Scorul acestui articol
[Total: 107 voturi. Media: 5]

 

Că nemulţumirea socială creşte de la o zi la alta a devenit evident. Totuşi, ceea ce se percepe public e doar o bombăneală difuză, filtrată convenabil de structurile specializate.

Situaţia reală a nervozităţii românilor e ştiută numai de aceste structuri. Care, atunci când nu există pericole reale pentru oligarhia lor, îi dă străzii oarece fir, folosind-o ca supapă de siguranţă, lăsând-o să-şi descarce, controlat, presiunea.

Când, însă, o anumită linie roşie a riscului de rebeliune e depăşită, se declanşează alarma şi firul se mulinează la loc, scurtând lesa. După care urmează “intrarea în dispozitiv” şi trecerea pe modul de lucru cazon. Adică la ordin: strict, rigid, imperios.

Astfel de crispări defensive, când se produc, generează comportamente neobişnuite până la nivelul liderilor formali ai ţării. Aceştia, oricât de certaţi cu cele sfinte ar fi, sunt obligaţi de păpuşarii lor să se înfrăţească până şi cu Dumnezeu, dacă e nevoie, doar să treacă pericolul.

După toate semnele, revolta populară autentică (nu cea mimată) a ajuns şi în România la linia roşie. Alarma a fost declanşată.

Partea liberală a guvernului a început să dea înapoi de la măsurile drastice de austeritate ce fuseseră iniţial anunţate. Tăierea sporurilor bugetarilor se amână. Reducerea pensiilor speciale se amână. Desfiinţarea gratuităţii studenţilor pe CFR se transformă într-o reducere cu 50% a preţului călătoriei. Se aprobă la repezeală unele concesii pentru mineri care să dezamorseze protestele incipiente din Valea Jiului. Şi exemplele ar putea continua.

Dar, peste toate cele de mai sus, o mişcare neaşteptată vine să ne convingă că tensiunea din ţară i-a panicat, pur şi simplu, pe guvernanţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut o întrevedere cu Patriarhul Daniel!

Când am citit că Iohannis s-a dus să se întâlnească cu Patriarhul la reşedinţa acestuia din Dealul Mitropoliei, nu mi-a venit să cred.

Cum, fălosul nostru preşedinte care îl cheamă la ordin pe premier cu cohorta sa de miniştri, ori de câte ori vrea înălţimea sa, la Cotroceni, care-şi aruncă ostentativ paltonul pe maşina de protocol pentru că vanitatea lui e nemăsurată, care nu se deranjează să iasă din reşedinţa sa decât ca să plece cu alai la Sibiu sau cu bodyguarzii pe pârtia de schi, s-a umilit într-atât încât să se ducă el la Patriarh acasă în loc de a-l convoca pe acesta la Cotroceni?

Formatul acestei întâlniri a fost unul mai mult decât surprinzator faţă de profilul arogant al preşedintelui. Dacă domnul Iohannis a acceptat să coboare din înaltele sale sfere înseamnă că cineva sau ceva l-a împins imperios spre o astfel de concesie.

Presa cotrocenistă a încercat să inducă ideea că tema principală a întâlnirii ar fi fost una legată de finanţarea insuficientă a Bisericii Ortodoxe Române prin bugetul propus de guvern pentru 2021. Aceasta este o minciună uşor de demontat. O voi face prin intermediul unui fragment din articolul publicat de Cristi Şelaru în Ştiri pe Surse:

Presa ostilă Bisericii Ortodoxe Române, cea de sorginte neo-marxistă, stângistă și progresistă, a anunțat că Iohannis și Patriarhul Daniel s-au întâlnit pentru a discuta despre bani. […] Că Patriarhul Daniel l-a chemat ”la ordine” pe președintele României, ”supărat” că, atenție!, Biserica Ortodoxă Română are un buget cu 89% mai mic în acest an față de precedentul.

Nimic mai fals! De fapt, ca la Radio Erevan, bugetul NU este mai mic, ci mai mare. Și nu este mai mic cu 89%, ci mai mare cu aproape 300%. Și nu este vorba despre bugetul Bisericii Ortodoxe Române, care nu are un buget al ei de la stat, ci de bugetul acordat de stat, conform legii, celor 18 culte religioase oficial recunoscute în România, printre care și Bisericii Ortodoxe Române”.

