Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În Cotidianul de ieri, Ion Spânu scrie un editorial despre CTP ca de sub capacul oalei sub presiune (http://www.cotidianul.ro/ct-popescu-crede-ca-nicolae-breban-este-nebun-si-imunitatea-comunista-262621/ ) .

Focul l-a pus sub oală ultima emisiune Prelipceanu – CTP de la DIGI 24 în care diliul presei românești (căci așa suntem noi blagosloviți, să ne trezim cu dilii peste tot: în politică Vadim Tudor, în vârful instituțiilor Traian Băsescu, în show-biz Oana Zăvoranu, în CSM Cristi Dănileț) se pronunță tranșant (cum altfel pentru unul care se închipuie Robespierre?) și cu scrâșnituri de râșniță învârtită de vite bătrâne și împleticite, trăgând la hamul logicii unele hăis și altele cea, despre marile probleme ale zilei: Justiția Română versus SRI și Academia Română, prin intimatul Breban, versus intelectualitatea băsistă prin agresatele sale vestigii de conștiință Liiceanu, Pleșu, Patapievici.
Citind editorialul lui Ion Spânu mi-am adus aminte de bârfele care circulau prin mass – media din România imediat după moartea suspectă a lui Dumitru Tinu. Ceahlăul Despădurit al presei dâmbovițele nu doar că fusese mâna dreaptă a lui Tinu în perioada în care tranzacționarea acțiunilor la ziarul Adevărul îi producea lui sute de mii de dolari profit în vreme ce pe ceilalți acționari îi lăsa faliți, dar era implicat și în scenarii dintre cele mai horror în legătură cu chiar „accidentul” a cărui victimă a căzut Tinu. Vă ofer doar un link pentru un interviu din acea perioadă, găsit la repezeală acum, în timp ce scriu: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/49230/Acuzatii-incendiare-la-adresa-lui-CTP-si-a-lui-Tinu.html. Există însă numeroase astfel de mărturii grave, ce dezvăluie perspective noi pentru evaluarea și înțelegerea personajului CTP și a pozițiilor sale de azi, de-a dreptul iraționale.
Nu mă aventurez să dau greutate de certitudine unor speculații atât de grave făcute pe seama acestui influent gazetar care încă mai este CTP dar, dacă aș fi procuror, m-aș simți îndreptățit să-l arestez preventiv, măcar pentru 24 de ore, pe bază de „suspiciuni rezonabile”, pentru a-l expune astfel, încătușat, memoriei sociale.
Asta ar fi lecţia pe care ar merita-o un militant ca el, animalizat, încrâncenat, absolut insensibil la suferinţa unor nevinovaţi care cad victima sistemului de forţă SRI – DNA – ÎCCJ. Să fie băgat la puşcărie, fără o culpă dovedită, doar pe bază de suspiciuni rezonabile precum acelea din interviul invocat mai sus , şi să fie pus în situaţia de a-şi elogia călăii în numele ideii măreţe pe care o susţine azi că justiţia îndreptăţeşte astfel de sacrificii.

Contele de Saint GermainEditorialeAcademia Romana,Adevarul,Ceahlaul Dezpadurit,Cristi Danilet,CSM,Dumitru Tinu,Justitia Romana,Liiceanu,Nicolae Breban,Patapievici,Plesu,SRI,voreanuÎn Cotidianul de ieri, Ion Spânu scrie un editorial despre CTP ca de sub capacul oalei sub presiune (http://www.cotidianul.ro/ct-popescu-crede-ca-nicolae-breban-este-nebun-si-imunitatea-comunista-262621/ ) . Focul l-a pus sub oală ultima emisiune Prelipceanu – CTP de la DIGI 24 în care diliul presei românești (căci așa suntem noi blagosloviți, să ne trezim cu dilii...Blog politic si polemic