Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul lui Silviu Sergiu din EVZ intitulat ” Cum o invita Emil Boc pe Monica Macovei…”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cum-o-invita-emil-boc-pe-monica-macovei-sa-plece-din-pdl-948535.html)

 

Doamna Monica Macovei este un produs tipic românesc, ambalat pentru export.

Spun “tipic românesc” pentru că biografia şi atitudinea dânsei conţin, ca o infrastructură a modelului de politician de succes de la noi, elementele definitorii care l-au propulsat şi pe Traian Băsescu în marile sale izbânzi politice:

– provine, ca şi acesta, din vechiul sistem, ceea ce permite două  deducţii: 1) că a îmbrăţişat şi susţinut cu abnegaţie valorile acelui sistem şi 2) că a corespuns acelor valori din moment ce, pe baza lor, a fost promovată de comunişti în funcţii înalte de procouror, rezervate doar cadrelor lor de incredere;

– a făcut, ca şi acesta, un stindard din tema luptei anticomunism şi anticorupţie, dar nu din convingere ci din narcisism şi oportunism politic. Dovada? Lipsa oricărei victorii remarcabile pe acest front, în afară de declaraţii sforăitoare şi indignări publice la alibi. Şi asta deşi a fost doi ani şi jumătate ministru al justiţiei iar apoi, până în prezent, membru marcant al partidului de guvernământ;

– nu se sfieşte, ca şi acesta, să-şi afişeze ipocrizia de politician în pandant cu pretenţiile de autoritate morală atunci când, pe de o parte, prezidează comisii de integritate iar, pe de altă parte, face echipă (chipurile reformatoare) cu un complice la fraudă, dovedit, ca Sever Voinescu, şi inchide ochii, cu maternă complicitate, la aducerile frauduloase din condei ale Robertei Anastase.

Spun “ambalat pentru export” deoarece, spre deosebire de  produsul Traian Băsescu vandabil doar la intern şi înfăşurat pentru asta, la repezeală,  în ieftine şi neaspectuoase hăhăieli şi măscări de covertă, produsul Monica Macovei aspiră la performanţele Anei Aslan în materie de recunoaştere şi apreciere internationale. Unsă parlamentar european tocmai de mâinile băgate până la cot în osânza corupţiei portocalii, a ajuns să fie confoundată la noul loc de muncă cu o îmbujorată justiţiară. Investiţia masivă în branduirea ei ca replică feminină a comisarului Cattani, luptând singură împotriva unui sistem cangrenat de corupţie, a dat rezultate. Ideea de a folosi chiar griul propriului partid ca element de contrast şi valorizare a imaculatei doamnei Macovei, a fost înşelător de bună.

“Cum s-a luptat dânsa, în Congresul Portocaliilor, pentru asanare. Şi cum a fost trimisă, cu flit, să respire aer courat pe la Bruxelles”. Ingenios, nu?

Doar că Ana Aslan a produs ceva concret, care a făcut mult bine şi ţării şi lumii, în vreme ce Monica Macovei  nu produce decât vorbe sterile şi proptele de retuşat imaginea tot mai şontoroagă a lui Traian Băsescu.

Celor care mai au naivitatea (şi nu reaua credinţă)  de a vedea în doamna Macovei un bastion al dreptăţii într-o mlaştină a corupţiei generalizate le spun doar atât: amintiţi-vă sau căutaţi în arhive şi vedeţi cum s-a comportat această doamnă sobră, incoruptibilă şi obiectivă, ca susţinător al lui Traian Băsescu la ultimul show electoral televizat de la alegerile prezidenţiale din decembrie 2009.

Până la urmă, să fii un fan al lui Traian Băsescu, exaltat până aproape de colaps isteric, nici nu este un păcat ci, poate, doar un simptom. Eu n-aş spune că, de pildă, Ioan Oltean este un păcătos; pare, mai degrabă, un om cu probleme de sănătate.

Atâta vreme cât doamna Macovei stă în rândul întâi cu Sever Voinescu şi, împreună, bat pas de defilare în faţa lui Traian Băsescu, toată povestea asta cu valul reformator, purificator, din partidul de guvernământ nu este decât o farsă de confuzionat creduli, un truc de subtilizat voturi.

Nu dezicerea de pedeleii mărunţei, cu probleme la dosar, ar omologa-o pe Monica Macovei în rolul pe care atât îl visează dar, deocamdată, doar îl parazitează, ci dezicerea de Traian Băsescu, capo di tutti capi.

Dar, până la a accepta că “non rex est lex, sed lex est rex”  ( nu regele este lege ci legea este rege) doamna Macovei mai are nevoie, se pare, de ceva vreme. Sau de .. alt “ceva”!

 

Contele de Saint GermainEditorialeAna Aslan,EVZ,Ioan Oltean,Monica Macovei,Roberta Anastase,Sever Voinescu,Silviu Serigu,Traian Basescu(Comentariu postat la articolul lui Silviu Sergiu din EVZ intitulat ' Cum o invita Emil Boc pe Monica Macovei...', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-cum-o-invita-emil-boc-pe-monica-macovei-sa-plece-din-pdl-948535.html)   Doamna Monica Macovei este un produs tipic românesc, ambalat pentru export. Spun “tipic românesc” pentru că biografia şi atitudinea dânsei conţin, ca o infrastructură...Blog politic si polemic