Scorul acestui articol
[Total: 66 voturi. Media: 4.7]

 

Încercarea de a rezolva criza justiției din țara noastră printr-o confruntare deschisă între tabere antagonizate de români furioÈ™i ar fi cea mai proastă soluție dintre cele la îndemâna conducătorilor noÈ™tri.

TotuÈ™i, o campanie iresponsabilă de acoperire a unor mari abuzuri făcute de DNA, SRI È™i Parchetul General, declanÈ™ată de preÈ™edintele Iohannis în ultimele zile, indică determinarea domniei sale de a apela chiar È™i la această soluție barbară dacă interesele lui È™i ale grupurilor antinaționale care îl susțin vor fi periclitate.

Oricât ar încerca È™lefuitorii de imagine ai lui Klaus Iohannis să mascheze sensul belicos È™i asperitățile apelului preÈ™edintelui la o „žimplicare civică maximă”, acest apel rămâne, în sine, de o gravitate socială excepțională. Mai ales existând ca precedent comportamentul incitant al domnului Iohannis, în geaca sa roÈ™ie, la protestele masive din ianuarie. Se va vedea, la prima scânteie ce-i va inflama pe susținătorii preÈ™edintelui, ce ințeleg aceÈ™tia prin „žimplicare civică maximă”. Luați aminte!

Klaus Iohannis a chemat, fără ruÈ™ine È™i în disprețul total al rolului său constituțional, un sfert din Românie să se războiască cu celelalte trei sferturi.  Cunoscând încă din ianuarie care este forma de „žimplicare civică maximă” a tefeliÈ™tilor care nu vor altceva decât moartea PSD-ului (considerând că pentru atingerea acestui scop major orice mijloc, oricât de murdar, orice abuz, oricât de abject, poate fi acceptat) preÈ™edintele a fost conÈ™tient că vorbele sale reprezintă pentru aceÈ™tia o chemare la luptă de stradă, o instigare la război social, o garanție că orice È™i oricum vor face, Cotroceniul îi va apăra.

Să nu ne amăgim că ar fi vorba despre apărarea unor principii nobile. Îl interesează pe Klaus Iohannis respectarea drepturilor omului? Când el se face că nu observă  evidența evidențelor,  practicile emblematice pentru DNA descrise cu lux de amănunte în înregistrările cu procurorul Zdreanță? Îl interesează pe Klaus Iohannis independența justiției? Când aceasta nu a mai fost niciodată după decembrie 1989 atât de captivă È™i atât de imoral deturnată ca acum? Cum să fie condus cel mai puternic parchet de un om prins în flagrant cu furtiÈ™agul (4% plagiat, oficial) È™i cu minciuna (sufrageria lui Oprea) iar tu, preÈ™edintele moralist È™i instigator la război civil al românilor să-l aperi pe acel om, ba chiar să-l elogiezi?

Deci Klaus Iohannis a apelat la tabăra lui de nervoÈ™i È™i presetați să facă prăpăd, la nevoie, printre adversari. Să schimbe cu forța un guvern legitim, să apere cu teroarea fanatismului lor manipulat fabricarea în continuare de dosare politice È™i torturarea țintelor prin intermediul copiilor, să anihileze instituțiile de bază ale democrației (parlamentul, CCR) È™i să înlocuiască voința majorității electorale cu dictatul unei minorități oculte.

La asta îÈ™i îndeamnă preÈ™edintele României susținătorii: la vrajbă, la divizare, la rebeliune.

Ce-ar trebui să facă ceilalți? Ce face o tabără, când altă tabără îi declară război? Este forțată să se mobilizeze. Și să înțeleagă că, deÈ™i reprezintă trei sferturi din popor, sfertul care i se opune a echilibrat raportul de forțe prin apelarea la mercenari È™i la sprijinul altor țări, cu alte limbi È™i alte interese decât ale României.

Voinței de 75% a unui popor i se opune o alianță feroce È™i antinațională care, prin campania declanÈ™ată în aceste ultime 3-4 zile, îÈ™i prezintă, parcă ostentativ, trupele: preÈ™edintele cu prețioasele lui instituții de forță, aÈ™a zisa societate civilă, adunând ca într-o haită de animale de pradă sorosiÈ™ti È™i macoviÈ™ti, unitățile de presă demascate de Daniel Dragomir ca instrumente  de propagandă ale binomului È™i, ultimul pe listă dar nu cel din urmă, ambasadorul SUA, acest trepăduÈ™ care parcă È™i-a propus să viruseze cu orice preț bunele sentimente ale românilor față de americani.

AÈ™adar, toți cei care doresc cu adevărat să apere statul de drept È™i justiția independentă (nu ca impostorii care fură È™i apoi se grăbesc să strige ei, primii, hoții) trebuie să fie pregătiți ca în orice moment să poată da curs apelului preÈ™edintelui, fără însă a-l urma pe preÈ™edinte. După principiul „žfă ce spune popa, nu ce face popa!”.

Dacă actuala alianță de la putere (PSD + ALDE) chiar e hotărâtă să meargă mai departe cu legile justiției, asumându-È™i riscurile de dezordine socială ce derivă din instigarea preÈ™edintelui Iohannis la atitudini civice extreme, atunci trebuie neapărat să se pregătească pentru ce e mai rău. Să asigure susținătorilor ei condițiile necesare de a-È™i apăra, chiar în stradă dacă altfel nu se poate, voința È™i idealurile.

Altfel nu vom mai avea niciun drept să ne plângem că România a devenit o colonie.  Pentru ca ar însemna că am acceptat, fără luptă, acest statut degradant.

Contele de Saint GermainEditorialeambasadorul SUA,Daniel Dragomir,dosare politice,forte antinationale,implicare civica maxima,moarte PSD,procurorul Zdreanta,razboi civil,rebeliune,sufrageria lui Oprea,tefelisti  Încercarea de a rezolva criza justiției din țara noastră printr-o confruntare deschisă între tabere antagonizate de români furioÈ™i ar fi cea mai proastă soluție dintre cele la îndemâna conducătorilor noÈ™tri. TotuÈ™i, o campanie iresponsabilă de acoperire a unor mari abuzuri făcute de DNA, SRI È™i Parchetul General, declanÈ™ată de preÈ™edintele...Blog politic si polemic