Un punct de vedere interesant, care ar putea lămuri motivul real al acestei neaşteptate concesii prezidenţiale, este propus de Mihai Şomănescu într-un articol publicat de R3media. Autorul spune:

Aceasta a fost o întâlnire solicitată de președintele Iohannis, pentru că avea/are nevoie de ceva de la Patriarh. În acest sens, să remarcăm faptul că Președintele s-a dus la Patriarhie, nu invers. Întotdeauna, într-o relație, cel care are nevoie face primul pas, face un sacrificiu. Dacă Patriarhul ar fi avut nevoie de ceva, ar fi cerut el o audiență la Cotroceni. Dar nu a fost cazul: Președintele voia/vrea ceva de la Patriarhul Daniel”.

Şi acum ajungem la motive. Ce lucru, atât de important, să fi vrut Klaus Iohannis de la Patriarhul Daniel încât să facă un astfel de pas care să-l pună într-o evidentă poziţie de inferioritate.

Opinia domnului Şomănescu, din articolul sus menţionat, este că tema majoră a discuţiei a fost “una în care cele două tabere sunt în profund dezacord. Din acest punct de vedere, singurul proiect care se încadrează în aceste linii, aflat în dezbatere în aceste zile este educația sexuală în școli. Mai precis, ce tip de educație sexuală se face în școală: educația sexuală sau sanitară normală, cuprinsă de legea retrimisă recent la Comisii, sau educația sexuală pe baze ideologice, cea care cuprinde teoria identității de gen, pro homosexualitate, pe care o dorește Președintele”.

Eu sunt de altă părere. Nu că aş nega posibilitatea ca una dintre temele discutate să fi fost şi educaţia sexuală în şcoli, dar nu cred că acesta a fost subiectul central.

După mine, subiectul central a fost unul strict legat de începutul acestui articol. Structurile specializate ale statului i-au transmis preşedintelui că tensiunea socială cauzată de pandemie, guvernare, buget, măsuri de austeritate devine din ce în ce mai ameninţătoare şi, prin urmare, i-au cerut ca şi domnia sa să se implice prin nişte gesturi majore. Cum ar fi acela de a se întâlni cu Patriarhul Daniel. Pentru a-i cere sprijinul în calmarea populaţiei.

Este ştiut că BOR a fost ostilizată major de guvernarea actuală. Atât prin măsuri necugetate, puse în seama pandemiei, cât şi făţiş, ideologic, prin poziţionări şi fapte ale USR-PLUS care au produs nemulţumiri ale credincioşilor până la revoltă (refuzul demnitarilor de a jura pe biblie, diabolizarea bisericii în mass media, cererea expresă a lui Dacian Cioloş de a se impozita veniturile cultelor etc.).

Pe de altă parte, toate sondajele indică faptul că, la capitolul încredere şi popularitate, biserica este de departe pe primul loc, chiar şi înaintea armatei. Ceea ce-i conferă o forţă de a influenţa societatea care nu poate fi ignorată. Apariţia din neant a AUR confirmă pe deplin acest lucru.

Asta cred că s-a întâmplat! Văzând că se îngroaşă gluma, serviciile l-au băgat pe Iohannis în stare de urgenţă şi i-au ordonat – deh, modul de lucru cazon – să se ducă cu o năframă albă la Patriarh, şi să- ceară acestuia sprijinul pentru menţinerea păcii sociale.

Doar că Patriarhul nu-i nici Ludovic Orban şi nici Florin Câţu. El este, cu adevărat, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Iohannis-Daniel.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/02/Iohannis-Daniel-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebiserica prima in sondaje,BOR,discutii secrete,impozitare venituri culte,Intalnire Iohannis Patriarhul Daniel,manifestatii de protest,pace sociala  Că nemulţumirea socială creşte de la o zi la alta a devenit evident. Totuşi, ceea ce se percepe public e doar o bombăneală difuză, filtrată convenabil de structurile specializate. Situaţia reală a nervozităţii românilor e ştiută numai de aceste structuri. Care, atunci când nu există pericole reale pentru oligarhia lor,...Blog politic si polemic