Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies, intitulat ” Iarna piromanilor „, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-iarna-piromanilor-919764.html)

În materie de estetic, tările sunt ca oamenii: primesc o frumusețe de subzistență, natura lor,  și-și construiesc o frumusețe de transcendență, cultura lor.

Ambele frumuseți au nevoie de ajutor calificat pentru întreținere și punere în valoare, altfel se ruinează sub invazia barbară a urâtului.

Ce folos că avem, într-o proporție aproape davinciană, de toate: și ape dulci și ape sărate și munți și deltă, dacă ochiul care ar trebui să le observe nevoile este obturat de rimeluri, dacă mâna care ar trebui să le șteargă de praf le zgârie cu unghii lungi, de carnasier.

Ce folos că în genealogia noastră culturală există mărturisitori ai geniului românesc precum Caragiale, Brâncuși, Eugen Ionescu, Emil Cioran, dacă aceștia au fost împinși de culturnicii vremii lor să moară și apoi să fie eternizați în țări de adopție.

Ce se întâmplă azi cu promovarea culturii românești se înscrie în trista continuitate a acestui trecut. Privim cu perplexitate, de la o vreme, aparițiile dezarticulate de ură și ilogice până la patologic ale acestui funest gazetar care este Mircea Mihăieș. Să te răfuiești tu, un zero barat, cu Grigore Moisil și urmașii lui, asta da simptomatologie de cămașă de forță.

Citind ba compasiv, ba cu ochi de entomolog, ba cu îngrijorare de psihanalist,  ba cu repulsie de exorcist elucubrațiile lui MM duhnind a sulf și pucioasă, mă întreb cum este posibil ca la cârma Institutului Cultural Român să fie un astfel de posedat ?!

Cum să pui si să menții la ghișeul cu lumea al culturii române un funcționar cu ochi și mânecuțe roșii de iadul din sine, descins parcă din iconografia horror despre Dracula ?

Este ca și cum ai numi custode la Muzeul de Egiptologie din Cairo, un profanator de morminte.

Ca si în alte dăți, mă voi limita să demontez doar una dintre falsificările grosolane de realitate la care MM recurge pentru a trișa în beneficiu propriu.

„În ciuda faptului că avem un guvern susținut de o majoritate parlamentară, țara e condusă nu din Palatul Victoria, ci de la sediile a două televiziuni: Realitatea și Antena. Acolo se decid prioritățile de guvernare…”.

În primul rând că majoritatea parlamentară pe care o invocă MM nu mai e de mult reprezentativă pentru opțiunile românilor. În plus ea a fost construită printr-o inginerie marca Traian Băsescu, bazată pe șantaj și pe conivența unor foști (și actuali) șefi de mafii personale. Să zicem însă că n-ar fi așa și că guvernul ar fi susținut de o majoritate parlamentară. Cum, însă, țara e condusă de cele două televiziuni și, mai ales, cum, acolo, se decid prioritățile de guvernare? Poate MM să dea exemplu de o singură decizie, dintre cele care ne-au pus pe butuci, impusă de cele două televiziuni și nu de guvernul BB? Poate să numească o singură prioritate de guvernare pe care puterea actuală a adoptat-o la ordinul televiziunilor, la decizia acestora? Aceste televiziuni sunt atât de puternice încât nu au reușit nici măcar să scoată în stradă, la mitinguri oficiale de protest, mai mult de zece mii de oameni!  Iar MM, în delirul său cu nostalgii totalitare, urlă ca din gură de șarpe, se contorsionează ca o râmă în acul undiței, de groaza instaurării dictaturii minorității politice. Cât de deraiat de pe linia bunei credințe și a minimei obiectivități trebuie să fii pentru a-ți pune semnătura sub astfel de gogomănii?

Și cel mai obscur restaurant, când angajează un chelner, îl verifică să nu fie murdar pe mâini și să aibă unghiile tăiate.

Oare țara asta, când angajează reprezentanți al culturii ei, nu ar putea să ceară conștiințe curate, guri care să nu stropească vorbind și degete mici fără unghii mari, de scobit în nas? Am fi scutiți, astfel, de buhuhu-urile unor fantome începute și neterminate precum MM.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,fantoma,Institutul Cultural Roman,Mircea Mihaies,profanator de morminte,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies, intitulat ' Iarna piromanilor ', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-iarna-piromanilor-919764.html) În materie de estetic, tările sunt ca oamenii: primesc o frumusețe de subzistență, natura lor,  și-și construiesc o frumusețe de transcendență, cultura lor. Ambele frumuseți...Blog politic si polemic