Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Voi începe acest comentariu prin a propune o definiție: valoare =competență + moralitate.

Apoi, sfidând logica matematică pentru care non(A și B) = nonA sau nonB, voi nega definiția de mai sus spunând: nonvaloare = incompetență + amoralitate.

Toată strategia lui Traian Băsescu, de concentrare a întregii puteri în mâinile sale, se bazează pe exploatarea nonvalorilor. Oamenii aleși de el și înălțați în funcții trebuie să fie incompetenți, pentru a nu avea alte idei decât ale sale și trebuie să fie amorali, pentru a-l asculta orbește și a nu se poticni în scrupule.

Această strategie nu este nici nouă și nici necunoscută românilor: Ceaușescu a fost un fanatic practicant al ei.

Vă mai amintiți de Constantin Dăscălescu, prim ministru comunist? Ce-l deosebește pe Emil Boc de el?

Dar de Emil Bobu vă mai amintiți? Nu vi se pare că Igaș îl reîncarnează?

Elena Ceaușescu  purta coc; doar asta o diferențiază de Elena Udrea, care poartă Jimmy Choo. Altfel, ambele au primit statutul de prime doamne și,  tot așa cum EC era academician, și EU este cadru universitar la Spiru Haret.

S-ar putea umple biblioteci întregi cu volumele de consemnări ale asemănărilor între Ceaușescu și Băsescu. Nu asta îmi propun să fac aici pentru că nici nu ar fi interesant; aceste asemănări sunt atât de evidente și numeroase încât oamenii le sesizează și singuri.

Ce aș dori să explic  este modul în care valoarea se poate răzbuna prin lipsă. Mi se pare foarte interesant faptul că, în cazul oamenilor valoroși, nu e nevoie de o revoltă a acestora prin acțiune, de o ridicare a lor pe baricade, pentru a-i pedepsi pe cei ce îi ignoră, pentru a-i face pe aceștia să plătească usturătorul preț al propriei  prostii. Este suficient ca ei, oamenii de valoare, să lipsească de la pupitrele de decizie în momente critice pentru putere. Este suficient ca ei să lase nonvalorile să se manifeste. Nu poate fi răzbunare mai eficientă.

Am văzut cu toții cum s-a rezolvat, prin nonvaloare, un viscol de două zile: jumătate din țară paralizată, 5 morți, pagube uriașe și un prim ministru dând la lopată, după clișeul propagandistic al lui Ceaușescu pe vremea când turna cu canciocul „piatra de temelie” a ctitoriilor sale.

La ce bun pentru România  un întreg minister de interne, cu trupe numeroase și investiții în dotări cât deficitul pentru sănătate și învățământ la un loc, dacă este condus de un tembel a cărui singură pricepere este să fie o slugă nevertebrată?

La ce bun pentru România o armată  cu recunoaștere NATO dacă la conducerea ei este instalat un trepăduș de la intendență bun doar să facă vocea a doua atunci când președintele interpretează aria calomniei la adresa ofițerilor săi?

La ce bun pentru România niște miniștri aroganți și hrăpăreți (Udrea, Funeriu) sau niște miniștri parașutați din neantul anonimatului și mediocrității (Vreme, Ariton, Ialomițianu), când țara este flămânzită, capabilă doar a mai forma 112?

Și la ce bun pentru România niște mercenari UDMR-iști (Ritli, Hunor, Borbely) exact la ministerele cu cel mai mare impact asupra fibrei și ființei naționale?

La ce bun? Vă spun eu: la producerea miracolului care se întâmplă acum. La resuscitarea demnității individuale, la revoltele actuale, la răzuirea, cu șpaclul, a slinului portocaliu care s-a depus peste țară ca o rugină și ca un mucegai.

Asistăm, stimați compatrioți, la răzbunarea valorii. Prin lipsă!

Contele de Saint GermainEditorialeAriton,Basescu,Bobu,Boc,Borbely,Ceausescu,competenta,Dascalescu,Elena Ceausescu,Funeriu,Hunor,Ialomițianu,Igas,moralitate,Ritli,Udrea,valoare,VremeVoi începe acest comentariu prin a propune o definiție: valoare =competență + moralitate. Apoi, sfidând logica matematică pentru care non(A și B) = nonA sau nonB, voi nega definiția de mai sus spunând: nonvaloare = incompetență + amoralitate. Toată strategia lui Traian Băsescu, de concentrare a întregii puteri în mâinile sale,...Blog politic si polemic