Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Acest comentariu se refera la noua initiativa a Presedintelui Traian Basescu de a cere asigurarea unui cadru legal pentru finanţarea de la buget a campaniilor electorale.

Poate unii se întrebă ce o face Domnul Preşedinte toată ziua la Cotroceni; pentru că politică externă nu face, mediere între actorii politici nu face, asigurarea separării puterilor statului nu face şi, în general, se poate constata fără vreun efort, nu prea face nimic din ceea ce i-ar impune fişa postului.

Şi totuşi, Domnul Preşedinte munceşte! La ce? Se vede din ieşirile sale publice.

De pildă, munceşte la construcţii de tip “Porumbacu”. Sau munceşte la reevaluări de tipul “Gabriel Oprea”.

Astfel de predilecţii fac parte din profilul dânsului moral.

Ieri ne-a arătat însă că pe biroul său s-a instalat în forţă o nouă temă: alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Deoarece sondajele şi trendurile sunt dezastruoase pentru PDL în perspectiva acestor evenimente de la anul, Domnul Preşedinte a pornit din nou in căutare de “găselniţe” de aburit poporul. Trebuie ceva de largă respiraţie populistă, care să-i facă pe oameni să uite de supărările vieţii cotidiene şi să le canalizeze energiile spre un inamic virtual, a cărui anihilare să-i captiveze.

Cum a fost, la prezidenţiale, “perversa” cu trecerea de la bicameral la unicameral. S-a făcut referendum, tam-tam mare, campanie din greu pe banii statului, cu portretul lui Băsescu la catarg; trenul realităţii a fost deviat pe o bretea de centură şi pasagerii, în elanul votului pentru referendum, au pus, mai de milă mai de silă, şi o ştampilă pe candidatul  ce a avut iniţiativa care i-a scos din case.

Că, acum, Domnul Preşedinte a lăsat-o moartă cu unicameralul, nu mai contează. S-a ales? S-a ales!!!

Ideea cu finanţarea candidaţilor cu bani de la bugetul de stat face parte din aceeaşi categorie. În aparenţă (ceea ce vede marea masă a electoratului) e vorba de o tentativă de stopare a corupţiei electorale. În realitate este vorba de o uriaşă privilegiere a celor aflaţi la putere. Opoziţia să-şi facă campanie doar din aceste sume fixe alocate de la buget şi să fie controlată la sânge, de tot aparatul puterii azmuţit în acest scop, în vreme ce puterea să uzeze de aceleaşi pârghii şi tertipuri ca şi până acum pentru că, nu?, pe ea cine s-o controleze? A, că le numărăm steagurile şi afişele electorale? Să fim serioşi! Centrul de greutate este în cu totul şi cu totul altă parte, unde inspectorii opoziţiei nu vor putea pătrunde niciodată.

Of, Doamne! Când e vorba  de vicleşuguri nimeni nu-l întrece pe Traian Băsescu! Din punctul ăsta de vedere nu avem un preşedinte ci un rege. Al malversaţiunilor!

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialefinantarea de la buget a campaniilor electorale,presedinte,rege,Traian BasescuAcest comentariu se refera la noua initiativa a Presedintelui Traian Basescu de a cere asigurarea unui cadru legal pentru finanţarea de la buget a campaniilor electorale. Poate unii se întrebă ce o face Domnul Preşedinte toată ziua la Cotroceni; pentru că politică externă nu face, mediere între actorii politici nu...Blog politic si polemic