Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat „Un viitor pentru PDL”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-viitor-pentru-pdl-920213.html)

În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, și numai prin culoare, e confirmat că declanșează chimisme și stimulează hormoni.

Domnia sa ne comunică de această dată o preocupare îndreptățită și onestă pentru viitorul partidului simpatizat și nu, ca în editorialele anterioare, o îngrijorare ipocrită fată de „erorile” rivalilor.

Totuși, trei observații se impun.

Prima observație este legată de rolul negativ al lipsei de nerv polemic asupra acurateții gramaticale a textului. Pe langă eroarea semnalată de Gramaticus în exprimarea „Este momentul unei relaxări a poverii guvernării și a ?! unui răgaz de reflecție ideologică …”, mai adaug și eu două inadvertențe:

a): „Acum două zile, președintele Băsescu a vorbit în termeni foarte duri, despre „vedetele” partidului. Pe bună dreptate el I-A acuzat de lipsă de reactie”¦” (trebuia LE-A acuzat);

b): „Micul grup de oameni curați și de valoare din PDL (proveniți mai ales din fostul PNL) nu au putere de decizie”¦” (trebuia nu ARE putere de decizie).

A doua observație se referă la lista numelor onorabile din PDL în care, evident nu din greșeală ci din convingere, dl. Cărtărescu îl include și pe Sever Voinescu. Păi nu ar fi fost mai echitabil, în acest caz, să o onorabilizeze și pe Roberta Anastase, fără de care domnul Voinescu nu și-ar fi putut etala atât de convingător și în văzul întregii țări virtuțile de mathematician clarvăzător?

În fine, a treia observație este una transjurnalieră. În vreme ce dl. Cartărescu, în Evenimentul Zilei,  ne asigură că „stânga e în ofensivă în acest moment, înghițind partidul liberal”, un coleg de baricadă portocalie al dânsului, dl. Cristian Câmpeanu , îl contrazice vehement în România Liberă afirmând, nici mai mult nici mai puțin, „că noua coaliție formată de Ponta, Crin și Voiculescu (PC&V) se pregătește să introducă în România un regim de tip fascist”. Ori toată lumea știe că fascismul e o ideologie a partidelor de extremă dreaptă. Îi rog pe cei doi să-și armonizeze pozițiile. Nu de alta dar să nu-i debusolăm pe ideologii PDL-iști.

Contele de Saint GermainEditorialePolemicecartarescu,EVZ,gramatica,PDL,Senatul EVZ,Un viitor pentru PDL,Voinescu(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'Un viitor pentru PDL', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-viitor-pentru-pdl-920213.html) În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, și numai prin culoare, e confirmat că declanșează chimisme și stimulează hormoni. Domnia sa...Blog politic si polemic