Vai, Johannis, ce slugă jalnică ai ajuns!

  "PreÈ™edintele Klaus Iohannis afirmă - după ce Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut să îi demită pe Laura Codruta Kovesi È™i Florin Coldea dacă afirmațiile lui Traian Băsescu privind "un stat mafiot" sunt adevărate - că "în România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate"".   Nici măcar o verificare de fațadă nu ai dispus. "În România statul de drept este funcțional!". Lașitate supremă la ditamai voinicul germanic. (mai mult…)
continuare...

Traian Băsescu gafează-n serie. Se apropie sfârÈ™itul?

  În sport se mai vede asta. În tenis foarte des. După o evoluție excelentă, intervine ceva care dă totul peste cap. Echilibru, răbdare, precizie, încredere, toate dispar ca prin miracol È™i în locul lor se instalează grimasele înfrângerii. Pare o fatalitate dar, în realitate, e vorba de călcarea unei linii roÈ™ii a sinelui. Efectul unei comoții, mai puternică chiar decât instinctul de conservare. (mai mult…)
continuare...

Turcia, o țară înjumătățită

  Turcia are o populație de 80 milioane de locuitori. Dintre aceștia, aproximativ 53 de milioane s-au aflat pe listele electorale la primele alegeri prezidențiale din istoria țării, desfășurate în august 2014. Participarea la scrutin a fost de 75% (aproximativ 40 milioane) iar Recep Erdogan a fost ales președinte cu 51,5% din voturile exprimate în primul tur, adică a fost votat de 20,5 milioane de turci. (mai mult…)
continuare...

Dan Voiculescu și criza penitenciarelor

    Hotnews: RAPORT Gradul de ocupare a penitenciarelor este de peste 151% / Avocatul Poporului recomanda mai putine arestari preventive si eliberarea detinutilor care ar mai avea de stat 3 ani dupa gratii.   În aceste zile societatea noastră este lovită în moalele capului de o problemă pe care nu știe nimeni să o rezolve: problema pușcăriașilor și a condițiilor din penitenciare. Deși nu se referă la pensii și salarii, chestiunea e de maxim interes pentru toată lumea căci atinge un punct extrem de sensibil pentru etosul românului statistic: plăcerea de a privi la necazul altuia. (mai mult…)
continuare...

Destinul nostru este să cădem din lac în puț

  "žDestinul nostru este să ne fie frică" filozofa tot mai golit de identitate domnul Goliadkin, un personaj midle class al lui Dostoievski strivit încetul cu încetul de mici dar perseverente eÈ™ecuri ce-i depăÈ™eau puterea de înțelegere.  Da, era depăÈ™it de capriciile vieții din jur, dar nu după reguli de circulație, trecând pe lângă el fără să-l atingă,  ci brutal, rostogolindu-i-se de-a dreptul pe deasupra, făcându-l țandări cu metodă. Căci, se vede că îl mai urmărea È™i un blestem: devenea, cu fiecare lovitură a sorții, tot mai casant. (mai mult…)
continuare...

Intelectualii lui Băsescu: vă rugăm să ne iertați, am sprijinit un monstru!

  Se dedică lui Șerban Foarță care ne delectează nu doar cu atitudini ci È™i cu formulări memorabile. Cum ar fi: "žEu, minge, te caut, / Și tu eÈ™ti în aut! sau "žCît despre mine, unul, prefer să butonez un lift, o sonerie și, în fine, un bouton d amour!"   Întrucât, pentru faptele lor, toți cei ce au dat fără regret substanță putrefactă sintagmei "žIntelectualii lui Băsescu" vor ajunge în Infern, am putea să-i grupăm în cele ce urmează după cercul sau bolgia de destinație finală. În viziunea lui Dante, infernul este ca o pâlnie cu vârful spre centrul pământului. Pâlnia are nouă subsoluri (cercuri), ce se succed, spre adâncime, în ordinea gravității păcatelor celor care le populează. Trădătorii sunt în cercul 9, ultimul, iar în penultimul, deasupra lor, îÈ™i ispăÈ™esc pedepsele mincinoÈ™ii de toate felurile, stivuiți în 10 bolgii. (mai mult…)
continuare...