Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Fiind comisar european de justiţie, te-ai fi aşteptat de la doamna Viviane Reding să îşi  gestioneze cu sobrietate şi decenţă poziţia, evoluând, imparţial, la bara instanţei. Când colo, iat-o lustruind cu dezinvoltură  o bară năduşită de cabaret politic, mlădiindu-se ca la ţară (o ţară din lumea a treia) spre a fi pe placul PPE şi a chefliului cu privirea tulbure şi piezişe ce a închiriat locanta pentru el şi trupa lui încovoiată de procurori cu probleme de erecţie (în materie de etică profesională).

În zadar i se aminteşte acestei doamne că unduirile pe lângă adevăr, că îndepărtarea cu zvâcniri de funduleţ a dovezilor ce nu-i convin, nu au nimic de a face cu obiectivitatea, cu înălţimea şi pretenţiile funcţiei.

În actualitatea imediată a regimului Băsescu lumea justiţiei din România este sufocată de abuzuri scandaloase, de cârdăşii fără perdea, de exproprieri frauduloase de drepturi ale omului, de siluiri fără precedent ale unor instituţii cheie, iar doamna Reding se face că plouă. Sub comanda satrapului de la Cotroceni procurorii s-au transformat în inchizitori teleghidaţi, serviciile secrete în comandouri gestapoviste, iar doamnei Reding i s-au aburit ochelarii şi încleiat urechile. Nu vede, nu aude!

Mărturii la prima mână din interiorul CSM (judecătorul Adrian Neacşu, stenogramele SMS-urilor Oanei Hăineală), dovedesc aservirea politică a acestui organism, peste orice limită tolerabilă, voinţei abuzive a preşedintelui;

un verdict CEDO condamnă încălcarea de către CNA a imunităţii judecătorului CEDO Corneliu Bârsan şi realizarea de către serviciile secrete române a unor interceptări abuzive;

ministrul justiţiei, Mona Pivniceru, dezvăluie imixtiunea nepermisă a preşedintelui Băsescu în procesul de desemnare a şefilor de la ministerul public şi DNA prin cererea expresă pe care acesta i-a adresat-o de a-l numi pe Daniel Morar într-una din aceste funcţii;

votul masiv al magistraţilor din intreaga ţară împotriva  a doi membrii CSM şi revocarea acestora din poziţiile ocupate demonstrează ruptura pe care acest organism, majoritar aservit lui Traian Băsescu, a generat-o între el şi corpul profesional pe care ar trebui să-l reprezinte;

nereducerea din pedeapsa lui Adrian Năstase a zilelor câştigate prin activităţi ştiinţifice, invocarea de către procurori a unor motive stupide, ce contrazic rizibil verdictul favorabil al Comisiei de eliberare a Penitenciarului Jilava, denotă comportamentul abuziv, discreţionar, revanşard, gestapovist al acestor unelte fără principii şi morală ale unui regim grav pervertit.

La toate aceste cazuri, argumentate temeinic, dovedite cu martori şi probe fără fisură, dansatoarea Reding răspunde cu tăcere şi încolăciri reptiliene. Alunecă elicoidal pe ghiventul barei verticale a minciunii convenabile, dând muzica de partid la maximum, să nu se audă scâncetul adevărului sufocat de pulpe flasce.

În zadar i-a adresat Renate Weber o scrisoare deschisă în care îi cerea un punct de vedere oficial asupra “abuzurilor” comise de DNA si ANI, dar si a tensiunilor din CSM. Doamna Reding a tăcut complice. Dansul la bară ori cel din buric nu au libret. Se tac.

Cam asta este justiţia independentă a lui Băsescu. Şi cam ăştia, gen dansatoarea la bară Viviane Reding, îi sunt susţinătorii. Să nu ţi se facă lehamite? Şi să nu-ţi vină să te întrebi “cu ce sunt mai buni politrucii lor decât ai noştri”?

Dragă Europă model: ne vinzi panglicari drept comisari şi mai ai tupeul să ne condiţionezi Schengenul de MCV? Ştii ceva? Zidul Berlinului o fi fost demolat, nu însă şi ce ascundea el.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Adrian Neacsu,ANI,CSM,Daniel Morar,DNA,gestapo,MCV,Oana Haineala,Penitenciarul Jilava,PPE,Renate Weber,Schengen,Viviane RedingFiind comisar european de justiţie, te-ai fi aşteptat de la doamna Viviane Reding să îşi  gestioneze cu sobrietate şi decenţă poziţia, evoluând, imparţial, la bara instanţei. Când colo, iat-o lustruind cu dezinvoltură  o bară năduşită de cabaret politic, mlădiindu-se ca la ţară (o ţară din lumea a treia) spre...Blog politic si polemic