Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat “Alba – neagra”, ce poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-alba-neagra-918804.html)

Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut loc de alţi editorialişti mai combativi, care nu pregetă să-şi dea cu ulei pe piele şi să-şi exhibe muşchii lucioşi, dăltuiţi la sala de fitness a propagandei portocalii.

Azi nu-l voi mai lăuda pe dl. Stoicescu. Şi pentru că nu-i doresc răul dar şi pentru că, de dragul unei figuri de stil discutabile (dacă n-o fi fost mai mult decât atât) îşi mânjeşte articolul, în general echilibrat, cu o pată partizană: “spectacolul de echilibristică oferit de saltimbancii PNL-PC”.

În cuprinsul editorialului, autorul nu pare a introduce ierarhii şi grade de comparaţie între compromisurile politice făcute pe scena ţărişoarei de actorii politici ce-au animat-o.

Persiflarea tentativelor de ascundere prin ideologizare a celor mai barbare coterii politice la care am fost martori de 20 de ani încoace, mi se pare corectă şi binevenită.

De ce, atunci, să arunce singura expresie anatemizantă din articol, “saltimbancii PNL – PC”, tocmai în cârca celor mai puţin ipocriţi, a celor  ce invocă doar secundar, în argumentarea deciziei lor de a se alia, cartea ideologică. Liderii celor două partide au spus apăsat şi au repetat de fiecare dată când au fost întrebaţi că gestul lor este un compromis necesar pentru structurarea unei forţe capabile a înlocui actuala putere antinaţională.

Domnul Stoicescu este un tânăr ziarist care are talent şi vrea să înveţe. Trebuie să se ferească de efecte facile şi alunecoase, ca acesta cu “echilibristica” şi “saltimbancii”.

Eu îl apreciez şi cred că şi dânsul mă apreciază din moment ce a preluat o expresie folosită de mine în multe postări anterioare, “românul mediu statistic” , pe care a utilizat-o nu o dată ci de două ori în articolul său de azi.

Nu-i nimic, ţine de acumulări. Aşa se construieşte originalitatea.

Contele de Saint GermainPolemicealba neagra,EVZ,romanul mediu statistic,Vlad Stoicesu(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat 'Alba - neagra', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-alba-neagra-918804.html) Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut...Blog politic si polemic