se facă lehamite? Și să nu-ți vină să te întrebi „cu ce sunt mai buni politrucii lor decât ai noștri”?

Dragă Europă model: ne vinzi panglicari drept comisari și mai ai tupeul să ne condiționezi Schengenul de MCV? Știi ceva? Zidul Berlinului o fi fost demolat, nu însă și ce ascundea el.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Adrian Neacsu,ANI,CSM,Daniel Morar,DNA,gestapo,MCV,Oana Haineala,Penitenciarul Jilava,PPE,Renate Weber,Schengen,Viviane RedingFiind comisar european de justiție, te-ai fi așteptat de la doamna Viviane Reding să își  gestioneze cu sobrietate și decență poziția, evoluând, imparțial, la bara instanței. Când colo, iat-o lustruind cu dezinvoltură  o bară nădușită de cabaret politic, mlădiindu-se ca la țară (o țară din lumea a treia) spre...Blog politic si polemic