Scorul acestui articol
[Total: 507 voturi. Media: 4.9]

 

Trăim o perioadă în care toată lumea e surescitată. De înțeles.

Ne sunt prezentate la televizor tot felul de filmulețe: spontane, regizate, trunchiate, trucate. Ca să ne vedem specia la lucru, în situații excepționale.

Ieri s-a insistat foarte mult pe niște secvențe cu un polițist care bătea un tânăr. Toți comentatorii erau indignați: nu ăsta e rolul poliției, să bată oameni pe stradă!

Gâdea exclama nervos: așa ceva nu se poate!

Ciutacu cerea opinii, în stilul lui inconfundabil, cu răspunsul inclus în întrebare: nu vi se pare că seamănă mai mult a meci de box decât a intervenție de poliție?

Ce poliție, domne, ăștia sunt milițieni toată ziua „“ îi ridica la fileu unul dintre invitați.

Nu mai dau și alte exemple de moderatori și comentatori de la alte televiziuni. Mă rezum doar la cei doi, de care mă simt cel mai apropiat. Am fost șocat să văd cât de superficial au tratat acest caz.

Pe mine m-a uns pe suflet filmulețul. Și știți de ce? Pentru că, în fine, am văzut și la noi un polițist ca-n filme.

Nu burtosul tradițional care, când se încing spiritele ,își trage chipiul pe ochi și nu știe cum să se ascundă pe după plop, nici căruntul în prag de pensie care=și numără zilele de concediu rămase și  exersează în timpul misiunilor cumsecădenii de bunic.

Polițistul nostru din filmuleț, cu toată uniforma care-l încorseta evident, era agil, antrenat, știa să se bată și nu se inhiba la ideea că e filmat. Pumnii lui plecau direct spre țintă, punctând de fiecare dată. Deși  în fața lui nu era un moșneguț inofensiv, ca acela pe care l-a cotonogit Sandy, derbedeul bătăuș, ci era un ditamai vlăjganul tânăr, care ar fi putut oricând să riposteze.

Și când credeai că s-a terminat totul, apare un alt vlăjgan în civil fugind printre mașini, incercând să scape de filtrul polițiștilor. Omul nostru în uniformă, pe care l-ai fi crezut obosit după partida de pugilat, o țâșnește ca din pușcă în urmărirea evadatului. Urmează o cursă de câteva sute de metri la capatul căreia, ce să vezi, îl prinde și îl imobilizează pe fugar.

Deontologii, prin studiouri, fremătau de principialitate. Nu așa se procedează! Dacă a făcut tânărul ceva, îl prinzi, îl imobilizezi, îl încătușezi și îl duci la secție. Dar nu îl snopești în bătaie!

Zău, băieți? Să fie atât de simplu?

Dar dacă polițiștii au încercat ce spuneți voi și s-au pomenit cu înjurături, cu îmbrânceli, cu o opoziție agresivă? Filmulețul prezintă ce s-a întâmplat de la un anumit moment încolo. De unde știți voi ce-a fost înainte? Nu vă sperie cât de sentențioși, pe manipulăreală, ați devenit?

Azi apare o clarificare. Sindicatul Europol publică pe pagina oficială de Facebook cum au decurs, de fapt, lucrurile:

„žRealitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale. O patrulă de ordine publică opreÈ™te 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiÈ™ti, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” È™i îi trimit pe polițiÈ™ti… la origini. Sunt somați să înceteze È™i să se legitimeze, aceÈ™tia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față È™i încearcă să îl lovească rupându-i epoleții. Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat È™i îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție. Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau È™i mictionau pe Poliție, polițiÈ™ti È™i pe lege…”

Stimați indignați, atât de ușor de dus de nas prin informații trunchiate: vedeți de ce, în România, eroii  sunt atât de rari și, de cele mai multe ori, pentru faptele lor ce-ar merita respect,  primesc oprobriu, dacă nu chiar pușcărie? Pentru că, în România, nu se prețuiesc curajul și lucrul bine făcut ci spoiala de luat ochii.

Nu așa se procedează? Dar cum?

Păi dacă faptele descrise mai sus, cu scuiparea în față a unui polițist, la propriu, pe timp de coronavirus, s-ar fi petrecut în America, huliganul acela ar fi primit nu trei pumni in meclă ci trei gloanțe în cap!

Încetați cu ipocrizia de doi bani! Este stare de urgență și voi îi apărați  pe derbedeii care o sfidează încălcând orice reguli?

Felicitările mele acelui polițist care și-a luat în serios menirea!

El ar trebui popularizat pozitiv ,ca și tânăra polițistă de la circulație care l-a salutat militărește pe un medic.

Bravo lor! Ei sunt eroii mei în aceste zile!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/politist.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/politist-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedeontologi,eroii mei,politist bate un tanar,politista saluta un medic,scuipa un politist,sindicatul Europol,stare de urgenta,ziaristi deontologi  Trăim o perioadă în care toată lumea e surescitată. De înțeles. Ne sunt prezentate la televizor tot felul de filmulețe: spontane, regizate, trunchiate, trucate. Ca să ne vedem specia la lucru, în situații excepționale. Ieri s-a insistat foarte mult pe niște secvențe cu un polițist care bătea un tânăr. Toți comentatorii...Blog politic si polemic