Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat „Alba – neagra”, ce poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-alba-neagra-918804.html)

Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut loc de alți editorialiști mai combativi, care nu pregetă să-și dea cu ulei pe piele și să-și exhibe mușchii lucioși, dăltuiți la sala de fitness a propagandei portocalii.

Azi nu-l voi mai lăuda pe dl. Stoicescu. Și pentru că nu-i doresc răul dar și pentru că, de dragul unei figuri de stil discutabile (dacă n-o fi fost mai mult decât atât) își mânjește articolul, în general echilibrat, cu o pată partizană: „spectacolul de echilibristică oferit de saltimbancii PNL-PC”.

În cuprinsul editorialului, autorul nu pare a introduce ierarhii și grade de comparație între compromisurile politice făcute pe scena țărișoarei de actorii politici ce-au animat-o.

Persiflarea tentativelor de ascundere prin ideologizare a celor mai barbare coterii politice la care am fost martori de 20 de ani încoace, mi se pare corectă și binevenită.

De ce, atunci, să arunce singura expresie anatemizantă din articol, „saltimbancii PNL „“ PC”, tocmai în cârca celor mai puțin ipocriți, a celor  ce invocă doar secundar, în argumentarea deciziei lor de a se alia, cartea ideologică. Liderii celor două partide au spus apăsat și au repetat de fiecare dată când au fost întrebați că gestul lor este un compromis necesar pentru structurarea unei forțe capabile a înlocui actuala putere antinațională.

Domnul Stoicescu este un tânăr ziarist care are talent și vrea să învețe. Trebuie să se ferească de efecte facile și alunecoase, ca acesta cu „echilibristica” și „saltimbancii”.

Eu îl apreciez și cred că și dânsul mă apreciază din moment ce a preluat o expresie folosită de mine în multe postări anterioare, „românul mediu statistic” , pe care a utilizat-o nu o dată ci de două ori în articolul său de azi.

Nu-i nimic, ține de acumulări. Așa se construiește originalitatea.

Contele de Saint GermainPolemicealba neagra,EVZ,romanul mediu statistic,Vlad Stoicesu(Comentariu postat la editorialul lui Vlad Stoicescu din EVZ intitulat 'Alba - neagra', ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-alba-neagra-918804.html) Dl. Stoicescu, pe care l-am lăudat în urmă cu ceva timp pentru un articol drept, a dispărut o vreme după aceea. Poate a fost în concediu sau poate n-a mai avut...Blog politic si polemic