Scorul acestui articol
[Total: 548 voturi. Media: 4.9]

 

Starea de urgență a permis statului paralel să scoată capul la lumină! Acum are bază legală, nu mai trebuie să acționeze din umbră!

Cel mai bine se simte când democrația este pusă la pământ, ca în aceste zile. Parlamentul nu mai există (așa ne-a spus Ludovic Orban), opoziția e bună doar de luat la refec, nimeni nu o consultă, iar populația onestă, ținută în casă prin amenzi aberante, poate să fiarbă în suc propriu cât o dori. Important e să fiarbă acolo, la ea, între patru pereți, să nu iasă în stradă pentru proteste anti-putere gen.

În vreme ce șturlubaticul nostru premier pare a fi căzut într-o letargie post exces, molcomul nostru președintele e, literalmente, renăscut. Ca-n reclama aceea: „žvai, mamă, ce energie ai”!

Atât de hiperexcitat nu l-am văzut niciodată. Ședințe cu echipa guvernamentală zi de zi, apoi,  comunicate de presă pentru „ždragii mei români”, și, cam de două ori pe săptămână, plugușor cu biciul indignării pe la câte un țap (ispășitor)  mai slab de inger, ca să se audă și buhaiul. Totuși!

Statul paralel, peste tot unde există, lucrează prin intermediari.

În vremuri normale, cu democrație și fără pandemie, intermediarii sunt scoși în față, să atragă asupra lor toată atenția și responsabilitatea, iar adevărații decidenți manevrează butoanele din off, fără expunere și mari riscuri personale.

Acum însă, în aceste vremuri răsturnate, cu pandemie și fără democrație, sforarii au ajuns ei la vedere iar intermediarii, în cazul nostru Iohannis și Orban, au ajuns să facă doar o figurație ambientală pentru a menține aparențele necesare iluziei dorite de ei și de inteligenții lor votanți.

Ceva s-a întâmplat însă! Un mare pericol s-a profilat la orizont și ei, cu senzorii lor din societate, cu infiltrații,  și turnătorii și colaboratorii lor, au aflat. E vorba de situația adevărată din țară, nu de ce se spune prin propagandă. Poporul o cam ia razna. PNL-ul se duce-n cap, iar președintele, cu inaptitudinile lui de lider și de comunicator, o ține din gafă în gafă.

Planul de menținere la putere trebuia schimbat din mers, ca să se mai salveze ce se mai poate salva. Și a fost schimbat. Iar noi, acum, constatăm efectele.

Președintelui, în ultimele săptămâni, i s-a dat mână liberă de la „žparaleli”. „žNoi vă furnizăm informația iar dumneavoastră, domnule președinte, decideți și ordonați. Să vă  vadă țara activ. Cât mai des!”.  Socoteala lor a fost simplă: „ždacă omul are karmă și salvează corabia, nu va fi nicio problemă să-l preluăm din nou, după aceea. Dacă însă ne scufundăm, cum este cel mai probabil, să fie evident pentru toți cine a fost la timonă și cui îi trebuie trimisă nota de plată”.

Tot ce vedem în ultimele zile din partea lui Klaus Iohannis este o ilustrare ironică a talentului său de a călca din capcană în capcană. Iar capcanele îi sunt întinse de chiar sfătuitorii lui, care vor să se asigure că, oricum, ei vor cădea în picioare.

Ezitări, contraziceri, fake-uri ușor demonstrabile, furii extremiste. Cam asta i-au introdus în meniul ieșirilor publice din timpul pandemiei dragile lui servicii secrete, consilierii lui de taină.

Răfuiala cu Vela l-a pus rău cu biserica ortodoxă. Demiterea lui Străinu Cercel și mai ales argumentația mincinoasă, demonstrabilă imediat prin chiar documentul incriminat, l-a pus rău cu oamenii onești. Operațiunea „žsparanghelul” a fost manevrată din umbră în așa fel încât să-i explodeze direct în față și să-l oblige la dezmințiri ridicole, care l-au pus rău cu toți românii ce ar dori să muncească dar nu sunt lăsați să iasă din case.

În fine, discursul de azi cu cedarea Ardealului de către PSD l-a pus rău cu ungurii și cu Ungaria. Merită un paragraf special.

Cine l-a învățat să facă neghiobia asta ar trebui pe de o parte împușcat, pe de altă parte decorat. Împușcat de susținătorii președintelui, decorat de cei care s-au săturat de mediocritatea păguboasă a sa și-l vor plecat cât mai repede de la Cotroceni. După gestul scandalos de azi, Iohannis a fost comparat de mulți cu naționalistul Vadim Tudor. Aici vreau să protestez. Deși, cât trăia „žtribunul”, am fost unul dintre criticii săi aspri, mi se pare o jignire adusă memoriei lui Vadim Tudor această comparație.

Există, totuși, niște limite pe care politicienii nu ar trebui să le depășească dacă aspiră la onorabilitate. Klaus Iohannis a renunțat demult la a le mai privi  ca pe o opreliște de bun simț. Minte fără nicio jenă și fără vreo teamă de ridicol. Și Băsescu era recunoscut ca un mare mincinos, dar, cel puțin, Băsescu era mai subtil. Nu mințea atât de prostește încât să fie prins cu minciuna imediat și indiscutabil.

Cea mai bună dovadă că președintele nostru este „žlucrat” de servicii spre a fi compromis exact la baza sa de susținere externă, UE  – PPE, sunt incidentele diplomatice provocate de acțiunile sale recente.

Operațiunea „žsparanghelul”, atât de defectuos organizată (oare întâmplător?), aduce prejudicii grave de imagine relației România „“ Germania.

Exemplul fals oferit de președinte cu deschiderea experimentală a unor școli din Franța care ar fi fost un eșec din punct de vedere medical, a provocat negări și reacții critice imediate la adresa lui Klaus Iohannis. Relația România „“ Franța este afectată.

Și acum, colac peste pupăză „žcedarea Ardealului Ungariei de către PSD” !!! Din interese electorale, ca să nu spun din disperare electorală, Klaus Iohannis a ales să dezgroape securea războiului în relația România „“ Ungaria! Vom vedea cât de curând cât de bună a fost ideea și cu ce se va solda asta.

Totuși…! Cât ar fi Klaus Iohannis de otrăvit de ura față de PSD și de inabil politic, este greu de acceptat că într-un interval atât de scurt de timp a putut să facă singur, de capul lui, atâtea prostii majore față de parteneri europeni.

De-asta, repet: statul paralel și-a propus să-l discrediteze, alimentându-l cu informații incomplete și anume selectate pentru a-l împinge la greșelile menționate mai sus.

Ceea ce înseamnă că situația din România este mult mai gravă  decât ni se spune. Doar așa se explică panica statului paralel și recurgerea lui Klaus Iohannis la cartea periculoasă a naționalismului extremist.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/statul-paralel.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/statul-paralel-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecdarea Ardealului,demiterea lui Strainu Cercel,experiment scoli Franta,Klaus Iohannis fake news,nationalism extremist,operatiunea sparanghelul,parlamentul numai exista,statul paralel,Vadim Tudor  Starea de urgență a permis statului paralel să scoată capul la lumină! Acum are bază legală, nu mai trebuie să acționeze din umbră! Cel mai bine se simte când democrația este pusă la pământ, ca în aceste zile. Parlamentul nu mai există (așa ne-a spus Ludovic Orban), opoziția e bună...Blog politic si polemic