Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Elementul distinctiv al lui Dan Cristian Turturică, idiotiarist la România Liberă, este că produce articole foarte lungi, cu bătaie foarte scurtă. Instruit să stea cu puşca la picior şi cu urechea la perete,  ordinele actuale îl împing la improvizaţii. Sa pară analitic şi credibil, adică misiune imposibilă.

Instrucţia de ziarist se face la arma “cuvânt” şi nu la “contrainformaţii”. În presa adevărată se lucrează cu articole şi nu cu rapoarte informative ori dezinformative.Primele presupun talent de comunicator şi conciziune, celelalte aplecare spre detaliu, descrieri din toate unghiurile.

Fiind mâine alegeri şi tabăra sa disperată, şi-a ziz domnul DCT că n-ar fi rău să se remarce printr-un editorial frapant, fie şi prin stupiditate, printr-o rafală cu gloanţe oarbe în direcţia inamicului.

Nu cred că putea face o alegere mai neinspirată şi mai contraproductivă decât cea la care s-a oprit: să-şi verse năduful asupra a doi dintre cei mai populari primari în funcţie ai USL-ului: Mazăre şi Oprescu.  Nu pretinde nimeni că aceştia ar reprezenta perfecţiunea în materie de administraţie publică dar, într-o ţară “primărită” de supermeni ca Pinalti, Falcă, Apostu, Boc, să te legi tocmai de aceia care, totuşi, au lăsat in urma lor ceva vizibil şi util comunităţilor pe care le conduc, seamănă  a sinucidere după reţeta Băsescu – Arafat.

Lumea insă s-a cam obişnuit cu bâlbâielile de vorbire şi de gândire ale domnului Turturică, aşa că nu m-aş fi obosit, doar pentru atâta lucru, să-l popularizez acum, în ajun de istorice alegeri. Ceea ce m-a scos din leneveala de weekend a fost o exprimare memorabilă a urechisto – timpanistului de la RL eşuat pe teritoriul minat al cuvintelor. Spune acest reinventator de sensuri, încercând să muşte la glezna lui Oprescu:

“Că a lăsat de izbelişte marele bulevard care ar fi trebuit să unească Piaţa Victoriei cu Palatul Parlamentului şi multe alte proiecte, printre care şi morganatica autostradă suspendată “?

Ofer un premiu simbolic, de acurateţe, celei / celui care va explica cel mai convingător ce a vrut să spună autorul prin “ morganatica autostradă suspendată”. Cu ce o fi confundat domnia sa adjectivul “morganatic”?

Contele de Saint GermainRevista presei de sambataApostu,Arafat,Basescu,Boc,Dan Cristian Turturica,Falca,Mazare,Oprescu,Pinalti,Romania LiberaElementul distinctiv al lui Dan Cristian Turturică, idiotiarist la România Liberă, este că produce articole foarte lungi, cu bătaie foarte scurtă. Instruit să stea cu puşca la picior şi cu urechea la perete,  ordinele actuale îl împing la improvizaţii. Sa pară analitic şi credibil, adică misiune imposibilă. Instrucţia de ziarist...Blog politic si polemic