Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Postare la articolul publicat în EVZ din 24 sep. 2010 de M. Cărtărescu, intitulat „Ce nu merge?”. Articolul a fost scos din arhiva EVZ, singurul link găsit cu referire la el fiind http://www.romania-actualitati.ro/revista_editorialelor_24_septembrie-19427 )

(În limbajul șutilor, „trăgătorul” este cel care fură efectiv, „girofarul” cel care ține de șase iar „ambasadorul” complicele)

Așa cum nemții sunt visceral disciplinați iar britanicii spiritual conservatori, românii par a fi cromozomial hoți. Adică prin genă. Ceea ce a făcut „trăgătoarea” Roberta Anastase și „girofarul” Sever Voinescu reprezintă o tentativă de validarea implacabilă, de sub togile celei mai galonate instanțe, a acestui presupus adevăr infamator.

Trăgătoarea și girofarul nu sunt nici pe departe țigani scoși la ciordeală de seceta din beregăți, nici eșuați decompensați ai epocii de tristă amintire; ei reprezintă rezultatul reformei Băsescu la nivel de cadre, noul val, speranța României de regenerare după mortificarea comunistă. Tineri, frumoși, școliți, modelați în orfismul nobilelor elanuri postrevoluționare, când realitatea era armonios colorată iar culorile cântau. Ei au pielea albă, manichiură, vorbesc limbi străine, apar des la televizor și sunt luați drept modele de copiii noștri inocenți. Ar fi plictisitor de perfecți dacă nu i-ar distinge o particularitate bivalentă ce declanșează pe alocuri, mai ales în lumea civilizată, furibunde puseuri de intoleranță: fură și mint. Dar nu e vina lor :așa cum unii sunt homosexuali, alții alergici, ei sunt, de la sorginte, hoți și mincinoși.

Pentru crucea pe care irepresibila lor patimă genetică le-o pune pe umeri, anume de a întruchipa românul reprezentativ statistic în tot ce are el mai abject, le datorăm un dispreț pios.
Pentru prilejul pe care ultima lor potlogărie ni-l oferă, acela de a ne elibera de complexul că politicienii UDMR ar fi mai breji decât ai noștri, le datorăm un oprobriu în formă transfrontalieră.

Da, raptul din parlament nu ar fi dobândit strălucirea triumfului dacă « trăgătoarea » și « girofarul » nu ar fi beneficiat de susținerea parfumaților « ambasadori » de la UDMR.

Mironosițele până mai ieri Laszlo Borbely și Gyorgy Frunda au încercat să justifice poporului telespectator, prin intonații mieroase, ochi dați peste cap și însăilări verticaloide, prelingerea reptiliano – băloasă a UDMR prin și din câmpul de operare a delapidării. Supralicitând decalajul dintre închipuita lor inteligență și frecventa noastră prostie, au reușit să scoată la iveală exact ce doreau să escamoteze: duplicitatea grețoasă a politicii partidului pe care-l reprezintă. Pe această gașcă etnică de graseiori ai R-ului de la România nu o interesează nimic altceva decât rămânerea la guvernare cu orice preț, în beneficiul exclusiv al naționalismului ei profund antiromânesc. Care, trebuie să recunoaștem, a înregistrat succese răsunătoare exploatând disperarea regimului Băsescu dispus la orice concesie, inclusiv la trădarea interesului național, pentru a nu fi debarcat și priponit.

Ce nu merge în țara asta? Nu merge la vot cine ar trebui.

Să nu disperăm însă! Inconvenientului de a fi român i-a mai rămas o soluție: mutația. Ideal, una genetică; la rigoare, una în buletin.

Contele de Saint GermainPolemice  (Postare la articolul publicat în EVZ din 24 sep. 2010 de M. Cărtărescu, intitulat 'Ce nu merge?'. Articolul a fost scos din arhiva EVZ, singurul link găsit cu referire la el fiind http://www.romania-actualitati.ro/revista_editorialelor_24_septembrie-19427 ) (În limbajul șutilor, 'trăgătorul' este cel care fură efectiv, 'girofarul' cel care ține de șase iar...Blog politic si polemic