Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolui din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat “Ce castiga Basescu din politica santajului?”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-castiga-basescu-din-politica-santajului-917345.html)

Intrebarea din titlul ar putea fi parafrazată astfel: “ce câştigă hoţul din furat”?

Păi existenţa, simplu, pentru că el doar asta ştie să facă.

Preşedintele Băsescu are doar două arme politice cu care a ajuns unde a ajuns: şantajul şi săritul la beregată.  La început, când lumea nu-l cunoştea prea bine, le-a putut masca în diverse chestii pozitive: spirit justiţiar, patriotism, comportament neaoş, temeritate de David în provocări la duel adresate unor Goliat conjuncturali etc. Acum toţi s-au lămurit: nu sunt serviciile jucăria lui preferată? Nu-i furnizează acestea materie primă din belşug pentru privit prin gaura cheii şi ascultat de la distanţă suspine de budoar?

Am mai spus-o şi o repet: selecţia valorilor, la Traian Băsescu, are un singur criteriu: vulnerabilitatea. Cu cât un candidat are păcate ascunse mai mari, cu atât este mai eligibil, pentru că va fi mai fidel. Baconschi a fost uns ceea ce e acum pentru că, într-o după-amiază călduroasă, s-a răcorit permiţându-şi un jacuzzi în doi. Cam pe aceeaşi reţetă a promovat şi Oprea la Armată.

Evident că iniţiativa gestului de Popeye marinarul  de arătare a muşchilor româneşti către Franţa şi Germania nu putea să-i aparţină lui Baconschi din cel puţin trei motive: omul e mai flasc de la natură, nu e marinar şi are, totuşi, un IQ peste stupizenia acestei decizii.

“Ce câştigă Băsescu din politica şantajului” ?  Aşa, pusă în general, întrebarea poate primi răspunsuri nuanţate. De exemplu că, în România, politica şantajului i-a adus lui Băsescu totul.

Aplicată însă la cazul Schengen, întrebarea are un răspuns bisilabic: ni-mic!

Nimic bun pentru ţărişoara noastră, nimic bun pentru domnul preşedinte. Doar poate o depresurizare internă (având în vedere firea fulcanică a acestuia) şi, a, da, era să uit, o privire blondă admirativă.

Dacă merită, doar domnul Pleşu ne poate spune. El a fost şi Ministru de Externe şi este şi un bun estetician. Dar, deocamdată, domnul Pleşu se tace (în franceză: il se tait).

Contele de Saint GermainPolemiceBaconschi,Basescu,EVZ,Ioana Lupea,santaj,Schengen(Comentariu postat la articolui din EVZ al Ioanei Lupea, intitulat 'Ce castiga Basescu din politica santajului?', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-ce-castiga-basescu-din-politica-santajului-917345.html) Intrebarea din titlul ar putea fi parafrazată astfel: “ce câştigă hoţul din furat”? Păi existenţa, simplu, pentru că el doar asta ştie să facă. Preşedintele Băsescu are doar...Blog politic si polemic