Scorul acestui articol
[Total: 135 voturi. Media: 4.9]

 

Observăm în ultima vreme dispute tot mai aprinse în jurul desființării sau nu a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Imaginea creată este aceea de fortăreață sub asediu.

După mobilizările uriașe de forțe și după furia nesăbuită a atacurilor împotriva SIIJ se poate ușor înțelege că pentru asediatori miza e capitală. Iar faptul că după atâtea asalturi succesive meterezele SIIJ încă mai rezistă demonstrează că e vorba de o construcție solidă, cu nebănuite resurse interne de apărare.

Căutând explicații pentru fenomenul SIIJ, am descoperit niște lecții care pot fi desprinse din evenimentele asociate acestuia. Lecțiile te ajută să înveți sau să înțelegi mai bine lucrurile. Încerc să vi le împărtășesc în continuare.

Lecția 1. Ce ministru de excepție a fost Tudorel Toader. Este un adevăr care nici măcar nu ar trebui argumentat. E suficient să-l compari pe Tudorel Toader cu Stelian Ion, această caricatură care ocupă azi fotoliul de la Justiție, ca să-ți dai seama ce prăpastie există între cei doi (și de competență, și de caracter, și de viziune și de prestanță) și ce involuție catastrofală a putut suferi justiția română în mai puțin de doi ani, de când este batjocorită sforăitor prin asa zisa „reformă” iohannisto „“ liberală. Lăsând însă la o parte comparația de mai sus care, în esență, ar semnifica doar diferența dintre doi oameni, unul temeinic educat iar celălalt temeinic îndoctrinat, valoarea de excepție a mandatului domnului Tudorel Toader rezidă în aceea că dânsul a lăsat în urma sa două realizări majore, pe care nimeni nu le poate ignora: debarcarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA și constituirea SIIJ. Conjugate, aceste două realizări sunt echivalente cu câștigarea unui război de independență. Nu-i puțin lucru!

Tot respectul pentru domnul profesor, ministru și om Tudorel Toader. Acesta, plăpând și șugubăț din fire, dar la proba încleștărilor „minte contra mușchi” redutabil, inteligent, tenace și cu un curaj nebun, a știut să reziste presiunilor venite de peste tot (inclusiv din interiorul PSD) și să-și vadă neabătut de drumul lui.  Abilitatea de a conduce mâna înțepenită în haștagism a lui Klaus Iohannis spre o semnătură de demitere a LCK de la conducerea DNA, gest în care aproape nimeni nu credea cu adevărat la vremea respectivă, poate fi considerată acum, când ne-am lămurit cu toții câți bani dă președintele pe Constituția țării, o adevărată lovitură de maestru.

Lecția 2. Ce adunătură nostalgico „“ revanșardă este USR. Pare contrariantă această afirmație în contextul în care facțiunea haștag a electoratului român prezintă așa zisul „partid” USR drept ceva înnoitor și progresist. Argumentele mele întru susținerea acestei lecții SIIJ  există și sunt bazate pe constatări recente.

USR este un grup nostalgic, în primul rând pentru neo-marxismul pe care îl promovează și apoi pentru că își declară atașamentul pătimaș față de ceea ce a însemnat DNA și LCK. Adică față de un trecut funest, nici măcar ignorând abuzurile criminale ale respectivului tandem, ci înrolându-și membrii ca apologeți ai acestora.

USR este un grup revanșard pentru că, în general, vrea să se răzbune pe toți românii  care pun preț pe patriotism și identitate națională  și, în particular, vrea să se răzbune pe SIIJ pentru că a catadicsit să încerce a aplica dreptatea și în enclava useristă.

SIIJ a cutezat să-l pună sub acuzare pe procurorul de elită al DNA, Negulescu, a avut tupeul să o investigheze pe imaculata Kovesi, și, cel mai recent și cel mai grav, a decis samavolnic renumărarea voturilor la Sectorul 1, sectorul doamnei Clotilde, o primăriță emblematică pentru năzuroșii useriști. Niște extremiști de stânga nu pot tolera așa ceva! SIIJ trebuie distrus! Trebuie desființat cu orice preț. Chiar cu prețul ignorării avizului negativ al CSM, chiar cu prețul sfidării criticilor devastatoare ale ÎCCJ.

Lecția 3. Magistrații români, înainte de a fi judecători și procurori, sunt și ei oameni. Și cu rele, și cu bune.

Cu rele, pentru că unii dintre ei s-au lăsat șantajați pe bază de „probe” din arhiva SIPA iar alții au acceptat să se înroleze politic servind uneori nu legea și adevărul ci interesele unor găști.

Cu bune, pentru că, până la urmă, conștiința și statutul de apărători ai dreptății au fost mai puternice în forul lor intim și i-au determinat să voteze majoritar de partea normalității (mă refer la votul dat de CSM împotriva desființării SIIJ).

