Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat “Un viitor pentru PDL”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-viitor-pentru-pdl-920213.html)

În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, şi numai prin culoare, e confirmat că declanşează chimisme şi stimulează hormoni.

Domnia sa ne comunică de această dată o preocupare îndreptăţită şi onestă pentru viitorul partidului simpatizat şi nu, ca în editorialele anterioare, o îngrijorare ipocrită fată de “erorile” rivalilor.

Totuşi, trei observaţii se impun.

Prima observaţie este legată de rolul negativ al lipsei de nerv polemic asupra acurateţii gramaticale a textului. Pe langă eroarea semnalată de Gramaticus în exprimarea “Este momentul unei relaxări a poverii guvernării şi a ?! unui răgaz de reflecţie ideologică …”, mai adaug şi eu două inadvertenţe:

a): “Acum două zile, preşedintele Băsescu a vorbit în termeni foarte duri, despre “vedetele” partidului. Pe bună dreptate el I-A acuzat de lipsă de reactie…” (trebuia LE-A acuzat);

b): “Micul grup de oameni curaţi şi de valoare din PDL (proveniţi mai ales din fostul PNL) nu au putere de decizie…” (trebuia nu ARE putere de decizie).

A doua observaţie se referă la lista numelor onorabile din PDL în care, evident nu din greşeală ci din convingere, dl. Cărtărescu îl include şi pe Sever Voinescu. Păi nu ar fi fost mai echitabil, în acest caz, să o onorabilizeze şi pe Roberta Anastase, fără de care domnul Voinescu nu şi-ar fi putut etala atât de convingător şi în văzul întregii ţări virtuţile de mathematician clarvăzător?

În fine, a treia observaţie este una transjurnalieră. În vreme ce dl. Cartărescu, în Evenimentul Zilei,  ne asigură că “stânga e în ofensivă în acest moment, înghiţind partidul liberal”, un coleg de baricadă portocalie al dânsului, dl. Cristian Câmpeanu , îl contrazice vehement în România Liberă afirmând, nici mai mult nici mai puţin, “că noua coaliţie formată de Ponta, Crin şi Voiculescu (PC&V) se pregăteşte să introducă în România un regim de tip fascist”. Ori toată lumea ştie că fascismul e o ideologie a partidelor de extremă dreaptă. Îi rog pe cei doi să-şi armonizeze poziţiile. Nu de alta dar să nu-i debusolăm pe ideologii PDL-işti.

Contele de Saint GermainEditorialePolemicecartarescu,EVZ,gramatica,PDL,Senatul EVZ,Un viitor pentru PDL,Voinescu(Comentariu postat la articolul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat 'Un viitor pentru PDL', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-viitor-pentru-pdl-920213.html) În fine, domnul Cărtărescu ne oferă un articol politic calm, scris fără pixul portocaliu care, şi numai prin culoare, e confirmat că declanşează chimisme şi stimulează hormoni. Domnia sa...Blog politic si polemic