Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Acest comentariu se refera la noua initiativa a Presedintelui Traian Basescu de a cere asigurarea unui cadru legal pentru finanțarea de la buget a campaniilor electorale.

Poate unii se întrebă ce o face Domnul Președinte toată ziua la Cotroceni; pentru că politică externă nu face, mediere între actorii politici nu face, asigurarea separării puterilor statului nu face și, în general, se poate constata fără vreun efort, nu prea face nimic din ceea ce i-ar impune fișa postului.

Și totuși, Domnul Președinte muncește! La ce? Se vede din ieșirile sale publice.

De pildă, muncește la construcții de tip „Porumbacu”. Sau muncește la reevaluări de tipul „Gabriel Oprea”.

Astfel de predilecții fac parte din profilul dânsului moral.

Ieri ne-a arătat însă că pe biroul său s-a instalat în forță o nouă temă: alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Deoarece sondajele și trendurile sunt dezastruoase pentru PDL în perspectiva acestor evenimente de la anul, Domnul Președinte a pornit din nou in căutare de „găselnițe” de aburit poporul. Trebuie ceva de largă respirație populistă, care să-i facă pe oameni să uite de supărările vieții cotidiene și să le canalizeze energiile spre un inamic virtual, a cărui anihilare să-i captiveze.

Cum a fost, la prezidențiale, „perversa” cu trecerea de la bicameral la unicameral. S-a făcut referendum, tam-tam mare, campanie din greu pe banii statului, cu portretul lui Băsescu la catarg; trenul realității a fost deviat pe o bretea de centură și pasagerii, în elanul votului pentru referendum, au pus, mai de milă mai de silă, și o ștampilă pe candidatul  ce a avut inițiativa care i-a scos din case.

Că, acum, Domnul Președinte a lăsat-o moartă cu unicameralul, nu mai contează. S-a ales? S-a ales!!!

Ideea cu finanțarea candidaților cu bani de la bugetul de stat face parte din aceeași categorie. În aparență (ceea ce vede marea masă a electoratului) e vorba de o tentativă de stopare a corupției electorale. În realitate este vorba de o uriașă privilegiere a celor aflați la putere. Opoziția să-și facă campanie doar din aceste sume fixe alocate de la buget și să fie controlată la sânge, de tot aparatul puterii azmuțit în acest scop, în vreme ce puterea să uzeze de aceleași pârghii și tertipuri ca și până acum pentru că, nu?, pe ea cine s-o controleze? A, că le numărăm steagurile și afișele electorale? Să fim serioși! Centrul de greutate este în cu totul și cu totul altă parte, unde inspectorii opoziției nu vor putea pătrunde niciodată.

Of, Doamne! Când e vorba  de vicleșuguri nimeni nu-l întrece pe Traian Băsescu! Din punctul ăsta de vedere nu avem un președinte ci un rege. Al malversațiunilor!

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialefinantarea de la buget a campaniilor electorale,presedinte,rege,Traian BasescuAcest comentariu se refera la noua initiativa a Presedintelui Traian Basescu de a cere asigurarea unui cadru legal pentru finanțarea de la buget a campaniilor electorale. Poate unii se întrebă ce o face Domnul Președinte toată ziua la Cotroceni; pentru că politică externă nu face, mediere între actorii politici nu...Blog politic si polemic