Scorul acestui articol
[Total: 6 voturi. Media: 4.8]

Mircea Cărtărescu publică azi în EVZ un editorial la limita delirului care, într-un fel, mă umple de speranță. O fi știind el ceva din moment ce l-a copleșit, până la devastare, frisonul apocalipsei.

Uneori  frica din noi poate deveni o frică chimică, precipitat de eprubetă rezultat dintr-un amestec de gânduri, prejudecăți și virtualitate. Se depune leșioasă în canalele ce irigă creierul și obturează traseele realității și ale simțului măsurii.

Pentru Mircea Cărtărescu, posibila schimbare de putere politică de peste o lună pare inevitabilă în procente  devastatoare și va reprezenta , ca să-l citez, „un dezastru național”. Hai să punem această hiperbolizare pe seama sensibilității artistice, a sufletului de poet care înfruntă  intemperiile realității fără epidermă și să citim în continuare:

Ne vom alege cu cea mai înspăimântătoare, mai pusă pe rele, mai lipsită de conștiință, mai gata să zdrobească orice rezistență clasă politică de după 1989. […]Vom trăi un asalt al urangutanilor asupra României, și nimeni nu le va putea sta împotrivă.

[…] Dați-mi voie să fac o profeție (care sper totuși din toate puterile mele să nu se realizeze): de-acum în trei ani nu vom mai fi nici membri UE, nici membri NATO”.

Vă vine să credeți că un om normal, fără vulnerabilități de percepție și înțelegere, fără mize personale enorme, puse în joc pe ascuns, poate să scrie și, mai ales, să gândească astfel? Să simtă într-atât de enorm și să vază într-atât de monstruos?

 

Eu unul sunt derutat și chiar puțin îngrijorat. Derutat pentru că privesc la aceeași realitate și văd cu totul altceva, îngrijorat pentru că mi se servește încă o probă, greu de ignorat, a odioaselor performanțe de alienare la care a ajuns propaganda actualului regim.

 

Cine a spus că Monica Macovei nu ar mai avea viață personală? Iat-o că are și încă mai naște. Și nu naște orice ci monștri. Monștri de dezinformare. Care îi pot lua mințile chiar și unui scriitor specializat în ficțiuni.

 

Pentru liniștirea lui Mircea Cărtărescu și, desigur, pentru salvarea țării de la dezintegrare, propun să se întreprindă de urgență demersurile necesare numirii pe viață a lui Traian Băsescu în functia de Președinte al României.

Contele de Saint GermainPolemiceapocalipsa,EVZ,Mircea Cartarescu,Monica Macovei,Traian BasescuMircea Cărtărescu publică azi în EVZ un editorial la limita delirului care, într-un fel, mă umple de speranță. O fi știind el ceva din moment ce l-a copleșit, până la devastare, frisonul apocalipsei. Uneori  frica din noi poate deveni o frică chimică, precipitat de eprubetă rezultat dintr-un amestec de gânduri,...Blog politic si polemic