Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies, intitulat ” Iarna piromanilor “, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-iarna-piromanilor-919764.html)

În materie de estetic, tările sunt ca oamenii: primesc o frumuseţe de subzistenţă, natura lor,  şi-şi construiesc o frumuseţe de transcendenţă, cultura lor.

Ambele frumuseţi au nevoie de ajutor calificat pentru întreţinere şi punere în valoare, altfel se ruinează sub invazia barbară a urâtului.

Ce folos că avem, într-o proporţie aproape davinciană, de toate: şi ape dulci şi ape sărate şi munţi şi deltă, dacă ochiul care ar trebui să le observe nevoile este obturat de rimeluri, dacă mâna care ar trebui să le şteargă de praf le zgârie cu unghii lungi, de carnasier.

Ce folos că în genealogia noastră culturală există mărturisitori ai geniului românesc precum Caragiale, Brâncuşi, Eugen Ionescu, Emil Cioran, dacă aceştia au fost împinşi de culturnicii vremii lor să moară şi apoi să fie eternizaţi în ţări de adopţie.

Ce se întâmplă azi cu promovarea culturii româneşti se înscrie în trista continuitate a acestui trecut. Privim cu perplexitate, de la o vreme, apariţiile dezarticulate de ură şi ilogice până la patologic ale acestui funest gazetar care este Mircea Mihăieş. Să te răfuieşti tu, un zero barat, cu Grigore Moisil şi urmaşii lui, asta da simptomatologie de cămaşă de forţă.

Citind ba compasiv, ba cu ochi de entomolog, ba cu îngrijorare de psihanalist,  ba cu repulsie de exorcist elucubraţiile lui MM duhnind a sulf şi pucioasă, mă întreb cum este posibil ca la cârma Institutului Cultural Român să fie un astfel de posedat ?!

Cum să pui si să menţii la ghişeul cu lumea al culturii române un funcţionar cu ochi şi mânecuţe roşii de iadul din sine, descins parcă din iconografia horror despre Dracula ?

Este ca şi cum ai numi custode la Muzeul de Egiptologie din Cairo, un profanator de morminte.

Ca si în alte dăţi, mă voi limita să demontez doar una dintre falsificările grosolane de realitate la care MM recurge pentru a trişa în beneficiu propriu.

“În ciuda faptului că avem un guvern susţinut de o majoritate parlamentară, ţara e condusă nu din Palatul Victoria, ci de la sediile a două televiziuni: Realitatea şi Antena. Acolo se decid priorităţile de guvernare…”.

În primul rând că majoritatea parlamentară pe care o invocă MM nu mai e de mult reprezentativă pentru opţiunile românilor. În plus ea a fost construită printr-o inginerie marca Traian Băsescu, bazată pe şantaj şi pe conivenţa unor foşti (şi actuali) şefi de mafii personale. Să zicem însă că n-ar fi aşa şi că guvernul ar fi susţinut de o majoritate parlamentară. Cum, însă, ţara e condusă de cele două televiziuni şi, mai ales, cum, acolo, se decid priorităţile de guvernare? Poate MM să dea exemplu de o singură decizie, dintre cele care ne-au pus pe butuci, impusă de cele două televiziuni şi nu de guvernul BB? Poate să numească o singură prioritate de guvernare pe care puterea actuală a adoptat-o la ordinul televiziunilor, la decizia acestora? Aceste televiziuni sunt atât de puternice încât nu au reuşit nici măcar să scoată în stradă, la mitinguri oficiale de protest, mai mult de zece mii de oameni!  Iar MM, în delirul său cu nostalgii totalitare, urlă ca din gură de şarpe, se contorsionează ca o râmă în acul undiţei, de groaza instaurării dictaturii minorităţii politice. Cât de deraiat de pe linia bunei credinţe şi a minimei obiectivităţi trebuie să fii pentru a-ţi pune semnătura sub astfel de gogomănii?

Şi cel mai obscur restaurant, când angajează un chelner, îl verifică să nu fie murdar pe mâini şi să aibă unghiile tăiate.

Oare ţara asta, când angajează reprezentanţi al culturii ei, nu ar putea să ceară conştiinţe curate, guri care să nu stropească vorbind şi degete mici fără unghii mari, de scobit în nas? Am fi scutiţi, astfel, de buhuhu-urile unor fantome începute şi neterminate precum MM.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,fantoma,Institutul Cultural Roman,Mircea Mihaies,profanator de morminte,Senatul EVZ(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies, intitulat ' Iarna piromanilor ', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-iarna-piromanilor-919764.html) În materie de estetic, tările sunt ca oamenii: primesc o frumuseţe de subzistenţă, natura lor,  şi-şi construiesc o frumuseţe de transcendenţă, cultura lor. Ambele frumuseţi...Blog politic si polemic