Scorul acestui articol
[Total: 88 voturi. Media: 4.9]

Motto:

  • Moșule, ia spune: cât face 2×2 ?
  • 4!
  • Ești sigur?
  • Păi”¦
  • Vezi?
  • 4!
  • Să mori tu?!
  • Da”™ cât face?
  • Face CÂT VREAU EU!!!

 

Aceasta este noua gândire progresistă! Nu există nimic bătut în cuie. Nu există adevăruri absolute. Pot să neg tot. Pot să redefinesc tot. Pot să fiu incoerent. Pot să mă contrazic de la o zi la alta. Singurul criteriu aplicabil: să iasă CUM VREAU EU!

Mă încurcă matematica? Desființez tabla înmulțirii!

Cred oamenii mai mult în Dumnezeu decât în mine? Scot religia din dicționar și ard cărțile sfinte!

Ș.a.m.d.!!! Ș.a.m.d.!!!

Rețeta e infailibilă!

Nu recunosc decât ce-mi convine! Nu există decât ce-mi convine! În felul acesta instaurez armonia deplină. Fără contradicții, fără tabere, fără dileme învrăjbitoare, fără energii risipite aiurea.

Raportările morților din pandemie. Atâta zgomot pentru un fleac! Indiferent cum îi numeri, mierliții tot mierliți rămân, nu? Și atunci la ce bune spumele verzi că i-am raportat CUM AM VRUT NOI? Da! Așa am vrut NOI, așa ne-a convenit, așa i-am raportat! E bine? Adică să fi amânat alegerile de dragul unor numere care să le înlocuiască pe altele, chipurile mai corecte? Ne jucăm de-a desenatul prin peșteri? Facem caligrafie pe caiete cu portativ? Sau guvernăm strong o țară care fără noi s-ar bălăbăni bezmetică?

Acum, cifrele relaxării. Că ar fi trase de păr! Ar trebui să se înțeleagă că e nevoie și de puțină fericire. La un ordin cu argumentul „AȘA VREM NOI”!!! „“ ce e rău în ordinele care rezolvă probleme? –  cad măștile de pe nas și gură, se deschid larg porțile stadioanelor, teatrelor, restaurantelor și plajelor, guvernul participă „in corpore” și cu dedicație la „Un dineu cu proști” oferit de Caramitru „“ Național și poporul exultă. Uită tot și trăiește prezentul! Priviți descătușarea sa, frenezia cu care primește această eliberare pe timp de pace pe care i-am oferit-o NOI „“ nu voi, nu alții – prin aplicarea crezului nostru progresist:  „există doar ce ne convine NOUA”!

Cu mâna mai mult prin seifuri cu cifru decât pe Biblie, au și ei un cult: al minciunii dezinvolte. Asta e marea lor descoperire: minciuna care le rezolvă pe toate. Minciuna care îi scoate din orice încurcătură.

Ei îi detestă pe securiștii de la alte partide, dar, când vine vorba de tații lor, au pregătită gulguta salvatoare: „copiii n-au a răspunde pentru părinți”.

Și-au făcut o mantră din „fără penali în funcții publice” dar când, la o adică, subiect devine Dan Barna, totul se relativizează. Termenii sunt redefiniți, principiile volatilizate, penalii lor devin virtuoși, exemplari, intangibili, chiar prezidențiabili.

Guvernarea prin minciună a devenit o practică politică la fel de indispensabilă pentru radicalii noștri „reformatori” precum promovarea șantajabililor în pozițiile ce trebuie controlate strict.

Doar că înțelepciunea populară se dovedește incă o dată adevărată: minciuna are picioare scurte! Mai devreme sau mai târziu adevărul o prinde din urmă.

Iată cum s-au poticnit în propriile minciuni.

Ne-au spus ce periculos și pervers este virusul acestei pandemii. Ne-au cerut sacrificii uriașe și ne-au înspăimântat mereu cu imagini apocaliptice de spitale pe buza prăpastiei, de bolnavi cu gheara morții înfiptă în beregată, de tineri inconștienți care infectează națiunea prin nedistanțare.

Pentru ca de-odată, brusc, habotnicii restricțiilor, propovăduitorii prin teroare a unei discipline draconice anti-covid, s-o dea la-ntors ca la rișcă și să mizeze pe pajura câștigătoare a relaxării.

Ca la un start cu pistolul, premierul Câțu a țâșnit primul cu declarațiile publice despre iminente și spectaculoase ridicări de restricții, luând, astfel, caimacul știrii. După care, trezit din hibernare de zgomotul pușcăturii, a vorbit națiunii și năucul nostru președinte, încercând să recupereze avansul premierului prin anunțarea unor măsuri de relaxare și mai rapide, și mai spectaculoase.

Ce să mai crezi după așa piruete? Că a fost rău rău și, de-odată, e bine bine? Că nu a fost chiar așa de rău și acum se recunoaște cacealmaua?

Sau că cineva de sus, de mai sus, de foarte sus, a dat un ordin de aliniere generală explicând doar atât: AȘA VREAU EU!!! AȘA VREM NOI!!! Pandemia a fost învinsă! De trei ori URA!!!

Si pentru ca tot veni vorba de URA:

intrebarea fundamentală e: când ne-au mințit? Când au închis brutal țara invocând pericole catastrofice sau când au eliberat-o brusc din chingi clamând revenirea la normal?

Răspunsul meu e unul singur: ne-au mințit și atunci, și atunci!

Cum ne mint mereu, după cum le dictează interesele. Cum ne vor minți mereu, atâta timp cât le vom permite.

Oamenii ăștia știu doar de frică.

Până când revolta populară mocnită nu va trage o gură de oxigen care să o transforme în flacără deschisă, nu vom primi alte soluții la problemele noastre dureroase decât minciuni și minciuni și minciuni.

Depinde doar de noi ca tabla înmulțirii să fie repusă în drepturi, ca 2×2 să facă 4 și nu cât vor EI.

 

 

 

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/05/minciuna.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/05/minciuna-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCatu si Iohannis,masuri de relaxare,minciunile guvernantilor,revolta populara,tabla inmultiriiMotto: Moșule, ia spune: cât face 2x2 ? 4! Ești sigur? Păi'¦ Vezi? 4! Să mori tu?! Da'™ cât face? Face CÂT VREAU EU!!!   Aceasta este noua gândire progresistă! Nu există nimic bătut în cuie. Nu există adevăruri absolute. Pot să neg tot. Pot să redefinesc tot. Pot să fiu...Blog politic si polemic