Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat “Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu)

Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestităţii faţă de cititorii săi ci lipsa proprietăţii termenilor pe care îi foloseşte.

Domnul Câmpeanu habar nu are ce înseamnă cuvântul “fascism”.  Ştie doar atât: că este un termen infamant în memoria colectivă a românilor şi că “ar da bine”, propagandistic,  să-l asocieze unor partide pe care le urăşte.

Sigur că definiţia ultimă a fascismului nu a fost data. Osatura acestei ideologii  însă, după care, prin radiografii, îi poate fi recunoscut hoitul pe oriunde ar fi intrat el  în putrefacţie,   este cunoscută şi o predefineşte suficient de clar. Trebuie însă un minim efort documentar şi, mai ales, bună credinţă.

Conform DEX,  FASCÍSM = Ideologie apărută în Europa după primul război mondial, care a stat la baza unor partide de extremă dreaptă, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, demagogie socială etc.; regim politic instaurat pe baza acestui curent.

Conform Wikipedia, definiţia fascismului este identică  definiţiei din DEX. În completare se adaugă o “Scurtă istorie şi detalii” în care sunt prezentate principalele caracteristici definitorii ale fascismului. Primele două dintre acestea, în ordinea importanţei, sunt:

  • naționalism rasist extremist legat cu politică de expansiunea teritorială;
  • intoleranță generală față de orice alte partide sau mișcări politice și în special față de comuniști.

Înarmat cu aceste minime repere, orice cititor cu discernământul la el se va cruci în faţa unei fraze a domnului Câmpeanu precum “Pe aceste baze teoretice modeste se poate susţine cu argumente că noua coaliţie de stânga formată de Ponta, Crin şi Voiculescu (PC&V) se pregăteşte să introducă în România un regim de tip fascist”.

Domnul Câmpeanu susţine, cu alte cuvinte, că alianţa opoziţiei ar fi una de extremă dreaptă(!!!), contrazicând astfel  toate vocile puterii care revendică dreapta politică exclusiv pentru ele.  În plus aflăm că această alianţă alintată de autor PC&V este rasist extremistă, cu politici de expansiune teritorială, şi superlativ măgulitor,  prezintă o intoleranţă generală faţă de comunişti. Şi noi care îl idolatrizam pe Traian Băsescu pentru anticomunismul său.

Trebuie să recunoaşteţi că editorialul domnului Câmpeanu este de un grandios comic involuntar.

BREAKING NEWS: În urma dezvăluirilor bombă  făcute astăzi de dl. Câmpeanu, dezvăluiri care au eclipsat până şi evenimentele de la Cairo, Mosadul a decis, la capătul unei teleconferinţe fulger în care a analizat pericolul iminent al instaurării unui regim fascist în România, să-şi repoziţioneze cu celeritate forţele din Orientul Mijlociu pe aliniamentul Bucureşti – Olteniţa – Constanţa. Veşti alarmante vin şi dinspre Casa Regală Cioabă, unde, într-o agitatie comparabilă cu cea de la descinderile mascaţilor, s-a constituit o delegaţie de ambasadori plenipotenţiali care să trateze cu regimul Sarkozi, posibilitatea acordării de azil politic romilor din România.

Contele de Saint GermainPolemiceCristian Campeanu,Fascism,Mosad,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat 'Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu) Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestităţii faţă de cititorii săi ci lipsa proprietăţii termenilor pe care...Blog politic si polemic