Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Cineva îl botezase recent „Președintele Masă Verde”. Sigur, inspirat de însuși gânguritul repudiatului din cristelniță, care încerca să facă pe omul mare. Mare la sfat, nu la stat. El avea demnitate, nu s-ar fi întors niciodată „la masa verde”.

Iată că exact la masa verde s-a întors, după voia unor zaruri măsluite. Cârtiță a crupierilor, trebuia păstrat în biznis pentru bunăstarea interlopă a cazinoului.

Dar avea o problemă. Jucătorii de rând, fraieri dar mulți, l-au prins trișând. Nu o dată. Și i-au arătat ușa. Cu noi la masă nu mai ai ce căuta.

De aceea, la reinstalare i s-a spus:

– Gata cu președintele jucător. Nu mai mizezi, nu mai plusezi, nu mai dai cacealmale, nu mai deschizi gura să agiți spiritele, nu mai ești de capul tău. Asculți întocmai ordinele. Înțeles? Nu vrem turbulență, vrem eficiență. De-acum încolo veghezi ca tot ce-am început clandestin împreună, sub pavilionul tău de pirat cu antecedente, să fie dus la bun sfârșit cu precizie și discreție. Executarea!

Așa se face că de la reinstalare a tăcut mâlc, în ton cu muțenia de camuflare a serviciilor care dețin conducerea operativă a tot ce înseamnă afaceri gri ale Unchiului Sam făcute cu mâna România: trafic de armament, susținere mascată a unor grupări mai mult sau mai puțin teroriste în teatrele de război, placă turnantă pentru raidurile anti-iraniene ale CIA, Mossad, SIS etc.

Lipsa oricărei inițiative în folosul propriului popor, atitudinea tâmpă a Președintelui Masă Verde față de declarațiile neprotocolare ale Daliei Grybauskaite făcute chiar în bârlogul său, lipsa de replică în acea împrejurare, acompaniată de grimase tembele (cam ca zâmbetul de chivuță prinsă cu mâța-n sac al doamnei demascate că s-a declarat propria sa admiratoare), îl califică pe acest Hopa-Mitică pleșuv al politicii românești pentru un nume reactualizat: „Președintele Mână Moartă”.

Căci asta a devenit: o mână moartă, un jucător fictiv la masa de poker, care nu-și folosește cărțile în niciun fel, pus acolo de jucătorii adevărați doar ca să le facă acestora partida mai palpitantă.

Președinte Jucător, Președinte Masă Verde, Președinte Mână Moartă. Ce au toate aceste supranume în comun? Un vicios și incapacitatea lui de a juca altfel decât la cacealma.

Contele de Saint GermainEditorialeCIA,Dalia Grybauskaite,Mossad,presedintele jucator,presedintele mana moarta,presedintele masa verde,SIS,Unchiul SamCineva îl botezase recent 'Președintele Masă Verde'. Sigur, inspirat de însuși gânguritul repudiatului din cristelniță, care încerca să facă pe omul mare. Mare la sfat, nu la stat. El avea demnitate, nu s-ar fi întors niciodată 'la masa verde'. Iată că exact la masa verde s-a întors, după voia unor...Blog politic si polemic