Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Văd că majoritatea comentatorilor pe care îi preţuiesc califică discursul de aseară al preşedintelui ca pe unul lemnos, soporific, cu intenţii de temporizare, ca pe un ceauşist elogiu pro domo şi ca pe o tentativă de a da puţin aer susţinătorilor săi intraţi în asfixie.

Mie cuvântarea de ieri al lui TB mi-a sunat însă mai mult ca o ameninţare: modificarea Constituţiei, modificarea Legii Electorale, repunerea pe tapet a aceleiaşi Legi a Sănătăţii (doar cu o altă voce care să o prezinte), susţinerea în continuare a proiectelor în minerit (a se citi Roşia Montană) şi, sfidarea supremă, “nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum”, arată un mod de gândire de tip proiectil, cu traiectorie inconturnabilă odată  trăgaciul apăsat, incapabil de a se lăsa modelat, corectat de lecţiile vieţii.

Sigur, dacă acest comportament de capsoman ar influenţa doar viaţa celui care îl practică, nu mi-aş pierde timpul să-l analizez. Cât de surprinzător ar putea părea unora care mă cunosc doar din comentariile de pe blog, sunt o persoană căreia nu-i place deloc să culpabilizeze, să vâneze greşelile altora, să critice. Însă îndărătnicia preşedintelui a încetat demult să fie un pericol doar pentru acesta; ea este, cum se dovedeşte şi în ultimele săptămâni, o ameninţare la adresa tuturor, fapt care mă obligă să reacţionez.

Ce, din cedările de până acum ale puterii, vi se mai pare, prin prisma discursului de ieri, o cucerire, de neîntors, a pieţii? Nimic! Nici măcar decizia Curţii Constituţionale care, cum spunea Mircea Toader aseară, va putea fi evitată de PDL prin corectarea unor articole şi reasumarea legii comasatelor.

Discursul lui TB este ceea ce, în limbajul pokeristilor, se numeşte “all in”. Omul face ce ştie şi ce i-a adus succese până acum: joacă la cacealma. La intimidare. Totul pe-o carte.

Îi cere revolta populară renunţarea la anumite proiecte şi decăderea din condiţia de dictator? Ei bine, tocmai acele proiecte sunt menţionate ca priorităţi, cât despre sine ne anunţă că nu are nimic de schimbat în comportamentul de până acum. Capisci?

Protestele publice trebuie să continue şi să se intensifice. Este singura soluţie cu acest capsoman. Diseară mă duc din nou în piaţă. Cu ultimul discurs m-a jignit o dată în plus. Pe voi nu?

Trebuie să-i demonstrez, trebuie să-i demonstrăm,  că a stârnit în noi curajul şi determinarea de a-l înfrunta până la capăt.

Să învingem capsomanul!

Contele de Saint GermainEditorialealegeri comasate,Basescu,capsoman,Curtea Constitutionala,Mircea Toader,PDLVăd că majoritatea comentatorilor pe care îi preţuiesc califică discursul de aseară al preşedintelui ca pe unul lemnos, soporific, cu intenţii de temporizare, ca pe un ceauşist elogiu pro domo şi ca pe o tentativă de a da puţin aer susţinătorilor săi intraţi în asfixie. Mie cuvântarea de ieri al...Blog politic si polemic