Scorul acestui articol
[Total: 857 voturi. Media: 4.9]

 

Cu tot dușul rece pe care ni-l administrează pandemia, mulți români au rămas, încă, în logica dezbinării.

Promotorul acestui mod de gândire și acțiune a fost Traian Băsescu. Apariția după 1990,  în România, a unui nou partid al maselor, PSD, îi deranja până la exasperare pe continuatorii fostei securități ceaușiste. Cu tot arsenalul lor de informatori, practici, dosare și tehnici de luptă subterană, se vedeau totuși în pericol de a rata preluarea țării deghizați în reformatori. A fost un gest limită acela de a-l desemna tocmai pe Traian Băsescu, pe care-l știau visceral și imprevizibil, drept vârful lor de lance în lupta cu PSD. Au riscat totuși în acest fel pentru că erau disperați că vor pierde totul. Și pentru că îl știau pe fostul șef de la Anvers suficient de aventurier pentru a se deda la acele nebunii necesare câștigării cu orice preț a puterii, nebunii compatibile doar cu natura lui dictatorială.

Au ales bine pentru ei la vremea respectivă. Traian Băsescu a ajuns președintele României și s-a concentrat total pe războiul de distrugere a PSD. A făcut două mișcări decisive în acest sens: și-a înscris partidul său de cozi de topor în PPE, asigurându-și un aliat european major, și a pus pe picioare binomul SRI „“ DNA, o armă letală pentru anihilarea adversarilor interni.

Când în decembrie 2014 a devenit președinte Klaus Iohannis, mulți au sperat că această alegere reprezintă, de fapt, adevărata rupere a României de comunism și de securism. Realitatea de azi, la mai bine de 6 ani de la acel moment, demonstrează dureros că nici vorbă de așa ceva. Cei care l-au făcut președinte pe Klaus Iohannis au fost exact aceiași care l-au făcut și l-au ținut 10 ani președinte și pe Traian Băsescu. Exact aceiași! Pentru care Klaus Iohannis nu reprezenta nimic mai mult decât o marionetă pe care să o tragă ei de sfori, din umbră.

Klaus Iohannis a fost pus să ducă mai departe războiul de distrugere a PSD început de Traian Băsescu. I s-a cerut să-l câștige cu orice preț, cât mai repede. Garantându-i-se, în schimb, realegerea pentru un al doilea mandat. Angajamente și promisiuni luate și ținute!

Cu un aparat de propagandă uriaș, cu o susținere de afară deloc dezinteresată, cu niște servicii secrete implicate în politică mai mult decât partidele parlamentare și cu un binom SRI „“ DNA jucând la rupere, pentru el, în zona poliției politice, Klaus Iohannis aproape că a reușit să destructureze PSD – ul. Câștigase europarlamentarele, câștigase președinția! Mai avea de bifat doar împlinirea anticipatelor și ar fi luat totul.

Doar că, spre ghinionul lui, a venit pandemia! Examenul adevărului!

Din postura de figurant cu rol strict de executant de ordine, Klaus Iohannis s-a trezit dintr-odată obligat să guverneze de-a binelea. Să caute soluții și să decidă singur. Singur, pentru că aceia care, de fapt, ar fi trebuit să fie adevărații executivi, premierul și guvernul său, erau și ei, la rândul lor, tot niște figuranți. Adică fără proeminență, fără valoare, fără idei, fără inițiativă.

În aceste zile vedem și simțim pe pielea noastră rezultatele obținute de liberali la examenul adevărului. Dezastruoase!

Ludovic Orban, consecvent doar la geluitul părului și la acuzarea pesedeului de toate relele din lume, apare ca fiind într-o perpetuă derută. Deschide ședințele de guvern, în prezența presei, cu ton și gesturi autoritare de care nu se sinchisește nimeni. Cere anchete, demiteri, sancțiuni, dar i se explică că „žsunt de-ai noștri” și o lasă baltă.

Premierul „žnostru”, prelungind obsesiile președintelui „žnostru”, are o singură grijă: obstrucționarea pesedeului prin toate mijloacele. Cultivarea dezbinării românilor, pe criteriul pro sau contra ciumei roșii, până la autodistrugere națională.

