Scorul acestui articol
[Total: 507 voturi. Media: 4.9]

 

Trăim o perioadă în care toată lumea e surescitată. De înţeles.

Ne sunt prezentate la televizor tot felul de filmuleţe: spontane, regizate, trunchiate, trucate. Ca să ne vedem specia la lucru, în situaţii excepţionale.

Ieri s-a insistat foarte mult pe nişte secvenţe cu un poliţist care bătea un tânăr. Toţi comentatorii erau indignaţi: nu ăsta e rolul poliţiei, să bată oameni pe stradă!

Gâdea exclama nervos: aşa ceva nu se poate!

Ciutacu cerea opinii, în stilul lui inconfundabil, cu răspunsul inclus în întrebare: nu vi se pare că seamănă mai mult a meci de box decât a intervenţie de poliţie?

Ce poliţie, domne, ăştia sunt miliţieni toată ziua – îi ridica la fileu unul dintre invitaţi.

Nu mai dau şi alte exemple de moderatori şi comentatori de la alte televiziuni. Mă rezum doar la cei doi, de care mă simt cel mai apropiat. Am fost şocat să văd cât de superficial au tratat acest caz.

Pe mine m-a uns pe suflet filmuleţul. Şi ştiţi de ce? Pentru că, în fine, am văzut şi la noi un poliţist ca-n filme.

Nu burtosul tradiţional care, când se încing spiritele ,îşi trage chipiul pe ochi şi nu ştie cum să se ascundă pe după plop, nici căruntul în prag de pensie care=şi numără zilele de concediu rămase şi  exersează în timpul misiunilor cumsecădenii de bunic.

Poliţistul nostru din filmuleţ, cu toată uniforma care-l încorseta evident, era agil, antrenat, ştia să se bată şi nu se inhiba la ideea că e filmat. Pumnii lui plecau direct spre ţintă, punctând de fiecare dată. Deşi  în faţa lui nu era un moşneguţ inofensiv, ca acela pe care l-a cotonogit Sandy, derbedeul bătăuş, ci era un ditamai vlăjganul tânăr, care ar fi putut oricând să riposteze.

Şi când credeai că s-a terminat totul, apare un alt vlăjgan în civil fugind printre maşini, incercând să scape de filtrul poliţiştilor. Omul nostru în uniformă, pe care l-ai fi crezut obosit după partida de pugilat, o ţâşneşte ca din puşcă în urmărirea evadatului. Urmează o cursă de câteva sute de metri la capatul căreia, ce să vezi, îl prinde şi îl imobilizează pe fugar.

Deontologii, prin studiouri, fremătau de principialitate. Nu aşa se procedează! Dacă a făcut tânărul ceva, îl prinzi, îl imobilizezi, îl încătuşezi şi îl duci la secţie. Dar nu îl snopeşti în bătaie!

Zău, băieţi? Să fie atât de simplu?

Dar dacă poliţiştii au încercat ce spuneţi voi şi s-au pomenit cu înjurături, cu îmbrânceli, cu o opoziţie agresivă? Filmuleţul prezintă ce s-a întâmplat de la un anumit moment încolo. De unde ştiţi voi ce-a fost înainte? Nu vă sperie cât de sentenţioşi, pe manipulăreală, aţi devenit?

Azi apare o clarificare. Sindicatul Europol publică pe pagina oficială de Facebook cum au decurs, de fapt, lucrurile:

Realitatea din spatele imaginilor “scandaloase” care au devenit virale. O patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum “fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști… la origini. Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții. Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție. Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Poliție, polițiști și pe lege…”

Stimaţi indignaţi, atât de uşor de dus de nas prin informaţii trunchiate: vedeţi de ce, în România, eroii  sunt atât de rari şi, de cele mai multe ori, pentru faptele lor ce-ar merita respect,  primesc oprobriu, dacă nu chiar puşcărie? Pentru că, în România, nu se preţuiesc curajul şi lucrul bine făcut ci spoiala de luat ochii.

Nu aşa se procedează? Dar cum?

Păi dacă faptele descrise mai sus, cu scuiparea în faţă a unui poliţist, la propriu, pe timp de coronavirus, s-ar fi petrecut în America, huliganul acela ar fi primit nu trei pumni in meclă ci trei gloanţe în cap!

Încetaţi cu ipocrizia de doi bani! Este stare de urgenţă şi voi îi apăraţi  pe derbedeii care o sfidează încălcând orice reguli?

Felicitările mele acelui poliţist care şi-a luat în serios menirea!

El ar trebui popularizat pozitiv ,ca şi tânăra poliţistă de la circulaţie care l-a salutat milităreşte pe un medic.

Bravo lor! Ei sunt eroii mei în aceste zile!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/politist.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/politist-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedeontologi,eroii mei,politist bate un tanar,politista saluta un medic,scuipa un politist,sindicatul Europol,stare de urgenta,ziaristi deontologi  Trăim o perioadă în care toată lumea e surescitată. De înţeles. Ne sunt prezentate la televizor tot felul de filmuleţe: spontane, regizate, trunchiate, trucate. Ca să ne vedem specia la lucru, în situaţii excepţionale. Ieri s-a insistat foarte mult pe nişte secvenţe cu un poliţist care bătea un tânăr. Toţi comentatorii...Blog politic si polemic