Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolui din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat „Ce castiga Basescu din politica santajului?”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-castiga-basescu-din-politica-santajului-917345.html)

Intrebarea din titlul ar putea fi parafrazată astfel: „ce câștigă hoțul din furat”?

Păi existența, simplu, pentru că el doar asta știe să facă.

Președintele Băsescu are doar două arme politice cu care a ajuns unde a ajuns: șantajul și săritul la beregată.  La început, când lumea nu-l cunoștea prea bine, le-a putut masca în diverse chestii pozitive: spirit justițiar, patriotism, comportament neaoș, temeritate de David în provocări la duel adresate unor Goliat conjuncturali etc. Acum toți s-au lămurit: nu sunt serviciile jucăria lui preferată? Nu-i furnizează acestea materie primă din belșug pentru privit prin gaura cheii și ascultat de la distanță suspine de budoar?

Am mai spus-o și o repet: selecția valorilor, la Traian Băsescu, are un singur criteriu: vulnerabilitatea. Cu cât un candidat are păcate ascunse mai mari, cu atât este mai eligibil, pentru că va fi mai fidel. Baconschi a fost uns ceea ce e acum pentru că, într-o după-amiază călduroasă, s-a răcorit permițându-și un jacuzzi în doi. Cam pe aceeași rețetă a promovat și Oprea la Armată.

Evident că inițiativa gestului de Popeye marinarul  de arătare a mușchilor românești către Franța și Germania nu putea să-i aparțină lui Baconschi din cel puțin trei motive: omul e mai flasc de la natură, nu e marinar și are, totuși, un IQ peste stupizenia acestei decizii.

„Ce câștigă Băsescu din politica șantajului” ?  Așa, pusă în general, întrebarea poate primi răspunsuri nuanțate. De exemplu că, în România, politica șantajului i-a adus lui Băsescu totul.

Aplicată însă la cazul Schengen, întrebarea are un răspuns bisilabic: ni-mic!

Nimic bun pentru țărișoara noastră, nimic bun pentru domnul președinte. Doar poate o depresurizare internă (având în vedere firea fulcanică a acestuia) și, a, da, era să uit, o privire blondă admirativă.

Dacă merită, doar domnul Pleșu ne poate spune. El a fost și Ministru de Externe și este și un bun estetician. Dar, deocamdată, domnul Pleșu se tace (în franceză: il se tait).

Contele de Saint GermainPolemiceBaconschi,Basescu,EVZ,Ioana Lupea,santaj,Schengen(Comentariu postat la articolui din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat 'Ce castiga Basescu din politica santajului?', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-castiga-basescu-din-politica-santajului-917345.html) Intrebarea din titlul ar putea fi parafrazată astfel: 'ce câștigă hoțul din furat'? Păi existența, simplu, pentru că el doar asta știe să facă. Președintele Băsescu are doar...Blog politic si polemic