Scorul acestui articol
[Total: 621 voturi. Media: 4.9]

 

În aceste inedite zile de conviețuire prelungită cu noi înșine, de privit în oglindă și de dialogat cu cel de acolo, avem parte de tot felul de descoperiri. De pildă că, luați la bucată, nu suntem cu nimic inferiori celor  ce ne tratează  ca pe niște obiecte de inventar. Și totuși…

Și totuși ni se întâmplă asta, pentru că nu are nimeni nici răbdarea și nici interesul de a ne privi pe îndelete, de a ne căuta la dinți și la IQ unul câte unul.

Suntem evaluați de-a valma, în vrac, pentru că așa se face comerțul la scară mare cu produse mici.

Prețuirea nu se aplică pe român, ci pe România. Și asta se vede cel mai bine prin moneda folosită la tranzacționare: gologanul. Atâția gologani face, pentru stăpânii lumii, România de azi. Fix doi bani!

Ziare.com anunță triumfalist că „žSUA dau Romaniei 800.000 de dolari pentru lupta impotriva coronavirusului”. Nu e copleșitor? N-ți vine să-ți dai viața pentru ei, pentru partenerii noștri strategici, când constați atâta generozitate?

Vă invit la o experiență simplă: încercați să oferiți unui cerșetor din București o monedă de 5 bani. O aruncă pe jos și scuipă, la propriu, în urma voastră. Ei bine, MAE al României a preferat plecăciunea. O plecăciune adâncă, pentru gologanii americani: „žMinisterul Afacerilor Externe salută anunțul din 16 aprilie al Statelor Unite ale Americii privind acordarea unui sprijin în valoare de 800.000 de dolari României pentru lupta împotriva pandemiei cu noul coronavirus. Aceasta decizie demonstrează o dată în plus, mai ales într-o situație de criză globală, soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral„.

Să nu ți se întoarcă stomacul pe dos de atâta desconsiderare? De atâta bătaie de joc?

Dar poate doar America ne ia de mărgelați, ne plătește cu biluțe colorate, ca pe triburile din jungla amazoniană. Poate Europa ne privește altfel, cu mai mult respect. De pildă Germania, liderul informal al UE, sora noastră egală de la Bruxelles.

Ordin: 50 000 de zilieri pentru sparanghel. Termen: deindată. Condiții: lagăr de muncă. Remunerație: cât indemnizația de lucru în penitenciarul Gherla! Respectarea drepturilor omului: sictir.

Cam ăsta-i prețul României la târgul planetar de sclavi. Cam cu atât ne vând azi jupânii noștri pe piața de second hand, ca să-și conserve privilegiile.

Dar am un presentiment: la așa plată va urma și o răsplată pe măsură.

Arhanghelii sparanghelului, după ce ritualul jertfei lor întru COVID 19 se va consuma cu multă durere, vor aduce țării ăsteia o mare schimbare.

Împăiatul și briantinatul, principalii responsabili cu trocul de zilieri din acest sezon, vor fi invitați să-și caute de lucru.

De la sparangheliști li se va trage.

Recunoștință Germaniei.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/sclavi-500x195.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/04/sclavi-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeajutor SUA,briantinatul,COVID 19,impaiatul,operatiunea sparanghelul,targ de sclavi,troc de zilieri  În aceste inedite zile de conviețuire prelungită cu noi înșine, de privit în oglindă și de dialogat cu cel de acolo, avem parte de tot felul de descoperiri. De pildă că, luați la bucată, nu suntem cu nimic inferiori celor  ce ne tratează  ca pe niște obiecte de inventar....Blog politic si polemic