Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Cineva îl botezase recent “Preşedintele Masă Verde”. Sigur, inspirat de însuşi gânguritul repudiatului din cristelniţă, care încerca să facă pe omul mare. Mare la sfat, nu la stat. El avea demnitate, nu s-ar fi întors niciodată “la masa verde”.

Iată că exact la masa verde s-a întors, după voia unor zaruri măsluite. Cârtiţă a crupierilor, trebuia păstrat în biznis pentru bunăstarea interlopă a cazinoului.

Dar avea o problemă. Jucătorii de rând, fraieri dar mulţi, l-au prins trişând. Nu o dată. Şi i-au arătat uşa. Cu noi la masă nu mai ai ce căuta.

De aceea, la reinstalare i s-a spus:

– Gata cu preşedintele jucător. Nu mai mizezi, nu mai plusezi, nu mai dai cacealmale, nu mai deschizi gura să agiţi spiritele, nu mai eşti de capul tău. Asculţi întocmai ordinele. Înţeles? Nu vrem turbulenţă, vrem eficienţă. De-acum încolo veghezi ca tot ce-am început clandestin împreună, sub pavilionul tău de pirat cu antecedente, să fie dus la bun sfârşit cu precizie şi discreţie. Executarea!

Aşa se face că de la reinstalare a tăcut mâlc, în ton cu muţenia de camuflare a serviciilor care deţin conducerea operativă a tot ce înseamnă afaceri gri ale Unchiului Sam făcute cu mâna România: trafic de armament, susţinere mascată a unor grupări mai mult sau mai puţin teroriste în teatrele de război, placă turnantă pentru raidurile anti-iraniene ale CIA, Mossad, SIS etc.

Lipsa oricărei iniţiative în folosul propriului popor, atitudinea tâmpă a Preşedintelui Masă Verde faţă de declaraţiile neprotocolare ale Daliei Grybauskaite făcute chiar în bârlogul său, lipsa de replică în acea împrejurare, acompaniată de grimase tembele (cam ca zâmbetul de chivuţă prinsă cu mâţa-n sac al doamnei demascate că s-a declarat propria sa admiratoare), îl califică pe acest Hopa-Mitică pleşuv al politicii româneşti pentru un nume reactualizat: “Preşedintele Mână Moartă”.

Căci asta a devenit: o mână moartă, un jucător fictiv la masa de poker, care nu-şi foloseşte cărţile în niciun fel, pus acolo de jucătorii adevăraţi doar ca să le facă acestora partida mai palpitantă.

Preşedinte Jucător, Preşedinte Masă Verde, Preşedinte Mână Moartă. Ce au toate aceste supranume în comun? Un vicios şi incapacitatea lui de a juca altfel decât la cacealma.

Contele de Saint GermainEditorialeCIA,Dalia Grybauskaite,Mossad,presedintele jucator,presedintele mana moarta,presedintele masa verde,SIS,Unchiul SamCineva îl botezase recent “Preşedintele Masă Verde”. Sigur, inspirat de însuşi gânguritul repudiatului din cristelniţă, care încerca să facă pe omul mare. Mare la sfat, nu la stat. El avea demnitate, nu s-ar fi întors niciodată “la masa verde”. Iată că exact la masa verde s-a întors, după voia unor...Blog politic si polemic