Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

În Cotidianul de ieri, Ion Spânu scrie un editorial despre CTP ca de sub capacul oalei sub presiune (http://www.cotidianul.ro/ct-popescu-crede-ca-nicolae-breban-este-nebun-si-imunitatea-comunista-262621/ ) .

Focul l-a pus sub oală ultima emisiune Prelipceanu „“ CTP de la DIGI 24 în care diliul presei româneÈ™ti (căci aÈ™a suntem noi blagosloviți, să ne trezim cu dilii peste tot: în politică Vadim Tudor, în vârful instituțiilor Traian Băsescu, în show-biz Oana Zăvoranu, în CSM Cristi Dănileț) se pronunță tranÈ™ant (cum altfel pentru unul care se închipuie Robespierre?) È™i cu scrâÈ™nituri de râÈ™niță învârtită de vite bătrâne È™i împleticite, trăgând la hamul logicii unele hăis È™i altele cea, despre marile probleme ale zilei: Justiția Română versus SRI È™i Academia Română, prin intimatul Breban, versus intelectualitatea băsistă prin agresatele sale vestigii de conÈ™tiință Liiceanu, PleÈ™u, Patapievici.
Citind editorialul lui Ion Spânu mi-am adus aminte de bârfele care circulau prin mass „“ media din România imediat după moartea suspectă a lui Dumitru Tinu. Ceahlăul Despădurit al presei dâmbovițele nu doar că fusese mâna dreaptă a lui Tinu în perioada în care tranzacționarea acțiunilor la ziarul Adevărul îi producea lui sute de mii de dolari profit în vreme ce pe ceilalți acționari îi lăsa faliți, dar era implicat È™i în scenarii dintre cele mai horror în legătură cu chiar „žaccidentul” a cărui victimă a căzut Tinu. Vă ofer doar un link pentru un interviu din acea perioadă, găsit la repezeală acum, în timp ce scriu: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/49230/Acuzatii-incendiare-la-adresa-lui-CTP-si-a-lui-Tinu.html. Există însă numeroase astfel de mărturii grave, ce dezvăluie perspective noi pentru evaluarea È™i înțelegerea personajului CTP È™i a pozițiilor sale de azi, de-a dreptul iraționale.
Nu mă aventurez să dau greutate de certitudine unor speculații atât de grave făcute pe seama acestui influent gazetar care încă mai este CTP dar, dacă aÈ™ fi procuror, m-aÈ™ simți îndreptățit să-l arestez preventiv, măcar pentru 24 de ore, pe bază de „žsuspiciuni rezonabile”, pentru a-l expune astfel, încătuÈ™at, memoriei sociale.
Asta ar fi lecția pe care ar merita-o un militant ca el, animalizat, încrâncenat, absolut insensibil la suferința unor nevinovați care cad victima sistemului de forță SRI „“ DNA „“ ÎCCJ. Să fie băgat la pușcărie, fără o culpă dovedită, doar pe bază de suspiciuni rezonabile precum acelea din interviul invocat mai sus , și să fie pus în situația de a-și elogia călăii în numele ideii mărețe pe care o susține azi că justiția îndreptățește astfel de sacrificii.

Contele de Saint GermainEditorialeAcademia Romana,Adevarul,Ceahlaul Dezpadurit,Cristi Danilet,CSM,Dumitru Tinu,Justitia Romana,Liiceanu,Nicolae Breban,Patapievici,Plesu,SRI,voreanuÎn Cotidianul de ieri, Ion Spânu scrie un editorial despre CTP ca de sub capacul oalei sub presiune (http://www.cotidianul.ro/ct-popescu-crede-ca-nicolae-breban-este-nebun-si-imunitatea-comunista-262621/ ) . Focul l-a pus sub oală ultima emisiune Prelipceanu '“ CTP de la DIGI 24 în care diliul presei româneÈ™ti (căci aÈ™a suntem noi blagosloviți, să ne trezim cu dilii...Blog politic si polemic