Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat „Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu)

Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestității față de cititorii săi ci lipsa proprietății termenilor pe care îi folosește.

Domnul Câmpeanu habar nu are ce înseamnă cuvântul „fascism”.  Știe doar atât: că este un termen infamant în memoria colectivă a românilor și că „ar da bine”, propagandistic,  să-l asocieze unor partide pe care le urăște.

Sigur că definiția ultimă a fascismului nu a fost data. Osatura acestei ideologii  însă, după care, prin radiografii, îi poate fi recunoscut hoitul pe oriunde ar fi intrat el  în putrefacție,   este cunoscută și o predefinește suficient de clar. Trebuie însă un minim efort documentar și, mai ales, bună credință.

Conform DEX,  FASCÍSM = Ideologie apărută în Europa după primul război mondial, care a stat la baza unor partide de extremă dreaptă, caracterizându-se prin naționalism extremist, misticism, violență, demagogie socială etc.; regim politic instaurat pe baza acestui curent.

Conform Wikipedia, definiția fascismului este identică  definiției din DEX. În completare se adaugă o „Scurtă istorie și detalii” în care sunt prezentate principalele caracteristici definitorii ale fascismului. Primele două dintre acestea, în ordinea importanței, sunt:

  • naționalism rasist extremist legat cu politică de expansiunea teritorială;
  • intoleranță generală față de orice alte partide sau miÈ™cări politice È™i în special față de comuniÈ™ti.

Înarmat cu aceste minime repere, orice cititor cu discernământul la el se va cruci în fața unei fraze a domnului Câmpeanu precum „Pe aceste baze teoretice modeste se poate susține cu argumente că noua coaliție de stânga formată de Ponta, Crin și Voiculescu (PC&V) se pregătește să introducă în România un regim de tip fascist”.

Domnul Câmpeanu susține, cu alte cuvinte, că alianța opoziției ar fi una de extremă dreaptă(!!!), contrazicând astfel  toate vocile puterii care revendică dreapta politică exclusiv pentru ele.  În plus aflăm că această alianță alintată de autor PC&V este rasist extremistă, cu politici de expansiune teritorială, și superlativ măgulitor,  prezintă o intoleranță generală față de comuniști. Și noi care îl idolatrizam pe Traian Băsescu pentru anticomunismul său.

Trebuie să recunoașteți că editorialul domnului Câmpeanu este de un grandios comic involuntar.

BREAKING NEWS: În urma dezvăluirilor bombă  făcute astăzi de dl. Câmpeanu, dezvăluiri care au eclipsat până și evenimentele de la Cairo, Mosadul a decis, la capătul unei teleconferințe fulger în care a analizat pericolul iminent al instaurării unui regim fascist în România, să-și repoziționeze cu celeritate forțele din Orientul Mijlociu pe aliniamentul București „“ Oltenița „“ Constanța. Vești alarmante vin și dinspre Casa Regală Cioabă, unde, într-o agitatie comparabilă cu cea de la descinderile mascaților, s-a constituit o delegație de ambasadori plenipotențiali care să trateze cu regimul Sarkozi, posibilitatea acordării de azil politic romilor din România.

Contele de Saint GermainPolemiceCristian Campeanu,Fascism,Mosad,Romania Libera(Comentariu postat la articolul din Romania Libera al lui Cristian Campeanu intitulat 'Spre ce duce alianta Ponta, Crin & Antonescu) Cel mai sever handicap profesional pentru un aspirant la meseria de jurnalist nu este nici lipsa talentului, nici lipsa onestității față de cititorii săi ci lipsa proprietății termenilor pe care...Blog politic si polemic