Editoriale

Lupta trebuie transata în interiorul tagmelor

  Precizare Cuvântul tagmă a căpătat, în timp, o conotație peiorativă. Nu cu acea conotație îl voi folosi eu aici, ci cu sensul său original: "Tagmă: Totalitatea persoanelor care aparțin aceleiaÈ™i categorii profesionale sau sociale".   Când o tagmă este amenințată din interior cu distrugerea esenței sale, este foarte greu, dacă nu imposibil, să fie salvată din exterior. În această situație critică mi se pare că au ajuns acum, la noi, doua categorii profesionale și una socială: corpul juridic și corpul medical, pe de o parte, tineretul pe de altă parte. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Serviciile au preluat debarcarea lui Vlad Voiculescu. De-acum e doar o chestiune de zile”¦

  Le recunoști de la o poștă! Când își bagă ele coada, un aer greu, de iahnie patriotică, invadează decorul. "Până aici" "“ pare a spune scenaristul, dând liber acarului să zmucească macazul pentru a trage trenul pe linia sigură, a drumului înfundat. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

DRACIADA „guvernului meu”

Când ai trăit, ca mine, o jumătate de viață în comunism și cealaltă jumătate în capitalism, tentația comparației devine viciu. Aproape fiecare enervare politico "“ socială de care te lovești în prezent declanșează reflex o căutare și un echivalent în trecut. Ca la orice viciu, e vorba de senzații și de dependență. (mai mult…)
continuare...