Scorul acestui articol
[Total: 1407 voturi. Media: 4.9]

 

În ciuda aspectului său de arian de vitrină, înalt, blond și cu ochi albaștri, Klaus Iohannis e departe de a întruchipa modelul rasei superioare. E mai degrabă o prezență de la care îți vine să întorci privirea. Artificial, inadecvat, lipsit de o minimă spontaneitate, care, când vorbește, stânjenește.

Ieri a ieșit să ne comunice că prelungește cu încă o lună starea de urgență. Ne-a spus de fapt, printre cuvinte, că se pregătește de reprimarea unei răscoale populare sau a unei lovituri de stat. Noile măsuri pe care le-a anunțat ascund o mare panică. Sunt scoase în stradă și primesc puteri sporite, nejustificat de mari, armata și serviciile secrete, denumite în decret, ca să sune mai puțin alarmant, „žInstituțiile din sistemul de apărare È™i securitate națională”.

Toate aceste gesturi de forță și intimidare denotă, de fapt, o teamă ascunsă,. O teamă cauzată probabil de lucruri știute doar de domnia sa și de cei care-l informează.

Care ar putea să fie secretele despre România și despre români care să-l sperie pe Klaus Iohannis într-atât de mult încât să recurgă la măsuri disproporționate de forță?

La câteva dintre ele  mă voi referi mai jos.

Primul ține de prăbușirea PNL în încrederea populației. Serviciile secrete știu cel mai bine care este realitatea. Realitatea, nu o aparență întreținută artificial prin sondaje măsluite. Realitatea este că PNL a ajuns, azi, la sub 20%! Iar Klaus Iohannis, port stindardul său, la sub 30%.

Se năruie șandramaua! Cu foamea celor rămași pe drumuri nu e de glumit!

Al doilea secret vine din zona medicală. Raportările de îmbolnăviri cu COVID 19 în România vorbesc de un număr neverosimil de mic de cazuri. Asta pentru că se fac nepermis de puține teste. Și se fac atât de puține teste pentru că nu se dorește aflarea adevărului. De ce? Pentru că adevărul, în acest caz, ar duce la panică și la revoltă populară.

Ce știe Klaus Iohannis și noi nu știm? Probabil știe că numărul real de pozitivi cu coronavirus  în România poate fi (este), la momentul acesta, nu de 2 sau de 5 ori mai mare, ci de 30 „“ 80 de ori mai mare decât cel oficial declarat. Adică între 210 000 „“ 560 000 de infectați!

Dacă vi se pare că exagerez, intrați pe acest link ce prezintă o estimare a autorităților din Danemarca.  Și țineți cont că populația Danemarcei este de 3,5 ori mai mică decât cea a României, iar  sistemul ei de sănătate mult mai performant decât al nostru.

În mod cert Klaus Iohannis are  acces și la alte secrete de natură a-l îngrijora până la ieșirea din indolența lui definitorie. De exemplu, faptul că ministrul de interne Marcel Vela a căpătat puteri alarmant de mari prin instituirea stării de urgență,. Puteri de care a cam început să uzeze discreționar, fără a se mai obosi să ceară, în prealabil, încuviințare de la Cotroceni. Acordul dintre MAI și biserică este cel mai recent exemplu. Care l-a provocat pe Klaus Iohannis să lanseze un atac neobișnuit de dur la adresa lui Vela.

Ne putem întreba, pe bună dreptate, dacă nu cumva președintele și-a pierdut încrederea în ministrul său de interne și de-asta a decis, printre altele, să apeleze mai consistent la armată și  la serviciile secrete?!
Cu un PNL prăbușit, cu o epidemie tot mai agresivă, care amenință să scoată la lumină adevărul adevărat de sub capacul raportărilor cosmetizate, cu o populație care dă semne tot mai îngrijorătoare de disperare și de anarhie, Klaus Iohannis își pune toată speranța în cei care i-au rezolvat toate problemele până acum. În păpușarii din umbră care l-au făcut președinte în primul mandat, care au umplut Piața Victoriei de haștagiști manipulabili cu facebook-ul, care au transformat alegerile europarlamentare într-un exercițiu de prestidigitație cu softul, întru debusolarea totală a electoratului de subzistență.

Beneficiind de toate cele de mai sus, Klaus Iohannis a început să se iluzioneze că toate aceste reușite ar fi meritul lui și că, la o adică,  ar putea obține orice, doar să vrea!

Nu a învățat nimic din gafa monumentală de a se crampona de ideea alegerilor anticipate, care acum îl costă, și ne costă, o întârziere de multe săptămâni în lupta cu pandemia.

A rămas tot în logica electorală! Îl interesează exclusiv lupta politică. De-asta nu se consultă cu niciun partid, de-asta tratează parlamentul ca pe inamicul public numărul unu.

Semnele sunt nu doar că valul de antipatie și revoltă populară îl va înghiți în curând, ci și că susținătorii lui din umbră încep să-l lase din brațe.

Prin subterane deja se lucrează intens la găsirea și pregătirea unui înlocuitor pentru Klaus Iohannis. E un proiect nu pe termen lung sau mediu ci pe un termen cât se poate de scurt. Atât de scurt încât efectele sale să se producă înainte ca mămăliga să explodeze.

Căci, dacă mămăliga foametei va exploda, nimic nu va mai putea fi controlat  ca până acum. Iar asta, pentru statul paralel, este de neacceptat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/secrete.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/secrete-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeacordul MAI biserica,armata in strada,atacul iohannis la Vela,Iohannis,mamaliga explodeaza,prabusirea PNL,raportari corronavirus cosmetizate,revolta populara,secrete  În ciuda aspectului său de arian de vitrină, înalt, blond și cu ochi albaștri, Klaus Iohannis e departe de a întruchipa modelul rasei superioare. E mai degrabă o prezență de la care îți vine să întorci privirea. Artificial, inadecvat, lipsit de o minimă spontaneitate, care, când vorbește, stânjenește. Ieri a...Blog politic si polemic