Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Comentariu postat la articolul lui M. Mihăieş din EVZ, 11 oct. 2010, intitulat “Învăţaţi să spuneţi mulţumesc”, ce poate fi citit accesând linkul http://www.mariusspinu.ro/content/invatati-sa-spuneti-multumesc . Acest articol nu mai poate fi accesat direct din arhiva EVZ> De ce oare ?)

Pentru mine, faptul că domnul Mihăieş scrie de parcă ar fi intrat în sevraj, e un semn bun. Dacă are voinţă se poate recupera.

Conştient că dependenţa iraţională de  euforizantul drog BUBA conduce, pe termen scurt, la depresie galopantă, a adoptat terapia prin autosugestie, rostind mantre de exorcizare:

“Nu sunt – am spus-o de zeci de ori – un fan pedelist, n-am relaţii şi nu frecventez cercuri ale puterii.”

Ii rog pe forumiştii mai impulsivi să nu se pripească în a-l acuza pe autor de minciună gogonată, pornind de la această afirmaţie, evident suprarealistă pentru profilul domniei sale. Forumiştii trebuie să înţeleagă că mantrele nu sunt exprimări ale unor adevăruri ci ale unor aspiraţii. Observaţi, domnul M recunoaşte singur că o repetă de zeci de ori, doar doar se va împlini.

Cât despre expresionismul limbajului din acest editorial, şi el tot o formă de autoterapie reflectă:

“proiectează-ţi propriile defecte în realitatea exterioară, pentru a-ţi demonstra că eşti conştient de ele şi pentru a le putea combate mai eficient”.

Nu cred că este cineva într-atât de lipsit de spirit de observaţie încât să nu observe că, de fapt, acest articol al dlui. M. este un autoportret în ipostaze multiple. Chiar şi atunci când formulează “de la zgârie- norii newyorkezi până la ultima colibă africană…” tot pe sine se descrie: unde aspiră să ajungă şi de unde pleacă.

În încheiere o vorbă bună despre ICR, al cărui vicepreşedinte este domnul M. De apreciat cum acest organism, fecund creator şi propagator de imagine culturală a ţării în lume, încurajează, prin unul dintre liderii săi, caricatura nu doar ca  instrument de terapie şi autoironie (vezi producţia de azi) ci şi ca formă de a re-crea gramatica limbii române.

Să-l felicităm pe dl. M. pentru ineditul acord din exprimarea:

“A urmat linşajul de rigoare […], farsa de la Curtea Constituţională […] şi, finalmente, decizia normală a lui Traian Băsescu.”

Deşi, conform vetustei noastre gramatici, exprimarea corectă ar fi fost “Au urmat …”, trebuie să recunoaştem că aşa cum domnul critic literar ne propune sună mult mai … kinky.

 Cum sună şi în formularea “Dar lipsa raţiunii, a onoarei şi chiar a instinctului de conservare din sânul actualei opoziţii mă duc la disperare.”. Mai contează, în aceste condiţii, că exprimarea corectă ar fi fost “mă duce la disperare”?

Eu zic că dl. Mihăieş merită toată consideraţia noastră şi nădăjduiesc că, dacă şi domnul Patapievici va înţelege ce intelectual valoros îl secondează, vom asista în curând la o promovare. Undeva, la şefia vreunei sucursale ICR  din Africa.

Contele de Saint GermainPolemice  (Comentariu postat la articolul lui M. Mihăieş din EVZ, 11 oct. 2010, intitulat “Învăţaţi să spuneţi mulţumesc”, ce poate fi citit accesând linkul http://www.mariusspinu.ro/content/invatati-sa-spuneti-multumesc . Acest articol nu mai poate fi accesat direct din arhiva EVZ> De ce oare ?) Pentru mine, faptul că domnul Mihăieş scrie de parcă ar fi...Blog politic si polemic