Scorul acestui articol
[Total: 65 voturi. Media: 4.9]

 

 Face parte din limbajul ultimativ al unei categorii aparte de „războinici”. Cu ochii tulburi și pupilele dilatate de ură, cu mintea încețoșată și carotidele în trepidații, ne pomenim cu astfel de zărghiți ba pe la televiziunile care difuzează înregistrări de la cafteli de pomină între clanuri, ba pe net unde se înregistrează și se difuzează singuri. Îi privești și-ți dai seama că oamenii ăia, în acele clipe, chiar nu glumesc. Sunt atât de surescitați, atât de luați în primire de ce-au consumat, încât sunt capabili de orice.

Senzația unui astfel de personaj posedat de ceva mai presus de forța sa de autocontrol mi-a creat-o Florin Câțu, când a ieșit pe media națională să anunțe demiterea lui Stelian Ion. Era aproape de miezul nopții, ora când, se spune, se deschid capacele gheenei și țâșnesc hiperactivi, printre muritori, necurații.

A zis-o și a făcut-o! Scurt, provocator, fără urmă de remușcare ori de îngrijorare privind consecințele. „Nu permit nimănui să șantajeze poporul român”. Cam ce doză (și din ce) trebuie să iei ca să dea o asemenea bărbăție? Oricum, la nivelul acesta, spectacolul s-a urmărit cu inima în gât.

Ar trebui găsită legătura dintre decizia premierului și discursul președintelui ținut în aceeași zi, mai devreme, la ora 18:00. Marele Conducător a transmis niște mesaje, dar, la momentul acela, nu era foarte clar cui. Acum ne-am lămurit. Chemarea la responsabilitate și dialog nu îi era adresată lui Câțu. Acesta avea deja misiunea și planul de luptă trasate la acea oră. USR „“ PLUS trebuia să aibă urechi să audă și minte să înțeleagă. Adică să participe (cât încă nu era prea târziu) la ședința de guvern anunțată pentru ora 19:00 și să voteze, dracului, programul de mituire a primarilor PNL supranumit cu rezonanțe de excelență „Anghel Saligny”.

Mulți zic că Florin Câțu a aruncat peste bord sacul de balast numit Stelian Ion cu acordul preliminar al lui Klaus Iohannis. Eu aș rectifica plusând: nu „cu acordul” ci „la ordinul” lui Klaus Iohannis. S-a văzut că președintele, altfel legendar de lent, a semnat cu celeritate demiterea disc „“ jokey – ului haștagist de la justiție, scopul primordial al domniei sale fiind deținerea controlului total asupra marilor parchete.

Evident, n-o să plângem acum după Stelian Ion. Vor fi suficiente zvârcolirile grupării Soros – Macovei „“ Kovesi – Armand pentru care desființarea SIIJ era miza supremă.

Se pune însă întrebarea: cât exhibiționism de dreapta (de”¦ mâna dreapt㔦?), la cel mai înalt nivel, mai trebuie să maculeze și oripileze acest popor ca să înțeleagă și deșteptimea (căci prostimea a înțeles demult) că retrogradul PSD, nu?, atât de păcătos și plin de bube, a guvernat de zece ori mai bine decât au făcut-o până acum progresiștii USR „“ PLUS „“ PNL?

Sfatul meu pentru cei care încă își mai închipuie că USR „“ PLUS ar dori binele acestei țări este să nu-și pună nicio speranță în declarațiile belicoase și în flăcările pe care le scot acum pe nări reprezentanții acestei găști de panglicari. Tocmeli de tarabă, circ, șantaj și un tupeu incomensurabil, iată ce îi caracterizează. Foarte bine face PSD că îi trimite la plimbare cu toate promisiunile lor mincinoase că vor semna moțiunea de cenzură. Orice mână de ajutor întinsă acum acestor extremiști imaturi și sadici ar însemna snopul de paie care să-i salveze de la înec.

Cea mai bună formă de eliminare a gangsterismului politic este să lași clanurile să se elimine între ele. Ar fi o mare greșeală ca PSD să se interpună și să-și depună moțiunea de cenzură înainte ca războiul din coaliție să-și epuizeze muniția grea.

