Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… pentru că, în acest moment, justiția din România reprezintă, ce să mai eufemizăm, arma imorală a lui Băsescu.

A te face că nu recunoști asta, a închide ochii la abuzurile DNA, la rolul politic pe care această instituție deturnată, malformată, această direcție cu atribute de organizație teroristă, îl joacă împreună și coordonat cu judecătorii ICCJ, ar fi, pe lângă un gest de profundă ipocrizie, și un gest sinucigaș pentru liberali.

Doar Cristian Tudor Popescu mai dedică, deghizat în Maica Tereza, ode justiției dâmbovițene pe care o asimilează conceptului de justiție. Doar el mai aplaudă sadic, de pe poziții autoasumate de mecanică și  dezumanizată obiectivitate, arestarea la grămadă, cu excluderea diferențierilor caracterologice și comportamentale, a lui Gică Popescu cu frații Becali, a lui Adrian Năstase cu Traian Băsescu ori Sorin Blejnar ori Adriean  Videanu ori Elena Udrea.

Cum, cei din urmă nu sunt încă arestați? Nici măcar cercetați? Sacrosanctul DNA nici nu i-a deranjat până acum cu vreo citație? Vai ce eroare am făcut, cum am putut confunda justiția adevărată cu o caricatură a ei.

Nu voi avea nici cel mai mic respect, ori considerație, pentru un vot în parlament, al liberalilor, în favoarea  deferirii lui Daniel Chițoiu justiției. Indiferent câte înregistrări compromițătoare or exista la dosar, atâta vreme cât Daniel Chițoiu apare pe listă înaintea unor mult mai vechi acuzați (precum cei anterior menționați dar și alții, cu sesizări trimise DNA de Corpul de Control al Primului Ministru încă din 2012) pe care DNA nu-i deranjează nici cu o citație, totul e clar că ni se servește o ordinară vendetă politică.

Poziția corectă a PNL, în cazul hărțuirii cu justiția a lui Chițoiu și a altora din categoria inamicilor lui Traian Băsescu, ar trebui să fie, după părerea mea, următoarea: Parlamentul României nu vrea să obstrucționeze justiția dar nu vrea nici să facă jocul murdar al DNA. Atâta vreme cât DNA nu respectă o cronologie a sesizărilor primite, cât pune sub acuzație selectiv, după criterii de coloratură politică, doar adversari ai lui Băsescu, fără a se atinge de protejații acestuia, să nu conteze pe sprijinul / complicitatea reprezentanților poporului, ai acelui popor care, în proporție de 95%, a votat demiterea lui Traian Băsescu și a găștii lui de infractori.

Cine-i poate transmite lui Crin Antonescu următoarele, s-o facă: dacă unul ca mine, admirator și susținător activ al său, consideră ca o imensă greșeală și o impardonabilă ipocrizie opțiunea luării în brațe, nediferențiat, a unor sloganuri importate de la cinicii moraliști ai marilor puteri, sloganuri cum ar fi „žpoliticienii nu se amestecă în treburile justiției” sau „žjustiția trebuie lăsată să-și facă treaba”, atunci să se aștepte ca și mulți alții, mai puțin concesivi ca mine, invitați la vot anul acesta, să-i dezavueze și sa sancționeze o astfel de poziție.

Un raționament al PNL de genul „žlasă că vor cădea mai multe capete de la PSD decât de la PNL iar noi vom intra, pe deasupra, și în grațiile licuricilor mai mari ori mai mici”, ar fi falimentar pe plan intern. Pentru că poporul român, așa prost cum îl consideră unii, a dovedit că are forța, în media capacității sale instinctive de a separa răul de bine și minciuna de adevăr, să nu se lase dus de nas.

PNL, dacă vrea să-și conserve statutul de cel mai puțin corupt partid de pe scena politică românească, nu trebuie să facă o falsă paradă de acest lucru și nici să defileze demagogic cu lozinci ipocrite. Trebuie să opună rezistență siluirii justiției de către Traian Băsescu, să refuze orice asociere dezonorantă cu această justiție, scoasă la produs pe centura vieții noastre politice de acest pește cu sceptru, nu al oceanelor în care a crescut ci al bordelurilor pe care le-a alimentat.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Adriean Videanu,Crin Antonescu,Cristian Tudor Popescu,Daniel Chitoiu,DNA,Elena Udrea,fratii Becalkii,Gica Popescu,Maica Tereza,Parlamentul Romaniei,Sorin Blejnar,Victor Ponta... pentru că, în acest moment, justiția din România reprezintă, ce să mai eufemizăm, arma imorală a lui Băsescu. A te face că nu recunoști asta, a închide ochii la abuzurile DNA, la rolul politic pe care această instituție deturnată, malformată, această direcție cu atribute de organizație teroristă, îl...Blog politic si polemic