Faptul că, deși sub presiuni uriașe din toate direcțiile, tot mai mulți magistrați au ales să apere public SIIJ, să pledeze la lumină pentru reala eliberare a justiției de sub diverși papuci opresori (servicii secrete, partide politice, ordonatori externi) care au tot sufocat-o în ultimii ani, este încurajator. El indică o renaștere a respectului de sine în această extrem de importantă categorie profesională, ceea ce nu e de ici, de colo.

Chiar și cei care, sub șantaj sau din alte motive nu tocmai onorabile, au fost împinși să comită cu bună știință  nedreptăți, au acum toate motivele să-și dorească recuperarea onorabilității. Să spere la eliberarea de o povară care ani lungi i-a cocârjat.

Lecția 4. Klaus Iohannis vorbește în somn.  Votul din CSM  ridică, însă, și unele semne de întrebare. Cel mai important dintre acestea este: în care tabără se poziționează, de fapt, Klaus Iohannis în problema SIIJ? Este dânsul pentru desființare sau pentru menținere?

Declarativ, lasă să se înțeleagă că ar fi pentru desființare. Toate guvernele sale de după alungarea PSD de la putere (guvernele Orban și Câțu) s-au angajat, prin programul de guvernare, să desființeze SIIJ. Fiind „ale sale”, aceste guverne nu se puteau angaja la ceva împotriva voinței președintelui.

Doar că, și inițiativa lui Cătălin Predoiu și cea a lui Stelian Ion s-au împotmolit în avizul CSM care a fost de fiecare dată negativ. Bizar lucru, știut fiind că la CSM sunt două tabere cu preferințe antagonice, cea dominată de procurori fiind pe față un aliat al intereselor macovisto „“ koveșiste.  Când, în decembrie 2020, au fost alegeri pentru noua conducere a CSM, somnolentul președinte Klaus Iohannis a făcut efortul să participe personal la ședința respectivă pentru a da un semnal că ține morțiș ca favoritul său să câștige. Așa s-a și întâmplat. Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales, în dauna judecătoarei Evelina Oprina, noul președinte al CSM. Astfel, după toate calculele, facțiunea haștag din CSM prelua controlul asupra deciziilor cruciale.

Și, totuși, la plenul CSM din 11 februarie 2021, avizarea negativă a propunerii ministrului Stelian Ion de desființare a SIIJ a întrunit majoritatea: 11 la 8! Iar pentru ca surpriza să fie totală, domnul Bogdan Mateescu, considerat omul președintelui Klaus Iohannis, a votat și el pentru avizarea negativă.

Poate crede cineva că Bogdan Mateescu l-a trădat pe Klaus Iohannis? Să fim serioși!  Singura explicație a pătrunderii sale pe contrasens este că, vorbind în somn, în hibernarea sa perpetuă, președintele Iohannis i-a trasat această direcție. Pentru că președintele Iohannis nu vrea desființarea SIIJ!

Concluzii

Gruparea USR este vârful de lance al comandoului Soros „“ Macovei „“ Kovesi. Această grupare, după formarea în decembrie 2020 a guvernului de coaliție Câțu, a declanșat o ofensivă furibundă pentru recâștigarea controlului total asupra magistraților și, implicit, asupra justiției din România. Stelian Ion a fost desemnat ministru al justiției pentru a duce la îndeplinire o unică și strategică misiune: desființarea SIIJ!

Președintele Klaus Iohannis se teme de răzbunarea Laurei Kovesi. Din acest motiv nu dorește să facă niciun gest prin care să-i sporească acesteia puterea și influența asupra magistraților români. Desființarea SIIJ ar însemna pentru procurorii haștagiști o încurajare la noi abuzuri iar pentru judecătorii marilor instanțe din România amenințarea de a fi dați din nou pe mâna DNA dacă nu sunt ascultători.

Se știe bine că mai multe dosare vizând familia Iohannis au fost instrumentate pe vremea DNA-ului Kovesi, iar acum sunt ținute la dospit prin diverse seifuri securizate. Klaus Iohannis a fost avertizat și, prudent, joacă public cartea nautralității. Vorbitul în somn, însă, îl trădează.

Așteptăm cu interes votul din Parlament privind proiectul de desființare a SIIJ și, în funcție de rezultatul acestuia, vom decide cât adevăr există în concluziile de mai sus.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/SIIJ.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/SIIJ-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaviz negativ,Bogdan Mateescu,desfiintarea SIIJ,razbunare Kovesi,Soros-Macovei-Kovesi,Tudorel Toader,votul CSM  Observăm în ultima vreme dispute tot mai aprinse în jurul desființării sau nu a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Imaginea creată este aceea de fortăreață sub asediu. După mobilizările uriașe de forțe și după furia nesăbuită a atacurilor împotriva SIIJ se poate ușor înțelege că pentru asediatori...Blog politic si polemic