Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Văd că majoritatea comentatorilor pe care îi prețuiesc califică discursul de aseară al președintelui ca pe unul lemnos, soporific, cu intenții de temporizare, ca pe un ceaușist elogiu pro domo și ca pe o tentativă de a da puțin aer susținătorilor săi intrați în asfixie.

Mie cuvântarea de ieri al lui TB mi-a sunat însă mai mult ca o amenințare: modificarea Constituției, modificarea Legii Electorale, repunerea pe tapet a aceleiași Legi a Sănătății (doar cu o altă voce care să o prezinte), susținerea în continuare a proiectelor în minerit (a se citi Roșia Montană) și, sfidarea supremă, „nu am nimic de schimbat in comportamentul pe care l-am avut in cele doua mandate de pana acum”, arată un mod de gândire de tip proiectil, cu traiectorie inconturnabilă odată  trăgaciul apăsat, incapabil de a se lăsa modelat, corectat de lecțiile vieții.

Sigur, dacă acest comportament de capsoman ar influența doar viața celui care îl practică, nu mi-aș pierde timpul să-l analizez. Cât de surprinzător ar putea părea unora care mă cunosc doar din comentariile de pe blog, sunt o persoană căreia nu-i place deloc să culpabilizeze, să vâneze greșelile altora, să critice. Însă îndărătnicia președintelui a încetat demult să fie un pericol doar pentru acesta; ea este, cum se dovedește și în ultimele săptămâni, o amenințare la adresa tuturor, fapt care mă obligă să reacționez.

Ce, din cedările de până acum ale puterii, vi se mai pare, prin prisma discursului de ieri, o cucerire, de neîntors, a pieții? Nimic! Nici măcar decizia Curții Constituționale care, cum spunea Mircea Toader aseară, va putea fi evitată de PDL prin corectarea unor articole și reasumarea legii comasatelor.

Discursul lui TB este ceea ce, în limbajul pokeristilor, se numește „all in”. Omul face ce știe și ce i-a adus succese până acum: joacă la cacealma. La intimidare. Totul pe-o carte.

Îi cere revolta populară renunțarea la anumite proiecte și decăderea din condiția de dictator? Ei bine, tocmai acele proiecte sunt menționate ca priorități, cât despre sine ne anunță că nu are nimic de schimbat în comportamentul de până acum. Capisci?

Protestele publice trebuie să continue și să se intensifice. Este singura soluție cu acest capsoman. Diseară mă duc din nou în piață. Cu ultimul discurs m-a jignit o dată în plus. Pe voi nu?

Trebuie să-i demonstrez, trebuie să-i demonstrăm,  că a stârnit în noi curajul și determinarea de a-l înfrunta până la capăt.

Să învingem capsomanul!

Contele de Saint GermainEditorialealegeri comasate,Basescu,capsoman,Curtea Constitutionala,Mircea Toader,PDLVăd că majoritatea comentatorilor pe care îi prețuiesc califică discursul de aseară al președintelui ca pe unul lemnos, soporific, cu intenții de temporizare, ca pe un ceaușist elogiu pro domo și ca pe o tentativă de a da puțin aer susținătorilor săi intrați în asfixie. Mie cuvântarea de ieri al...Blog politic si polemic