Scorul acestui articol
[Total: 1407 voturi. Media: 4.9]

 

În ciuda aspectului său de arian de vitrină, înalt, blond şi cu ochi albaştri, Klaus Iohannis e departe de a întruchipa modelul rasei superioare. E mai degrabă o prezenţă de la care îţi vine să întorci privirea. Artificial, inadecvat, lipsit de o minimă spontaneitate, care, când vorbeşte, stânjeneşte.

Ieri a ieşit să ne comunice că prelungeşte cu încă o lună starea de urgenţă. Ne-a spus de fapt, printre cuvinte, că se pregăteşte de reprimarea unei răscoale populare sau a unei lovituri de stat. Noile măsuri pe care le-a anunţat ascund o mare panică. Sunt scoase în stradă şi primesc puteri sporite, nejustificat de mari, armata şi serviciile secrete, denumite în decret, ca să sune mai puţin alarmant, „Instituțiile din sistemul de apărare și securitate națională”.

Toate aceste gesturi de forţă şi intimidare denotă, de fapt, o teamă ascunsă,. O teamă cauzată probabil de lucruri ştiute doar de domnia sa şi de cei care-l informează.

Care ar putea să fie secretele despre România şi despre români care să-l sperie pe Klaus Iohannis într-atât de mult încât să recurgă la măsuri disproporţionate de forţă?

La câteva dintre ele  mă voi referi mai jos.

Primul ţine de prăbuşirea PNL în încrederea populaţiei. Serviciile secrete ştiu cel mai bine care este realitatea. Realitatea, nu o aparenţă întreţinută artificial prin sondaje măsluite. Realitatea este că PNL a ajuns, azi, la sub 20%! Iar Klaus Iohannis, port stindardul său, la sub 30%.

Se năruie şandramaua! Cu foamea celor rămaşi pe drumuri nu e de glumit!

Al doilea secret vine din zona medicală. Raportările de îmbolnăviri cu COVID 19 în România vorbesc de un număr neverosimil de mic de cazuri. Asta pentru că se fac nepermis de puţine teste. Şi se fac atât de puţine teste pentru că nu se doreşte aflarea adevărului. De ce? Pentru că adevărul, în acest caz, ar duce la panică şi la revoltă populară.

Ce ştie Klaus Iohannis şi noi nu ştim? Probabil ştie că numărul real de pozitivi cu coronavirus  în România poate fi (este), la momentul acesta, nu de 2 sau de 5 ori mai mare, ci de 30 – 80 de ori mai mare decât cel oficial declarat. Adică între 210 000 – 560 000 de infectaţi!

Dacă vi se pare că exagerez, intraţi pe acest link ce prezintă o estimare a autorităţilor din Danemarca.  Şi ţineţi cont că populaţia Danemarcei este de 3,5 ori mai mică decât cea a României, iar  sistemul ei de sănătate mult mai performant decât al nostru.

În mod cert Klaus Iohannis are  acces şi la alte secrete de natură a-l îngrijora până la ieşirea din indolenţa lui definitorie. De exemplu, faptul că ministrul de interne Marcel Vela a căpătat puteri alarmant de mari prin instituirea stării de urgenţă,. Puteri de care a cam început să uzeze discreţionar, fără a se mai obosi să ceară, în prealabil, încuviinţare de la Cotroceni. Acordul dintre MAI şi biserică este cel mai recent exemplu. Care l-a provocat pe Klaus Iohannis să lanseze un atac neobişnuit de dur la adresa lui Vela.

Ne putem întreba, pe bună dreptate, dacă nu cumva preşedintele şi-a pierdut încrederea în ministrul său de interne şi de-asta a decis, printre altele, să apeleze mai consistent la armată şi  la serviciile secrete?!
Cu un PNL prăbuşit, cu o epidemie tot mai agresivă, care ameninţă să scoată la lumină adevărul adevărat de sub capacul raportărilor cosmetizate, cu o populaţie care dă semne tot mai îngrijorătoare de disperare şi de anarhie, Klaus Iohannis îşi pune toată speranţa în cei care i-au rezolvat toate problemele până acum. În păpuşarii din umbră care l-au făcut preşedinte în primul mandat, care au umplut Piaţa Victoriei de haştagişti manipulabili cu facebook-ul, care au transformat alegerile europarlamentare într-un exerciţiu de prestidigitaţie cu softul, întru debusolarea totală a electoratului de subzistenţă.

Beneficiind de toate cele de mai sus, Klaus Iohannis a început să se iluzioneze că toate aceste reuşite ar fi meritul lui şi că, la o adică,  ar putea obţine orice, doar să vrea!

Nu a învăţat nimic din gafa monumentală de a se crampona de ideea alegerilor anticipate, care acum îl costă, şi ne costă, o întârziere de multe săptămâni în lupta cu pandemia.

A rămas tot în logica electorală! Îl interesează exclusiv lupta politică. De-asta nu se consultă cu niciun partid, de-asta tratează parlamentul ca pe inamicul public numărul unu.

Semnele sunt nu doar că valul de antipatie şi revoltă populară îl va înghiţi în curând, ci şi că susţinătorii lui din umbră încep să-l lase din braţe.

Prin subterane deja se lucrează intens la găsirea şi pregătirea unui înlocuitor pentru Klaus Iohannis. E un proiect nu pe termen lung sau mediu ci pe un termen cât se poate de scurt. Atât de scurt încât efectele sale să se producă înainte ca mămăliga să explodeze.

Căci, dacă mămăliga foametei va exploda, nimic nu va mai putea fi controlat  ca până acum. Iar asta, pentru statul paralel, este de neacceptat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/secrete.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/secrete-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeacordul MAI biserica,armata in strada,atacul iohannis la Vela,Iohannis,mamaliga explodeaza,prabusirea PNL,raportari corronavirus cosmetizate,revolta populara,secrete  În ciuda aspectului său de arian de vitrină, înalt, blond şi cu ochi albaştri, Klaus Iohannis e departe de a întruchipa modelul rasei superioare. E mai degrabă o prezenţă de la care îţi vine să întorci privirea. Artificial, inadecvat, lipsit de o minimă spontaneitate, care, când vorbeşte, stânjeneşte. Ieri a...Blog politic si polemic