Scorul acestui articol
[Total: 61 voturi. Media: 4.7]

 

Cristi Boureanu a fost oprit in trafic la un control de rutină. Nu era la volan È™i, chiar dacă alcoolemia sa era mare, nu avea de ce să se teamă. Nicio lege din România nu-i interzicea să circule, ca pasager, în stare de ebrietate. Trebuia doar să rămână liniÈ™tit È™i să fie respectuos fată de polițiÈ™ti. Atât!

Cristi Boureanu e, însă, È™mecher. Cum să-l legitimeze pe el niÈ™te pârliți de plutonieri de la circulație È™i să nu-È™i ceară scuze pentru deranj în secunda doi după ce l-au recunoscut?

AÈ™a că s-a răzvrătit seul de neam prost din el. A început să-i înjure, să scarpine întunericul în sus cu degetul mijlociu, surogatul său de virilitate, să-i amenințe È™i să le-arate el ce le dă în loc de acte: m..e!

Băieții, nici ei prea duÈ™i la biserică atunci când vine vorba să-i înțepe musca țețe, È™i-au inflamat degrabă pipotele È™i-au luat-o pe procedura simplificată: l-au umflat (È™i la propriu È™i la figurat) cât ai zice peÈ™te, pe marele Gatsby de Ferentari, È™i l-au depus, cu tot cu vânătăile de pe meclă È™i cu fluturaÈ™ii din creier, la locul de odihnă pentru 24 de ore unde se serveÈ™te la micul dejun vestitul ceai cu bromură.

Doamna Kovesi, cam la fel. Pe o procedură legală È™i ranforsată constituțional de trupa lui Daniel Morar, a fost invitată să se prezinte în fața unei comisii parlamentare care, departe de a-i putea face vreun rău efectiv, cerea doar atât: respect pentru o simplă formalitate. Putea foarte bine, Laura Kovesi, să urmeze modelul de nesimțire al lui George Maior È™i să-È™i arate muÈ™chii prin non-colaborare. Ei bine, nu! Nu i-a convenit această formă de sfidare pentru că, domnia sa, se consideră aparținând unui alt regn, al patrulea: nu vegetal, nu animal, nici măcar mineral, ci divin.

Cum, n-ați auzit de regnul divin? Dar Nicolae È™i Elena CeauÈ™escu nu tot acestui regn aparțineau? Exemplare uÈ™or recognoscibile prin cultul personalității È™i situarea mai presus de legi È™i grade de comparație.

Laura Kovesi a devenit victima propriei legende. Pe cât de înfricoÈ™ătoare, pe atât de neînfricată.

Înainte, cât încă instinctele îi asigurau un nivel decent de prudență, îi mai păsa, cât de cât, de aparențe. De când, insă, a scăpat de zăbala lui Traian Băsescu È™i s-a văzut liberă în manej, cu un nou preÈ™edinte mai degrabă mânuind țesala decât harapnicul, nu o mai interesează reguli È™i paÈ™i: galopează când ți-e lumea mai dragă, tropăie È™i fornăie metamorfozată într-un adevărat centaur.  [Wikipedia: „žCentaurii trăiau pe muntele Pelion È™i Thessaly, în Grecia, È™i erau considerați o pacoste de către oameni. […] Erau È™ireți È™i ignoranți. Ei erau cunoscuți a fi ostili cu oamenii fiind mereu în ceartă cu ei„]. Și, peste toate astea, parcă plictisită de atâta putere căreia nimeni nu cutează să i se opună, se distrează inventându-È™i adversari È™i cauze care să-i răscolească puțin adrenalina. Cum ar fi Curtea Constituțională È™i Comisia Parlamentară supranumită È™i „žsufrageria lui Oprea”. Cu aceste organe ale statului de drept se războieÈ™te mai recent Laura Kovesi dându-le cu tifla, scuipându-le semnițe-n cap, eschivând ca Mayweather È™i muÈ™când de ureche precum Tyson pe Holyfield.

Atâta neînfricare seamănă izbitor de mult cu anticamera cnocautului. Iar umilirea instituțiilor care ar trebui să se ocupe cu arbitrarea unui meci ca acesta, plin de obstrucții È™i abuzuri flagrante, seamănă foarte mult cu pregătirea unei unanimități în cadrul revanÈ™ardului juriu al ruÈ™inii.

