Scorul acestui articol
[Total: 36 voturi. Media: 4.9]

 

În 1945 comunismul a lovit România ca un sifilis. Boala promiscuității È™i a dominării animalice, a acuplărilor nefireÈ™ti ce au marcat pe viață generații întregi cu stigmatul È™ancrului roÈ™u È™i au răsturnat valorile tradiționale călcând în picioare tot ce însemna elite È™i ridicând la suprafața societății spuma infectă a pegrei, s-a întins atunci, la ordinul lui Stalin, ca o molimă în toată țara.

Ca orice dictatură conÈ™tientă de repulsia ce o generează, È™i dictatura comunistă È™i-a dezvoltat la maximum instrumentele de teroare È™i represiune. Puterea a fost încredințată brutelor fără scrupule, oportuniÈ™tilor È™i ariviÈ™tilor, proÈ™tilor însetați de a-i umili pe cei instruiți, leneÈ™ilor fericiți să deposedeze de-a moaca de bunuri pe cei vrednici È™i gospodari.

Justiția comunistă nu a fost altceva decât unul dintre instrumentele de tortură ale temutei securități. Toate atrocitățile se făceau în numele legii È™i dreptății.

Temnițele, lagărele de muncă forțată, golite de borfaÈ™ii de drept comun pentru a face loc intelectualilor È™i fruntaÈ™ilor categoriilor înstărite, au devenit puncte terminus pentru exterminarea duÈ™manului politic. Canalul, Experimentul PiteÈ™ti, Penitenciarul Gherla sunt doar câteva locații emblematice pentru ce a însemnat justiția satrapilor roÈ™ii de la Petru Groza, prin Gheorghiu Dej, până la Nicolae CeauÈ™escu.

Adevărate incubatoare de mutanți sadici È™i fanatizați au împânzit România, sub denumirea propagandistică de pepiniere ale omului nou, comunist. Puțini îÈ™i mai amintesc modul în care erau selectați studenții pentru facultățile de drept, pentru Academia Ștefan Gheorghiu, pentru academiile cu profil militar, chiar în anii din urmă, ai regimului CeauÈ™escu. Dosarul de cadre, originea sănătoasă,  erau filtre obligatorii, menite a asigura preponderența fidelității politice față de legi È™i principii morale.

Astfel au fost aleÈ™i, s-au format È™i au crescut securiÈ™tii È™i magistrații României comuniste. În cultul Secretarului General, al interesului de partid, al luptei de clasă. Libertățile cetățeneÈ™ti, drepturile fundamentale ale omului, egalitatea de tratament È™i È™anse în viziunea lor? Frivole luxuri teoretice!

***

Astăzi, România este definită drept țara corupților! O spun chiar guvernanții ei din cele mai înalte poziții, ca într-un fel de incantație de orfelinat, după o înhalare zdravănă din punga cu aurolac: „žțara e mama, mama e curvă È™i are sifilis”!

Eu nu am mai pomenit aÈ™a ceva! Să-ți recunoÈ™ti o boală, mai ales venerică, È™i să încerci să o tratezi, e un semn de curaj È™i responsabilitate. Să te grozăveÈ™ti însă cu ea, ba, mai mult, să-ți revendici supremația internațională la numărul de spirocheți È™i la malformații luetice mi se pare o imbecilitate de fază terminală.

S-a batjocorit astfel Italia pe vremea legendarelor sale COSA NOSTRA, CAMORA, N”™DRAGHETA ori CORONA SACRA UNITA? Ori SUA în timpul famigliilor Lucchese, Genovese, Gambino, Bonano si Colombo? Sau, mai în zilele noastre, Germania cu recidiviÈ™tii ei din industria auto (scandalul Faurecia (VW, Audi, BMW) în 2006 È™i scandalul VW „“ emisii C02 în 2015)? Nici vorbă! Fiecare dintre aceste mari națiuni È™i-a apărat imaginea, cerând justiției proprii acțiune dar È™i discreție È™i moderație când vine vorba de interesul national. Pentru ele, a ucide corupția cu prețul uciderii propriei țări nu este o opțiune.