Alegerile interne din cele două partide „de dreapta” urmează curând și sunt o adevărată binecuvântare. O mare șansă de dezinfecție socială. Sfâșierile fratricide, pe lângă că mai purifică aerul, arată populației și ce se ascunde sub măști. Să permitem deci cabotinilor să-și joace partiturile până la capăt. Documente compromițătoare, filmulețe, turnătorii, dosare penale, ce recuzită luxuriantă, ce pete violente de culoare pentru superproducția fovistă dedicată imortalizării mizeriei umane.

Și în mijlocul acestei demente vânzoleli pachidermul suprem, rinocerul somnolent. De ce oare a ales să provoace acest deranj care-i tulbură „dolce far niente” „“ le sau, mai pe românește, dulcea trândăvie? Trebuie să fi avut un motiv serios. Dar care o fi fost acela?

Oare deschiderea de către Stelian Ion a procedurii de numire a procurorilor șefi, procedură conform căreia rolul președintelui în acest proces risca să devină pur decorativ? Nu este exclus. S-a consacrat în politica românească de la Băsescu încoace convingerea că modul cel mai eficient de a stăpâni jocurile de putere la nivel înalt este folosirea arsenalului de intimidare al justiției. Fluturând dosare penale și zdrăngănind cătușe. Klaus Iohannis, apropiindu-se de finalul celui de-al doilea mandat, are toate motivele să încerce a se pune la adăpost. Să ajungă la mâna unor procurori hrăniți din canibalismul userist nu este o perspectivă liniștitoare pentru domnia sa.

Cred însă că, mai degrabă, vitejia președintelui de a arunca acum piatra în apă ține, în principal, de un alt motiv. De un plan de viitor, ticluit împreună cu serviciile secrete care sunt de partea lui, plan ce pivotează în jurul lui Florin Câțu. Florin Câțu TREBUIE să ajungă președinte al PNL pentru ca PNL să-i asigure lui Klaus Iohannis, până la alegerile din 2024, spatele necesar. Iar la momentul potrivit, urmând schema de succes Crin Antonescu „“ Klaus Iohannis din 2014, Florin Câțu TREBUIE să se retragă în favoarea unui candidat din partea PNL bine ales și pregătit până atunci pentru Cotroceni. De ce este important ca succesorul lui Klaus Iohannis să fie un om de încredere al acestuia? Pentru că lui Iohannis îi e o frică justificată de un viitor președinte al României provenind de la PSD sau, și mai rău, de la USR „“ PLUS.

Succesul lui Câțu la Congresul PNL de luna asta depinde însă decisiv de respectarea promisiunilor sale de finanțare (eufemism pentru mituire) făcute votanților liberali din teritoriu. Iar o garanție pentru acest „gentlemen”™s agreement” trebuie să fie aprobarea cu orice preț în guvern a programului de investiții Anghel Saligny și, imediat apoi, prinderea lui în rectificarea bugetară. Pentru realizarea acestui imperativ  Klaus Iohannis a acceptat să plătească prețul supărării până la isterie a partenerilor USR „“ PLUS și să-și asume chiar și riscul căderii guvernului. Căci, și dacă acest lucru nedorit se va întâmpla, el tot pe Câțu îl va nominaliza, reintrând astfel în foaia de parcurs.

Vom vedea dacă acesta e planul și dacă e un plan bun pentru Klaus Iohannis. Pentru că, oricând în zilele următoare, poate apărea continuarea la „biografia penală” a lui Florin Câțu sau altceva care să-l oblige pe premier să demisioneze.

Titlul nu e deloc întâmplător! Poți să-l pui și in gura lui Câțu când a ieșit să anunțe revocarea lui Stelian Ion, dar și în gura furibunzilor lideri USR „“ PLUS care nu știu ce să mai inventeze ca să-și bage în sperieți partenerii de coaliție.

Ä‚sta-i nivelul, ăsta-i limbajul, asta este glorioasa guvernare de dreapta! Halal!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/stelian-ion-3.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/09/stelian-ion-3-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeBarna,Ciolos,Congresul PNL,desfiintarea SIIJ,motiune de cenzura,Stelian Ion,USR-PLUS,votare Anghel Saligny   Face parte din limbajul ultimativ al unei categorii aparte de 'războinici'. Cu ochii tulburi și pupilele dilatate de ură, cu mintea încețoșată și carotidele în trepidații, ne pomenim cu astfel de zărghiți ba pe la televiziunile care difuzează înregistrări de la cafteli de pomină între clanuri, ba pe net...Blog politic si polemic