Vrea Gabriela Firea „“ pesedista – să testeze de coronavirus populația Bucureștiului? Veto cu spume! Orban îi cere imperativ lui Tătaru să nu semneze, și Tătaru se supune. Deși, când era doar Secretar de Stat, susținuse această inițiativă a doctorului Străinu Cercel. Chiar și asa, Firea, încăpățânată, vrea să meargă mai departe. Orban, preocupat de binele obștii, otrăvește fântânile și pârjolește totul în cale. Ordonă Institutului Național de Statistică (unul dintre partenerii din proiectul Firea „“ Străinu Cercel) să se retragă din proiect. INS execută ordinul fără crâcnire. Disciplină liberală, nu glumă!

Pesedeul propune o inițiativă legislativă privind unele măsuri economice de sprijinire a IMM-urilor în actuala criză. PNL se opune cu indignare. No way. Populism. PSD insistă și, culmea, obține sprijinul TUTUROR celorlalte partide parlamentare (mai puțin PNL, evident) pentru proiectul său de lege.  Parlamentul îl votează cu o largă majoritate. Suntem aproape de o incredibilă stare de unitate națională a acestui popor, rupt în două până acum de ambițiile ultimilor săi doi președinți. Dar nu! Așa ceva nu se va întâmpla. PNL e vigilent. Niet la solidaritate! Contestă la CCR legea tocmai votată de parlament.

Nimic de acceptat de la ciuma roșie. Ei, liberalii, au măsuri mai bune decât ce-au votat toți ceilalți. Și economice și sociale. Ce dacă, în practică, se dovedesc confuze și inaplicabile. Nu contează. Lasă să fie acolo, la tonă, publicate în Monitorul Oficial. Mediul de afaceri, în proporție de peste 70%, le contestă, le consideră nesatisfăcătoare. Ei și? Băncile să nu se supere.

O altă cerință formulată imperios de Orban exact în cele trei minute acordate presei din ultima ședință de guvern a fost eliminarea de urgență a Sorinei Pintea de la conducerea spitalului din Baia Mare. Aceasta revenise asupra demisiei sale și mai avea de efectuat  4 luni până să-și încheie mandatul pe care îl câștigase prin concurs. Dar, Orban, intransigent, a ordonat demiterea imediată: OUT pesediștii! Opriți ascensiunea lui Arturo UI!

Asta îl preocupă! Asta îi preocupă! Războiul cu pesedeul și cu pesediștii. Atât! Altceva numai știu. Altceva nu mai există pentru ei. Șomeri, economie, salvarea țării de la colaps, retrogradate la coada listei. La „žși altele”!

Președintele Iohannis nu uită, în niciunul dintre mobilizatoarele sale discursuri, să declare cât de mulțumit este de guvernarea PNL. Are și motive. Mai toate marile focare de coronavirus sunt găzduite până acum de orașe conduse de liberali: Suceava, Arad, Timișoara, Deva etc. Poți să-l contrazici? Faptele vorbesc.

Doar că toate aceste performanțe l-au făcut gelos pe Emil Boc. Ce, Clujul, care e tot liberal, să rămână mai prejos?

Și Clujul a punctat, decisiv, ieri.  Decisiv și apoteotic. Exportul miilor de zilieri pentru activitățile agricole sezoniere din Germania și Italia s-a făcut prin intermediul aeroportului din Cluj. Imaginile cu îmbulzeala de acolo, nederanjată în niciun fel de autorități, de apărătorii neîmblânziți ai ordonanțelor militare indiferent de instituție și uniformă, au aruncat în cel mai perplexant tragicomic și starea de urgență promovată cu emfază de Klaus Iohannis și credibilitatea apretată propagandistic a preaputernicilor zilei.

Reîntoarcerea la comerțul cu sclavi ca formă de salvare pe timp de pandemie este, totuși, prea suprarealistă.

Cred că asistăm la blestemul lui Brătianu.  Altfel nu se explică degringolada galbenilor. În ritmul ăsta, cu certitudine, îi așteaptă soarta PNÅ¢ – ului.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/Cluj.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/Cluj-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeaeroport Cluj,blestemul lui Bratianu,demitere Sorina Pintea,Gabriela Firea coronavirus,guvernarea penelista,logica dezbinarii,obstructionarea pesedeului,operatiunea sparanghelul,ordonante militare,primarii iberali  Cu tot dușul rece pe care ni-l administrează pandemia, mulți români au rămas, încă, în logica dezbinării. Promotorul acestui mod de gândire și acțiune a fost Traian Băsescu. Apariția după 1990,  în România, a unui nou partid al maselor, PSD, îi deranja până la exasperare pe continuatorii fostei securități ceaușiste....Blog politic si polemic