Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Comentariu postat la articolul lui M. Mihăieș din EVZ, 11 oct. 2010, intitulat „Învățați să spuneți mulțumesc”, ce poate fi citit accesând linkul http://www.mariusspinu.ro/content/invatati-sa-spuneti-multumesc . Acest articol nu mai poate fi accesat direct din arhiva EVZ> De ce oare ?)

Pentru mine, faptul că domnul Mihăieș scrie de parcă ar fi intrat în sevraj, e un semn bun. Dacă are voință se poate recupera.

Conștient că dependența irațională de  euforizantul drog BUBA conduce, pe termen scurt, la depresie galopantă, a adoptat terapia prin autosugestie, rostind mantre de exorcizare:

„Nu sunt – am spus-o de zeci de ori – un fan pedelist, n-am relații și nu frecventez cercuri ale puterii.”

Ii rog pe forumiștii mai impulsivi să nu se pripească în a-l acuza pe autor de minciună gogonată, pornind de la această afirmație, evident suprarealistă pentru profilul domniei sale. Forumiștii trebuie să înțeleagă că mantrele nu sunt exprimări ale unor adevăruri ci ale unor aspirații. Observați, domnul M recunoaște singur că o repetă de zeci de ori, doar doar se va împlini.

Cât despre expresionismul limbajului din acest editorial, și el tot o formă de autoterapie reflectă:

„proiectează-ți propriile defecte în realitatea exterioară, pentru a-ți demonstra că ești conștient de ele și pentru a le putea combate mai eficient”.

Nu cred că este cineva într-atât de lipsit de spirit de observație încât să nu observe că, de fapt, acest articol al dlui. M. este un autoportret în ipostaze multiple. Chiar și atunci când formulează „de la zgârie- norii newyorkezi până la ultima colibă africană…” tot pe sine se descrie: unde aspiră să ajungă și de unde pleacă.

În încheiere o vorbă bună despre ICR, al cărui vicepreședinte este domnul M. De apreciat cum acest organism, fecund creator și propagator de imagine culturală a țării în lume, încurajează, prin unul dintre liderii săi, caricatura nu doar ca  instrument de terapie și autoironie (vezi producția de azi) ci și ca formă de a re-crea gramatica limbii române.

Să-l felicităm pe dl. M. pentru ineditul acord din exprimarea:

„A urmat linșajul de rigoare [„¦], farsa de la Curtea Constituțională [„¦] și, finalmente, decizia normală a lui Traian Băsescu.”

Deși, conform vetustei noastre gramatici, exprimarea corectă ar fi fost „Au urmat „¦”, trebuie să recunoaștem că așa cum domnul critic literar ne propune sună mult mai „¦ kinky.

 Cum sună și în formularea „Dar lipsa rațiunii, a onoarei și chiar a instinctului de conservare din sânul actualei opoziții mă duc la disperare.”. Mai contează, în aceste condiții, că exprimarea corectă ar fi fost „mă duce la disperare”?

Eu zic că dl. Mihăieș merită toată considerația noastră și nădăjduiesc că, dacă și domnul Patapievici va înțelege ce intelectual valoros îl secondează, vom asista în curând la o promovare. Undeva, la șefia vreunei sucursale ICR  din Africa.

Contele de Saint GermainPolemice  (Comentariu postat la articolul lui M. Mihăieș din EVZ, 11 oct. 2010, intitulat 'Învățați să spuneți mulțumesc', ce poate fi citit accesând linkul http://www.mariusspinu.ro/content/invatati-sa-spuneti-multumesc . Acest articol nu mai poate fi accesat direct din arhiva EVZ> De ce oare ?) Pentru mine, faptul că domnul Mihăieș scrie de parcă ar fi...Blog politic si polemic