Povestea lui Sebastian în lectura Alinei

 (Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al Alinei Mungiu Pippidi, intitulat "  Negrii mititei si Alba ca Zapada", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Tare ne mai plac poveştile! De-asta a şi avut Dan Diaconescu un aşa de mare succes cu o garsonieră pe post de camera misterelor. Păcat însă că suntem buni doar ca povestitori şi ascultători de basme. Pentru că dacă, la o adică, ni se năzare să le transpunem în viaţă, ne dovedim total incapabili de a duce treaba asta  la bun sfârşit. Nu avem vocaţie de eroi şi, prin urmare, nu suntem în stare să facem binele să învingă. La noi învinge mereu Traian Băsescu! (more…)
continuare...

Dictatul prin democraţie

  Democraţie înseamnă “conducerea de către popor”, pe baza voinţei poporului. Noi, românii, de doi ani încoace vrem, în proporţie de peste 70%, schimbarea actualei puteri. Voinţa noastră este însă zadarnică. O clică de politicieni intangibili au inventat o nouă matematică, o nouă logică, o nouă definiţie a democraţiei: superioritatea lui 30% faţă de 70%. (more…)
continuare...

Când nici morfina binefacerilor ICR nu mai ajută

(acest comentariu a fost postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat " Morfina infratirii patriotice", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Mircea Mihăieş suferă ca un câine după stricnină. Se vede limpede din fiecare nou editorial, devenit tot mai accentuat, mai apăsător, mai scăpat de sub puterile cu/rative ale medicinei, un sfâşietor urlet de petrecanie. (more…)
continuare...

Dinu Patriciu – utopie sau premeditare?

  De când are ziar şi editorial, domnul Patriciu s-a specializat în a susţine, cui se mobilizează să-l citească, lecţii de politici economice alternative. Lipsit complet de stil, dar nu şi de idei, vine săptămână de săptămână la catedra propriei publicaţii şi, cu un aer blazat, cu un verb obosit de neexerciţiu, începe să expună teorii despre fenomene mondiale ori, în cel mai aplicat caz, europene. (more…)
continuare...

Un concediu ratat

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat "Napoleon, Einstein, Elvis Presley", articol ce poate fi citit accesand linkul )   De obicei oamenii se întorc din concediu mai senini, mai pozitivi, mai îngăduitori, mai inţelepţi decât au plecat. Doar domnul Mihăieş se abate de la această regulă de însănătoşire individuală şi de autoreglare socială. (more…)
continuare...

Eu cred!

  MOTTO Eu cred ca pamintul e plat asemeni unei scinduri groase, ca radacinile arborilor il strabat atirnind de ele-n gol, cranii si oase, ca soarele nu rasare mereu in acelasi loc si nici nu rasare acelasi soare, ci tot altul dupa noroc mai mic sau mai mare. Eu cred ca atunci cind sint nori nu rasare nimic, si ma tem ca s-a sfirsit definitiv cu sirul de sori lunecind dinspre iad spre eden. Atunci trimit pasari dresate cu ochiul bun si cercetatoare, care sa-mi spuna-ncotro trebuiesc indreptate cimpiile, sa-ntilneasca alt soare. (Nichita Stănescu – Laus Ptolemaei – Cîmp) (more…)
continuare...

Cu domnul Cărtărescu la psihiatru

(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Mircea Cartarescu din EVZ intitulat " Pe cai gresite", editorial ce poate fi citit accesand linkul )   Calificându-i pe liberali drept paranoici, domnul Cărtărescu alunecă în capcana terapeuţilor psihiatri, adică se autodiagnostichează imaginându-şi că-i diagnostichează pe alţii. (more…)
continuare...
12