Până una „“ alta, ridic aici o problemă de procedură: aÈ™a cum poliția rutieră a avut dreptul să-l încătuÈ™eze pe Cristi Boureanu È™i să-l ducă la secție cu forța, pentru că i- a sfidat autoritatea È™i nu s-a supus cerințelor imperioase ale agenților ei, de ce nu ar avea È™i Parlamentul României la îndemână o astfel de posibilitate pentru a o aduce cu forța pe Laura Kovesi în fața comisiei sale?

Dacă puterile în stat sunt egale È™i dacă puterea judecătorească are dreptul să aducă în fața ei, cu forța, pe oricine din cadrul celorlalte puteri care îi nesocoteÈ™te autoritatea, de ce atunci când un reprezetant al puterii judecătoreÈ™ti comite o abatere asemănătoare el să nu poată fi adus cu forța la ordine în fața puterii pe care a sfidat-o?

Repet: e o problemă de simetrie operațională. Parlamentul României ar trebui să aibă un corp de intervenție pe care să-l însărcineze cu punerea de îndată în aplicare a ordinului ca Laura Kovesi să se prezinte la Comisia parlamentară.

În rest, să ne păstrăm simțul umorului. E limpede că în acest moment România nu este condusă de forțe democratice interne ci de forțe oculte, cu sprijin È™i interese externe. Politicieni, parlament, instituții au luat frica străzii manipulate profesionist È™i nu sunt în stare să-È™i revină după sperietura din ianuarie.

În cavalcada de abuzuri comise de Laura Kovesi, PSD ar avea la îndemână o armă decisivă, pe care, însă, refuză să o folosească: scoaterea în stradă a electoratului său pentru apărarea deciziilor Curții Constituționale È™i pentru sprijinirea Comisiei Parlamentare în misiunea sa de a clarifica aspecte legate de prezidențialele din 2009.

Câteva zeci de mii de oameni, câteva zile, în câteva mari oraÈ™e ale țării, cerând demisia Laurei Kovesi pentru sfidarea Parlamentului României È™i a CCR, ar elibera, garantat, fotoliul de la DNA. Căci nu există teamă mai mare a sistemului ocult È™i a reptilienilor săi conducători decât revolta populară care să îi arate cu degetul.

Ei bine, da, revoltă populară să fie, dar nu îndreptată împotrivă-le ci, ca în ianuarie, în sprijinul lor de abuzivi, corupți manipulatori È™i ilegitimi.

S-a văzut clar reacția neînfricaților la un bobârnac de protest. Doar trei zile a protestat Liviu PleÈ™oianu în fața DNA È™i doamna Kovesi nu mai È™tia pe ce intrare ferită să intre în biroul său.

Refuzul PSD de a uza de principalul său atu, forța impresionantă a alegătorilor săi, nu mai este de mult aÈ™a inexplicabil cum părea. El reprezintă o formă de pact vinovat cu sistemul, după cum ne-a învățat Victor Ponta la vremea lui È™i, cum aflăm azi, chiar È™i Liviu Dragnea cu celebrele sale partide de tenis.

Și atunci de ce să ne omorâm cu firea? Constatăm, dar rămânem senini. Consemnăm, dar cu simțul umorului. Ce mai înseamnă câteva luni de mârÈ™ăvie antinațională, la dimensiunea uriaÈ™ă a timpului atoate vindecător?

Contele de Saint GermainEditorialeCentaur,Cristi Boureanu,Daniel Morar,forte oculte,George Maior,Laura Kovesi,Liviu Plesoianu,marele Gatsby,Mayweather,regnul divin,revolta populara,simtul umorului,sufrageria lui Oprea,Victor Ponta  Cristi Boureanu a fost oprit in trafic la un control de rutină. Nu era la volan È™i, chiar dacă alcoolemia sa era mare, nu avea de ce să se teamă. Nicio lege din România nu-i interzicea să circule, ca pasager, în stare de ebrietate. Trebuia doar să rămână liniÈ™tit...Blog politic si polemic