Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

… pentru că, în acest moment, justiţia din România reprezintă, ce să mai eufemizăm, arma imorală a lui Băsescu.

A te face că nu recunoşti asta, a închide ochii la abuzurile DNA, la rolul politic pe care această instituţie deturnată, malformată, această direcţie cu atribute de organizaţie teroristă, îl joacă împreună şi coordonat cu judecătorii ICCJ, ar fi, pe lângă un gest de profundă ipocrizie, şi un gest sinucigaş pentru liberali.

Doar Cristian Tudor Popescu mai dedică, deghizat în Maica Tereza, ode justiţiei dâmboviţene pe care o asimilează conceptului de justiţie. Doar el mai aplaudă sadic, de pe poziţii autoasumate de mecanică şi  dezumanizată obiectivitate, arestarea la grămadă, cu excluderea diferenţierilor caracterologice şi comportamentale, a lui Gică Popescu cu fraţii Becali, a lui Adrian Năstase cu Traian Băsescu ori Sorin Blejnar ori Adriean  Videanu ori Elena Udrea.

Cum, cei din urmă nu sunt încă arestaţi? Nici măcar cercetaţi? Sacrosanctul DNA nici nu i-a deranjat până acum cu vreo citaţie? Vai ce eroare am făcut, cum am putut confunda justiţia adevărată cu o caricatură a ei.

Nu voi avea nici cel mai mic respect, ori consideraţie, pentru un vot în parlament, al liberalilor, în favoarea  deferirii lui Daniel Chiţoiu justiţiei. Indiferent câte înregistrări compromiţătoare or exista la dosar, atâta vreme cât Daniel Chiţoiu apare pe listă înaintea unor mult mai vechi acuzaţi (precum cei anterior menţionaţi dar şi alţii, cu sesizări trimise DNA de Corpul de Control al Primului Ministru încă din 2012) pe care DNA nu-i deranjează nici cu o citaţie, totul e clar că ni se serveşte o ordinară vendetă politică.

Poziţia corectă a PNL, în cazul hărţuirii cu justiţia a lui Chiţoiu şi a altora din categoria inamicilor lui Traian Băsescu, ar trebui să fie, după părerea mea, următoarea: Parlamentul României nu vrea să obstrucţioneze justiţia dar nu vrea nici să facă jocul murdar al DNA. Atâta vreme cât DNA nu respectă o cronologie a sesizărilor primite, cât pune sub acuzaţie selectiv, după criterii de coloratură politică, doar adversari ai lui Băsescu, fără a se atinge de protejaţii acestuia, să nu conteze pe sprijinul / complicitatea reprezentanţilor poporului, ai acelui popor care, în proporţie de 95%, a votat demiterea lui Traian Băsescu şi a găştii lui de infractori.

Cine-i poate transmite lui Crin Antonescu următoarele, s-o facă: dacă unul ca mine, admirator şi susţinător activ al său, consideră ca o imensă greşeală şi o impardonabilă ipocrizie opţiunea luării în braţe, nediferenţiat, a unor sloganuri importate de la cinicii moralişti ai marilor puteri, sloganuri cum ar fi „politicienii nu se amestecă în treburile justiţiei” sau „justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba”, atunci să se aştepte ca şi mulţi alţii, mai puţin concesivi ca mine, invitaţi la vot anul acesta, să-i dezavueze şi sa sancţioneze o astfel de poziţie.

Un raţionament al PNL de genul „lasă că vor cădea mai multe capete de la PSD decât de la PNL iar noi vom intra, pe deasupra, şi în graţiile licuricilor mai mari ori mai mici”, ar fi falimentar pe plan intern. Pentru că poporul român, aşa prost cum îl consideră unii, a dovedit că are forţa, în media capacităţii sale instinctive de a separa răul de bine şi minciuna de adevăr, să nu se lase dus de nas.

PNL, dacă vrea să-şi conserve statutul de cel mai puţin corupt partid de pe scena politică românească, nu trebuie să facă o falsă paradă de acest lucru şi nici să defileze demagogic cu lozinci ipocrite. Trebuie să opună rezistenţă siluirii justiţiei de către Traian Băsescu, să refuze orice asociere dezonorantă cu această justiţie, scoasă la produs pe centura vieţii noastre politice de acest peşte cu sceptru, nu al oceanelor în care a crescut ci al bordelurilor pe care le-a alimentat.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Adriean Videanu,Crin Antonescu,Cristian Tudor Popescu,Daniel Chitoiu,DNA,Elena Udrea,fratii Becalkii,Gica Popescu,Maica Tereza,Parlamentul Romaniei,Sorin Blejnar,Victor Ponta... pentru că, în acest moment, justiţia din România reprezintă, ce să mai eufemizăm, arma imorală a lui Băsescu. A te face că nu recunoşti asta, a închide ochii la abuzurile DNA, la rolul politic pe care această instituţie deturnată, malformată, această direcţie cu atribute de organizaţie teroristă, îl...Blog politic si polemic