Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

Scris pe 06 aug. 2010

Nivelul unei inteligențe este dat și de capacitatea ei de a nu se lăsa manipulată. Mircea Cărtărescu reproduce identic cronica homericei lupte a președintelui Băsescu cu hidra tricefală Vântu, Voiculescu, Patriciu, evident în varianta propusă de propaganda portocalie. O fi asta o formă de gândire proprie?  O fi un fund de sac? O fi un dumicat înghițit pe nemestecate de prea multă foame de legendă?

Autorul are totuși o contribuție originală în acest panegiric elegiac: rolul de Little Boy al bilețelului lui Tăriceanu lansat de Enola Gay Udrea.

Acest bilețel i-ar fi creat președintelui o dilemă morală, declanșând intransigența acestuia, cu orice risc politic,  față de mafie și mafioți.

Explicația ar putea fi înghițită, la limită, cu o tăcere condescendentă, într-un forum dedicat iconografiei selectiv – ditirambice a epocii Băsescu. Drastic selectivă însă, deoarece ar presupune ignorarea unor contraexemple, celebre prin gravitate și lipsă de etică, la această intransigență. Iată doar două: soluția imorală (anterioară bilețelului) și compromisul necesar ca rău cel mai mic (guvernarea PDL „“ PSD din 2009).

Și apoi mă întreb: oare ignorarea completă de către marile cancelarii europene (și nu numai) a acestui președinte martir, care a luat decizii corecte într-o lume incorectă, este tot un efect al manipulării interpretată de hidră pe trei voci?

Doar premierul Berlusconi ce a întins o mână, către dl. Băsescu, la acel mult mediatizat summit european. Din păcate nu ca să-l salute ci ca să-l dea din drum.

Contele de Saint GermainEditorialecartarescu  Scris pe 06 aug. 2010 Nivelul unei inteligențe este dat și de capacitatea ei de a nu se lăsa manipulată. Mircea Cărtărescu reproduce identic cronica homericei lupte a președintelui Băsescu cu hidra tricefală Vântu, Voiculescu, Patriciu, evident în varianta propusă de propaganda portocalie. O fi asta o formă de gândire...Blog politic si polemic