Ce vedem la noi  că face binomul în numele justiției? Luptă pe față pentru putere, chiar cu pretul trădarii naționale, fără  niciun fel de limite de raționalitate. Și totul sub pavăza unei ipocrizii superlative.

Căci, s-o spunem fără menajamente: justiția română de azi este, la nivelele ei de conducere, o continuatoare prin oameni È™i practici a justiției comuniste de ieri.

Monica Macovei a fost procuror comunist în timpul regimului CeauÈ™escu. Tatăl ei, securist – nomenclaturist de vază, a fost decorat de Nicolae CeauÈ™escu cu Steaua RSR prin acelaÈ™i decret în care apăreau generalul Iulian Vlad È™i generalul Nicolae PleÈ™iță.

Livia Staciu a fost procuror comunist în timpul regimului CeauÈ™escu.

Laura Kovesi este fiica procurorului ceauÈ™ist Ioan Lascu, care a deținut peste 30 de ani funcția de procuror È™ef comunist al Parchetului MediaÈ™.

Raluca Prună este fiica lui Vasile Prună, care a fost ofițer al securității în MAE, demascat de fostul diplomat Mircea Răceanu.

Și lista poate continua.

Prea mult pentru a credita coincidența. Și prea mare similitudinea de practici între modul de operare al justiției comuniste È™i cel al aÈ™a zisei justiții libere coordonate astăzi din fotolii de decizie, de toate aceste tovarăÈ™e, pentru a ne putea reprima un zâmbet ironic.

Dacă România este țara corupților, aÈ™a cum trâmbițați voi, gorniÈ™tii umflați cu hidrogen sulfurat ai execuțiilor publice în numele justiției, de ce aÈ™ crede că procurorii È™i judecătorii acestei țări sunt altfel, sunt mai buni, nu sunt È™i ei corupți, precum poporul din care se trag? Am toate motivele să cred că, dimpotrivă, sunt chiar  mai corupți decât poporul ce i-a dat, gândindu-ne la experiența lor comunistă, pe care am evocat-o la început, la ereditatea lor însemnată de spirocheți È™i È™ancre ce se exhibează prin atâtea abuzuri È™i nelegiuiri partizane?

Sunteți atât de necredibili È™i aveti atâta tupeu!

Și puțin vă pasă de țara al cărei bine îl invocați la fiecare nouă mârÈ™ăvie.

Ce încercați să ne spuneți? Că fără genă securistă È™i comunistă nimeni nu se califică pentru a face dreptate în țara asta?

Eu cred că toate tovarăÈ™ele numite mai sus, cu funcțiile lor importante È™i cu genealogiile lor roÈ™u-hemoragice sunt predispuse a fi mai corupte È™i mai demne de neîncredere decât orice procuror sau judecător din țara asta ce nu se trage din nomenclaturiÈ™ti comuniÈ™ti È™i securiÈ™ti.

Cu fiecare nouă nedreptate pe care o văd în jurul meu doresc tot mai intens o justiție dreaptă. O justiție adevărată. O justiție în care cel mai mare infractor în viață al țării să nu fie lăsat liber să dea lecții de morală; o justiție în care discuția despre drepturile omului să nu fie un lux.

Odrasle de nomeclaturiÈ™ti ceauÈ™iÈ™ti: faceți un pas înapoi È™i nu ne mai chinuiți cu aerele voastre de indispensabili.

Contele de Saint GermainEditorialeAcademia Stefan Gheorghiu,experimentul Pitesti,Gheorghiu Dej,Ioan Lascu,Iulian Vlad,justitia comunista,Laura Kovesi,Mircea Raceanu,Monica Macovei,Nicolae CeauÅŸescu,Nicolae Plesita,pegra,penitenciarul Gherla,Petru Groza,Raluca Pruna,sancru,sifilis,spirocheti,Stalin  În 1945 comunismul a lovit România ca un sifilis. Boala promiscuității È™i a dominării animalice, a acuplărilor nefireÈ™ti ce au marcat pe viață generații întregi cu stigmatul È™ancrului roÈ™u È™i au răsturnat valorile tradiționale călcând în picioare tot ce însemna elite È™i ridicând la suprafața societății spuma infectă a...Blog politic si polemic