Scorul acestui articol
[Total: 76 voturi. Media: 4.6]

Jocurile mari în politică sunt mult mai palpitante decât jocurile de noroc, chiar cele la mize exorbitante. Pentru că, pe lângă robinetele uriaÈ™e de bani pe care le pot deschide, ele dau, celor victorioÈ™i, È™i un amețitor sentiment de împlinire personală.

Când câÈ™tigi milioane la ruletă, într-o serie extraordinară, meritul revine aproape exclusiv norocului. Când îți reuÈ™eÈ™te o inginerie politică pe care ai gândit-o, cu machiavelism sau geniu vizionar, până la ultima consecință, când, unul după altul, obiectivele de etapă pe care le-ai stabilit se împlinesc spre a compune marea victorie finală, te simți un fel de demiurg care dă substanță È™i formă haosului.

Florian Coldea a gustat beția demiurgică ani buni, cât a condus, din umbră, România. Până È™i năbădăiosului Traian Băsescu ajunsese să-i fie frică de el atunci când a renunțat să-i semneze decretul de demitere pe care tot el îl ordonase.

Ca È™i la dependența de cocaină, amfetamine sau  ecstasy, lipsa o perioadă prea lungă de timp a drogului puterii discreționare se manifestă ca un sevraj sever. De aceea, este greu de presupus că Florian Coldea s-a resemnat, brusc, cu condiția de cetățean de rând ocupat să-È™i plimbe cățelul prin parc. Mai ales când memoria lui, naturală È™i artificială, reprezintă o comoară uriaÈ™ă, valorificabilă însă doar prin acțiune.

Brusc, îm media, au apărut mai multe È™tiri care arată că Florian Coldea a intrat din nou în joc.

Întâi ne-a spus Dan Andronic că fostul È™ef de la SRI È™i-a făcut o firmă de consultanță, prin care să-È™i valorifice „žtezaurul cultural”. Tot Dan Andronic a adăugat (unde? Culmea!, la Realitatea TV) că în echipa lui Coldea joacă (nu se È™tie pe ce post) È™i celebrul „žbăiat deÈ™tept” Bogdan Buzăianu. Un multimilionar din categoria potenților „žinfluenți È™i discreți”, după modelul (ca să nu spun că, poate, cel care l-a inspirat pe) Zoltan Teszari.

Apoi, după doar o zi, adică azi, Daniel Dragomir (fostă mână dreaptă a lui Coldea la SRI, apoi victimă a acestuia) lansează È™i el în spațiul public un trasor:

„žIeri È™i azi, Coldea si Buzăianu s-au tot învârtit prin Elveția. Caută soluții să ajungă la fiul lui Soros pentru a-i face lobby lui CioloÈ™ să ajungă preÈ™edinte în 2019″.

În deschiderea acestor două È™tiri convergente mai aflăm È™i un detaliu deloc neglijabil:

„žRăzboi fratricid È™i pe partea dreaptă a eÈ™ichierului politic. Dacian CioloÈ™ atacă PNL-ul după ce anterior l-a înțepat pe preÈ™edintele Klaus Iohannis., iar liberalii îi răspund cu aceeaÈ™i măsură”.

Acum vă pun o întrebare: dac-ar fi să caute o portiță de a reintra pe cai mari în lumea puterii politice româneÈ™ti, alături de cine s-ar angaja în luptă Florian Coldea?

O să-mi răspundeți că alături de viitorul preÈ™edinte al României.

Sunt de acord, cu o precizare: alături de viitorul preÈ™edinte al României la alegerea căruia el, Coldea, să aibă o contribuție decisivă. Căci, altfel, ce motiv ar avea viitorul preÈ™edinte să se lege la cap cu un astfel de personaj controversat?

Singurul dintre ipoteticii candidați la preÈ™edinția României în 2019 vehiculați în prezent, care îndeplineÈ™te condiția din precizarea de mai sus, este Dacian CioloÈ™. Deoarece el este nefavoritul care, într-o conjunctură abil croită, ar putea căpăta, totuÈ™i, È™anse.

Iar conjunctura abil croită (asumată, se pare, de Coldea) înseamnă, în primă instanță, scoaterea din jocul prezidențialelor a lui Klaus Iohannis.

La care echipa Coldea – CioloÈ™ – USR a început deja să lucreze.

Aceasta este opinia mea, tot mai alimentată de argumente ce ne sunt furnizate gradual.

Ultimul dintre aceste argumente fiind reizbucnirea scandalului cu retrocedarea de către primarul Iohannis a patrimoniului Grupului Etnic German (organizație nazistă) către Forumul Democrat al Germanilor din România al cărui preÈ™edinte era, la momentul retrocedării, tot Klaus Iohannis.

Iar miza principală a acestui scandal repus pe tapet prin intermediul unor documente secrete scoase (ghici de cine È™i de unde?) exact acum, pare că nu este nici crearea unei imagini de penal pentru preÈ™edintele Iohannis, nici soarta lui Augustin Lazăr la Parchetul General ci ostilizarea Israelului față de o nouă candidatură a lui Klaus Iohannis pentru Cotroceni.

AÈ™tept cu interes continuarea dezvăluirilor promisă de Daniel Dragomir. Care nu È™tiu cât de mult este în tabăra lui Iohannis dar am aproape convingerea că este în tabăra lui Eduard Hellvig. Și, mai ales, în tabăra care l-ar vrea anihilat pe Florian Coldea.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/Coldea-Dragomir.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/11/Coldea-Dragomir-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebaietii destepti,Ciolos candidatura,Daniel Dragomir,FDGR,Florian Coldea,Grupul Etnic German,lobby pentru Ciolos,locuri de norocJocurile mari în politică sunt mult mai palpitante decât jocurile de noroc, chiar cele la mize exorbitante. Pentru că, pe lângă robinetele uriaÈ™e de bani pe care le pot deschide, ele dau, celor victorioÈ™i, È™i un amețitor sentiment de împlinire personală. Când câÈ™tigi milioane la ruletă, într-o serie extraordinară, meritul...Blog politic si polemic