Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Silviu Sergiu din EVZ intitulat ” Cum o invita Emil Boc pe Monica Macovei…”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cum-o-invita-emil-boc-pe-monica-macovei-sa-plece-din-pdl-948535.html)

 

Doamna Monica Macovei este un produs tipic românesc, ambalat pentru export.

Spun „tipic românesc” pentru că biografia și atitudinea dânsei conțin, ca o infrastructură a modelului de politician de succes de la noi, elementele definitorii care l-au propulsat și pe Traian Băsescu în marile sale izbânzi politice:

– provine, ca și acesta, din vechiul sistem, ceea ce permite două  deducții: 1) că a îmbrățișat și susținut cu abnegație valorile acelui sistem și 2) că a corespuns acelor valori din moment ce, pe baza lor, a fost promovată de comuniști în funcții înalte de procouror, rezervate doar cadrelor lor de incredere;

– a făcut, ca și acesta, un stindard din tema luptei anticomunism și anticorupție, dar nu din convingere ci din narcisism și oportunism politic. Dovada? Lipsa oricărei victorii remarcabile pe acest front, în afară de declarații sforăitoare și indignări publice la alibi. Și asta deși a fost doi ani și jumătate ministru al justiției iar apoi, până în prezent, membru marcant al partidului de guvernământ;

– nu se sfiește, ca și acesta, să-și afișeze ipocrizia de politician în pandant cu pretențiile de autoritate morală atunci când, pe de o parte, prezidează comisii de integritate iar, pe de altă parte, face echipă (chipurile reformatoare) cu un complice la fraudă, dovedit, ca Sever Voinescu, și inchide ochii, cu maternă complicitate, la aducerile frauduloase din condei ale Robertei Anastase.

Spun „ambalat pentru export” deoarece, spre deosebire de  produsul Traian Băsescu vandabil doar la intern și înfășurat pentru asta, la repezeală,  în ieftine și neaspectuoase hăhăieli și măscări de covertă, produsul Monica Macovei aspiră la performanțele Anei Aslan în materie de recunoaștere și apreciere internationale. Unsă parlamentar european tocmai de mâinile băgate până la cot în osânza corupției portocalii, a ajuns să fie confoundată la noul loc de muncă cu o îmbujorată justițiară. Investiția masivă în branduirea ei ca replică feminină a comisarului Cattani, luptând singură împotriva unui sistem cangrenat de corupție, a dat rezultate. Ideea de a folosi chiar griul propriului partid ca element de contrast și valorizare a imaculatei doamnei Macovei, a fost înșelător de bună.

„Cum s-a luptat dânsa, în Congresul Portocaliilor, pentru asanare. Și cum a fost trimisă, cu flit, să respire aer courat pe la Bruxelles”. Ingenios, nu?

Doar că Ana Aslan a produs ceva concret, care a făcut mult bine și țării și lumii, în vreme ce Monica Macovei  nu produce decât vorbe sterile și proptele de retușat imaginea tot mai șontoroagă a lui Traian Băsescu.

Celor care mai au naivitatea (și nu reaua credință)  de a vedea în doamna Macovei un bastion al dreptății într-o mlaștină a corupției generalizate le spun doar atât: amintiți-vă sau căutați în arhive și vedeți cum s-a comportat această doamnă sobră, incoruptibilă și obiectivă, ca susținător al lui Traian Băsescu la ultimul show electoral televizat de la alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

Până la urmă, să fii un fan al lui Traian Băsescu, exaltat până aproape de colaps isteric, nici nu este un păcat ci, poate, doar un simptom. Eu n-aș spune că, de pildă, Ioan Oltean este un păcătos; pare, mai degrabă, un om cu probleme de sănătate.

Atâta vreme cât doamna Macovei stă în rândul întâi cu Sever Voinescu și, împreună, bat pas de defilare în fața lui Traian Băsescu, toată povestea asta cu valul reformator, purificator, din partidul de guvernământ nu este decât o farsă de confuzionat creduli, un truc de subtilizat voturi.

Nu dezicerea de pedeleii mărunței, cu probleme la dosar, ar omologa-o pe Monica Macovei în rolul pe care atât îl visează dar, deocamdată, doar îl parazitează, ci dezicerea de Traian Băsescu, capo di tutti capi.

Dar, până la a accepta că „non rex est lex, sed lex est rex”Â  ( nu regele este lege ci legea este rege) doamna Macovei mai are nevoie, se pare, de ceva vreme. Sau de .. alt „ceva”!

 

Contele de Saint GermainEditorialeAna Aslan,EVZ,Ioan Oltean,Monica Macovei,Roberta Anastase,Sever Voinescu,Silviu Serigu,Traian Basescu(Comentariu postat la articolul lui Silviu Sergiu din EVZ intitulat ' Cum o invita Emil Boc pe Monica Macovei...', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cum-o-invita-emil-boc-pe-monica-macovei-sa-plece-din-pdl-948535.html)   Doamna Monica Macovei este un produs tipic românesc, ambalat pentru export. Spun 'tipic românesc' pentru că biografia și atitudinea dânsei conțin, ca o infrastructură...Blog politic si polemic