Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Postare la articolul publicat în EVZ din 24 sep. 2010 de M. Cărtărescu, intitulat “Ce nu merge?”. Articolul a fost scos din arhiva EVZ, singurul link găsit cu referire la el fiind http://www.romania-actualitati.ro/revista_editorialelor_24_septembrie-19427 )

(În limbajul şutilor, “trăgătorul” este cel care fură efectiv, “girofarul” cel care ţine de şase iar “ambasadorul” complicele)

Aşa cum nemţii sunt visceral disciplinaţi iar britanicii spiritual conservatori, românii par a fi cromozomial hoţi. Adică prin genă. Ceea ce a făcut “trăgătoarea” Roberta Anastase şi “girofarul” Sever Voinescu reprezintă o tentativă de validarea implacabilă, de sub togile celei mai galonate instanţe, a acestui presupus adevăr infamator.

Trăgătoarea şi girofarul nu sunt nici pe departe ţigani scoşi la ciordeală de seceta din beregăţi, nici eşuaţi decompensaţi ai epocii de tristă amintire; ei reprezintă rezultatul reformei Băsescu la nivel de cadre, noul val, speranţa României de regenerare după mortificarea comunistă. Tineri, frumoşi, şcoliţi, modelaţi în orfismul nobilelor elanuri postrevoluţionare, când realitatea era armonios colorată iar culorile cântau. Ei au pielea albă, manichiură, vorbesc limbi străine, apar des la televizor şi sunt luaţi drept modele de copiii noştri inocenţi. Ar fi plictisitor de perfecţi dacă nu i-ar distinge o particularitate bivalentă ce declanşează pe alocuri, mai ales în lumea civilizată, furibunde puseuri de intoleranţă: fură şi mint. Dar nu e vina lor :aşa cum unii sunt homosexuali, alţii alergici, ei sunt, de la sorginte, hoţi şi mincinoşi.

Pentru crucea pe care irepresibila lor patimă genetică le-o pune pe umeri, anume de a întruchipa românul reprezentativ statistic în tot ce are el mai abject, le datorăm un dispreţ pios.
Pentru prilejul pe care ultima lor potlogărie ni-l oferă, acela de a ne elibera de complexul că politicienii UDMR ar fi mai breji decât ai noştri, le datorăm un oprobriu în formă transfrontalieră.

Da, raptul din parlament nu ar fi dobândit strălucirea triumfului dacă « trăgătoarea » şi « girofarul » nu ar fi beneficiat de susţinerea parfumaţilor « ambasadori » de la UDMR.

Mironosiţele până mai ieri Laszlo Borbely şi Gyorgy Frunda au încercat să justifice poporului telespectator, prin intonaţii mieroase, ochi daţi peste cap şi însăilări verticaloide, prelingerea reptiliano – băloasă a UDMR prin şi din câmpul de operare a delapidării. Supralicitând decalajul dintre închipuita lor inteligenţă şi frecventa noastră prostie, au reuşit să scoată la iveală exact ce doreau să escamoteze: duplicitatea greţoasă a politicii partidului pe care-l reprezintă. Pe această gaşcă etnică de graseiori ai R-ului de la România nu o interesează nimic altceva decât rămânerea la guvernare cu orice preţ, în beneficiul exclusiv al naţionalismului ei profund antiromânesc. Care, trebuie să recunoaştem, a înregistrat succese răsunătoare exploatând disperarea regimului Băsescu dispus la orice concesie, inclusiv la trădarea interesului naţional, pentru a nu fi debarcat şi priponit.

Ce nu merge în ţara asta? Nu merge la vot cine ar trebui.

Să nu disperăm însă! Inconvenientului de a fi român i-a mai rămas o soluţie: mutaţia. Ideal, una genetică; la rigoare, una în buletin.

Contele de Saint GermainPolemice  (Postare la articolul publicat în EVZ din 24 sep. 2010 de M. Cărtărescu, intitulat “Ce nu merge?”. Articolul a fost scos din arhiva EVZ, singurul link găsit cu referire la el fiind http://www.romania-actualitati.ro/revista_editorialelor_24_septembrie-19427 ) (În limbajul şutilor, “trăgătorul” este cel care fură efectiv, “girofarul” cel care ţine de şase iar...Blog politic si polemic