Scorul acestui articol
[Total: 124 voturi. Media: 4.9]

 

Deocamdată mă abțin să comentez  nominalizarea lui Nicolae Ciucă la șefia guvernului. Dacă este oportună ori ce șanse de reușită are vom vedea în doar câteva zile. Sunt atâtea zvonuri, atâtea manevre în derulare, atâtea interese pe sub masă care scot normalitatea din țâțâni încât prefer să aștept.

O întrebare, însă, m-a preocupat în toată această perioadă: ce l-o fi zgâlțâit într-atât pe Klaus Iohannis încât să-l scoată din moțăiala lui de motan pe vatră și să-l determine să declanșeze criza politică gravă la care asistăm acum?

Dintre răspunsurile pe care comentatorii le-au propus în interminabile dezbateri și argumentări, cel mai plauzibil mi se pare acela legat de planul cu numirile din justiție pe care Stelian Ion încerca să îl strecoare și implementeze cât mai pe șest, camuflat printre anoste declarații de bune intenții.

Respectivul plan, a cărui existență nu a fost deloc negată de intransigenții useriști (aceștia negând doar intențiile lor machiavelice) urma să îl deposedeze pe președintele țării de prerogativa cuvântului final în numirea șefilor marilor parchete, transferând această împuternicire nucleară spre instituții mai apropiate falangei cioloșisto „“ (ha)barniste.

Deci lupta pentru controlul justiției l-a trezit din tors pe domnul președinte! Câștigarea acestui control pare a fi, de departe, grija sa absolută. Dar nu numai a sa ci și a gladiatorilor politici din jur, cu care împarte arena și spectacolul.

Ce stabilitate, ce pandemie, ce dezastru economic, ce pauperizare galopantă? Terorizarea adversarilor prin amenințarea cu pârnaia și șantajarea lor cu zdrăngănitul cătușelor până la îngenuncherea totală, iată țelurile de atins și soluția de victorie absolută ale strategilor progresiști.

Cine n-a observat, minunându-se ori îngrozindu-se, că, în vreme ce ne mor 500 de compatrioți pe zi de covid, principala grijă a unui partid care ne sufocă literalmente cu invocarea „responsabilității” este desființarea SIIJ? Oare sunt nebuni acești pretinși reformatori, oare sunt posedați de diavol, oare de-asta cred ei că nu se vaccinează lumea și că nu mai sunt paturi disponibile la ATI? Pentru că încă există SIIJ?

Orice om normal la cap ar trebui să înțeleagă că, sub sclipiciul unor lozinci cu aparență benignă precum „reformarea legilor justiției” și „desființarea SIIJ” se află nu sete de dreptate ci fanatism, intoleranță,  cult al fricii și al constrângerii. Adică exact atributele terorismului.

Trebuie să recunoaștem, cu toată tristețea cuvenită, că nu de ieri de azi (dar parcă de azi mai abitir decât de ieri) justiția română a devenit, în mâinile unor procleți, armă de terorism politic.

Folosită de Traian Băsescu, (via Macovei, Kovesi, Bogdan), pentru a-i scoate mișelește din joc pe adversarii săi politici Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Decebal Traian Remeș, folosită și de Klaus Iohannis pentru a scăpa gangsterește de Victor Ponta și Liviu Dragnea, justiția română se îndreaptă în aceste zile spre noi performanțe descalificante. Pe de o parte dovedește o inexplicabilă orbire și pasivitate atunci când este confruntată cu evidențele infracționale ale primarului Clotilde Armand și a găștii sale care a furat ca-n codru alegerile de la Sectorul 1, pe de altă parte este azmuțită, la intimidare, asupra unor politicieni importanți pentru a-i aduce pe drumul dorit de minți cu apucături primare.

Dan Barna s-a pomenit cu un dosar ca o pisică neagră (e drept, deocamdată doar in rem) exact când se apropiau alegerile interne din USR „“ PLUS. Care alegeri, surprizător (sau nu?), au fost câștigate de outsiderul Cioloș, un fel de etern candidat bun la toate, promovat frenetic pe filiera Soros „“ Macron „“ Macovei „“ Kovesi.

Ieri a mai apărut o mișcare bizară cu justiția pe post de deget pe trăgaci. AUR și USR, au cerut în Parlamentul României declanșarea unei proceduri de verificare a averii președintelui Iohannis.

Nu mă poate bănui nimeni de simpatii iohaniste, dar prea sare în ochi șantajul cu justiția la președinte. L-au pus haștagiștii chiar și pe trubadurul lor de la formația „Taxi” să-l amenințe „pe sas, pe sas, pe sas” cu sperietoarea Kovesi.

Aici e mai mult decât spirit critic și dor de dreptate. E luptă între haite, pentru o pradă primordială: justiția.

La momentul acesta haita agresivă este cea din jurul lui Dacian Cioloș. Aceea care are de recuperat. Haita lui Klaus Iohannis, cu suport instituțional mai consistent, joacă, deocamdată, la așteptare. Se rezumă la a-și apăra teritoriile și soldații. Majoritățile din CSM, Inspecția Judiciară, procurorii șefi de parchete și judecătorii marilor completuri. Și speră că dosarele lui Iohannis despre care se spune că ar fi fost pregătite temeinic de Kovesi în perioada ei de glorie binomială nu vor fi niciodată detonate. Căci, în caz contrar, există și in această tabără muniție de război care să fie aruncată în luptă fără menajamente: dosarul lui Kovesi de la SIIJ, dosarele lui Clotilde Armand de la SIIJ și de la Parchetul General, dosarele lui Dan Barna de la DNA și câte alte dosare grele vor mai fi zăcând la dospit prin fișete cu cifru fără ca noi să știm de ele.

Din păcate, abandonată în mâinile unor fanatici fără Dumnezeu, justiția română își pierde tot mai mult rolul ei stabilit prin Constituție, acela de a fi a treia putere în stat. În schimb, capătă pe zi ce trece un rol nou și nefast: cel de armă a terorismului politic intern.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/justitie-terorism.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/10/justitie-terorism-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedesfiintarea SIIJ,justitie,reformele justitiei,Soros-Kovesi-Macovei,terorism politic  Deocamdată mă abțin să comentez  nominalizarea lui Nicolae Ciucă la șefia guvernului. Dacă este oportună ori ce șanse de reușită are vom vedea în doar câteva zile. Sunt atâtea zvonuri, atâtea manevre în derulare, atâtea interese pe sub masă care scot normalitatea din țâțâni încât prefer să aștept. O întrebare,...Blog politic si polemic