Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Mahalagismul românesc și-a câștigat identitatea și s-a împlinit până la burlescul de azi grație corcirii a două gene intrate deja în mitologia frivolului: gena ancestrală și cea balcanică. Rezultatul? Un mutant social, superficial și fără demnitate, pus pe bășcălie și țepe, excelent întruchipat de exponentul său la vârf, Traian Băsescu.

Dintre toți politicienii cu care ne-a blagoslovit destinul și care au ajuns în jilțurile puterii, nici unul nu s-a dovedit până acum mai mahalagiu, mai caragialesc decât președintele nostru actual. Mare amator de sprițuri, bârfe, intrigi și măscări, aprig la beție iute la mânie, vizionar de alcov și meșter în gâlcevi, petrecăreț, pătimaș, dedulcit la cacialmale, domnia sa ne face și desface viețile în funcție de digestia de peste noapte.

„Foncția foncție, coana Joițica „“ coana Joițica: trai neneaco, cu banii” nostri”¦

Dar ce să aibă dânsul cu francezii, cu germanii, de-i ia-n răspăr ca pe sinistrați, la inundații?

Să-i creadă niște dulăi răpciugoși, dincolo de-un gard, care, oricât ar lătra, nu-l pot atinge cu colții? De- asta a scos reteveiul aroganței și, ca-n copilăria lui de băiat de cartier, râcâie strident cu acest retevei țambrele gardului ca să-i întărâte și mai rău pe cei doi?

Să nu-l intereseze că ne face rău tuturor? Să-l fi lăsat nervii chiar în așa măsură?

„Caragiale a avut geniul descrierii degradării românești, a corciturii românești, a lui Mitică, a reacțiunii. Dar, pe vremea aceea, nici măcar el nu se aștepta să iasă stârpiturile care au ieșit acum. [„¦] Din punctul ăsta de vedere, Caragiale nu putea să devanseze timpul său și să ajungă să prevadă stadiul de criminali de mai târziu. [„¦] Da, mi-l arată pe Mitică, jigodia, dar n-a putut să surprindă ce lepre vor ieși azi”.

Cum mahalagiii se înțeleg cel mai bine tot cu mahalagii, pe cine-și putea lua de-a dreapta jupân Băsescu decât pe conița Udrea și pe jupân Baconski?

V-o mai aduceți aminte pe celebra doamnă în scena cu bilețelul lui Tăriceanu?

Nu era ea, atunci, o Zoe Trahanache răzbunătoare, apărându-și concubinul, pe Tipătescu?  Să ne amintim:

„Zoe: A! Ești un om pierdut!… Pierdut!…  A! S-a întorsc jocul, … începe să te părăsească norocul și să mai treacă și-n partea noastră… A! Ești pierdut!, Da, pierdut.”

Și nu era domnul Baconski un adevărat cetățean turmentat când îi bătea temenele doamnei Udrea, la al cărei farmec îi era „greu să reziste”?  N-a fost închinarea lui soră de sânge cu: „In cinstea coanei Joitichii ca e dama buna!”?

Și nu a fost domnul Băsescu un Cațavencu la pătrat atunci când a lansat șopârla cu „Porumbacu”? „La pătrat” pentru că, în vreme ce Cațavencu era, totuși, în posesia unui „docoment” doveditor, eticul nostru președinte n-avea nimic la mână, nicio dovadă; doar el cu spiritul lui de mahala.

„Eu consider că ceea ce a făcut Caragiale a fost un act maxim de patriotism, pentru că le-a scos românilor în față gunoiul, cancerul, și l-a arătat: uitați-vă, fraților, ăsta vă omoară pe voi. Care a fost reacția românilor? De ce a murit Caragiale unde a murit, de ce nu a mai vrut să-și vadă țara?”

Pentru că românii nu erau și n-au ajuns nici până astăzi un popor. Au rămas în stadiul de populație. Mânați de interese egoiste, lași, fără simțul apartenenței la un etos national, fără vreun elan de a-și apăra demnitatea individuală sau de grup.

„Eu nu pot să spun că populația de care pomeneam mai devreme nu este din zona lui Caragiale. Pot să spun chiar mai mult: că a ieșit demult din zona lui Caragiale și a intrat, pe rând, în zona unei criminalități staliniste și astăzi a unei degenerări de tip globalizant”.

Atenție la ghilimele.

Contele de Saint GermainEditorialeRevista presei de sambataBaconski,Basescu,diplomatie,Franta,Germania,Mahalagism,UdreaMahalagismul românesc și-a câștigat identitatea și s-a împlinit până la burlescul de azi grație corcirii a două gene intrate deja în mitologia frivolului: gena ancestrală și cea balcanică. Rezultatul? Un mutant social, superficial și fără demnitate, pus pe bășcălie și țepe, excelent întruchipat de exponentul său la vârf,...Blog politic si polemic