Scorul acestui articol
[Total: 6 voturi. Media: 4.8]

Mircea Cărtărescu publică azi în EVZ un editorial la limita delirului care, într-un fel, mă umple de speranţă. O fi ştiind el ceva din moment ce l-a copleşit, până la devastare, frisonul apocalipsei.

Uneori  frica din noi poate deveni o frică chimică, precipitat de eprubetă rezultat dintr-un amestec de gânduri, prejudecăţi şi virtualitate. Se depune leşioasă în canalele ce irigă creierul şi obturează traseele realităţii şi ale simţului măsurii.

Pentru Mircea Cărtărescu, posibila schimbare de putere politică de peste o lună pare inevitabilă în procente  devastatoare şi va reprezenta , ca să-l citez, “un dezastru naţional”. Hai să punem această hiperbolizare pe seama sensibilităţii artistice, a sufletului de poet care înfruntă  intemperiile realităţii fără epidermă şi să citim în continuare:

Ne vom alege cu cea mai înspăimântătoare, mai pusă pe rele, mai lipsită de conştiinţă, mai gata să zdrobească orice rezistenţă clasă politică de după 1989. […]Vom trăi un asalt al urangutanilor asupra României, şi nimeni nu le va putea sta împotrivă.

[…] Daţi-mi voie să fac o profeţie (care sper totuşi din toate puterile mele să nu se realizeze): de-acum în trei ani nu vom mai fi nici membri UE, nici membri NATO”.

Vă vine să credeţi că un om normal, fără vulnerabilităţi de percepţie şi înţelegere, fără mize personale enorme, puse în joc pe ascuns, poate să scrie şi, mai ales, să gândească astfel? Să simtă într-atât de enorm şi să vază într-atât de monstruos?

 

Eu unul sunt derutat şi chiar puţin îngrijorat. Derutat pentru că privesc la aceeaşi realitate şi văd cu totul altceva, îngrijorat pentru că mi se serveşte încă o probă, greu de ignorat, a odioaselor performanţe de alienare la care a ajuns propaganda actualului regim.

 

Cine a spus că Monica Macovei nu ar mai avea viaţă personală? Iat-o că are şi încă mai naşte. Şi nu naşte orice ci monştri. Monştri de dezinformare. Care îi pot lua minţile chiar şi unui scriitor specializat în ficţiuni.

 

Pentru liniştirea lui Mircea Cărtărescu şi, desigur, pentru salvarea ţării de la dezintegrare, propun să se întreprindă de urgenţă demersurile necesare numirii pe viaţă a lui Traian Băsescu în functia de Preşedinte al României.

Contele de Saint GermainPolemiceapocalipsa,EVZ,Mircea Cartarescu,Monica Macovei,Traian BasescuMircea Cărtărescu publică azi în EVZ un editorial la limita delirului care, într-un fel, mă umple de speranţă. O fi ştiind el ceva din moment ce l-a copleşit, până la devastare, frisonul apocalipsei. Uneori  frica din noi poate deveni o frică chimică, precipitat de eprubetă rezultat dintr-un amestec de gânduri,...Blog politic si polemic