Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Din păcate pentru el, dar mai ales pentru noi, Victor Ponta s-a dovedit un politician mediocru. I-am pus de-atâtea ori în mână cărțile câștigătoare împotriva lui Traian Băsescu și a regimului său și tot de-atâtea ori le-a jucat greșit și a ratat.
Să ne reamintim:
1. A acceptat, fricos, poruncile lui Barosso când doar o lună dacă mai rezista am fi scăpat de Băsescu încă din toamna lui 2012. A fost amenințat cu sancțiuni economice dure? Oare mai dure decât cele cu care Uniunea Europeană încearcă azi să înduplece Grecia? Nici vorbă. Guvernanții greci, recent aleși (cum se prefigura și la noi, atunci, că alegerile vor fi câștigate cu o majoritate zdrobitoare de USL + Ponta + Antonescu) au decis să lupte pentru respectarea voinței poporului lor, împotriva imperativului și devastatorului tăvălug european și iată, deja, au obținut concesii spectaculoase față de situația chingilor cu care erau sufocați până la paralizie înainte. Poate ei vor fi sacrificați dar se pot mândri că au oferit poporului lor o gură de oxigen.
2. Într-un moment de victorie de etapă devastatoare asupra regimului Băsescu, după alegerile din decembrie 2012 adjudecate detașat, nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să semneze pe șest, cu mortul ținut prin perfuzii, un pact de coabitare rușinos și, în plus, să se lase păcălit copilărește la negocieri, să accepte numirea șefilor marilor parchete exact cum celălalt își dorise. Astfel ne-am pricopsit cu Alina Bica dar, mai ales, cu Codruța Kovesi în fruntea trupelor luptei anticorupție, ca fructe ale marii victorii useliste. Halucinant.
3. Văzut cu sacii în căruță, premier și (încă) bine plasat în sondajele de simpatie populară, s-a lăcomit să ciupească tot mai mult din puterea împărțită inițial echitabil cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Apoi, într-un gest de sinucigașă infatuare, a sacrificat USL-ul la presiunea hulpavilor săi baroni locali, scoțându-l pe Crin Antonescu din lupta pentru Cotroceni și văzându-se, deja, pe sine însuși, președinte.

Au mai fost și alte gafe de parcurs ale lui Victor Ponta, ca premier, dar mă opresc aici pentru că cele deja menționate demonstrează îndeajuns limitele sale: laș, influențabil, oportunist, versatil, fără filon patriotic, fără principii etice de la care să nu se abată.

Suficiente defecte de politician pentru a nu-i deplânge căderea iminentă și pentru a nu-i sări în apărare. Deși, după părerea mea, ceea ce i se întâmplă acum lui Victor Ponta este încă unul dintre jocurile murdare ale binomului SRI „“ DNA prin care clasa noastră politică este restructurată de forțe oculte, după o voință care nu are nimic de-a face cu democrația ori interesul național.

În afară, însă, de scoaterea de pe șine a unui premier ce nu a fost capabil să se ridice la înălțimea așteptărilor unui electorat de peste 70%, motiv pentru care nici nu merită să-l regretăm, apare și un al doilea aspect, poate chiar mai grav decât primul: modul în care această deraiere a fost pusă la cale.

O sarabandă de „coincidențe” a trebuit să se producă pentru a face posibilă situația de ieri, cu punerea sub acuzare a lui Victor Ponta de către DNA. Niște presupuse abuzuri ale premierului, comise cu vreo 6 ani în urmă, sunt scoase de la naftalină exact în ziua depunerii unei moțiuni de cenzură împotriva cabinetului Ponta. Și exact în momentul în care scandalul Rarinca lua proporții amenințătoare pentru Kovesi „“ Stanciu. Și exact în momentul în care 56 de judecători atacă CSM-ul. Și exact în momentul în care Parlamentul refuză DNA-ului arestarea preventivă a lui Șova.

Mai mult decât atât: ca la ordin, președintele Iohannis reacționează într-un timp record pentru el, după circa două ore, cerând demisia premierului, iar o mișcare „spontană” de protest este pusă pe picioare în paralel, pe Facebook, și chiar reușește să adune câteva sute de oameni, deja pregătiți cu lozinci și pancarte, pentru a manifesta în fața clădirii guvernului. Nici discreta doamnă Kovesi nu lipsește de la apelul pe unitate. Simte nevoia să asigure opinia publică de faptul că nu ar exista nicio legătură între acțiunea îndreptată împotriva lui Victor Ponta și evenimentele „“ coincidență pe care eu le-am amintit mai sus. Procurorii ei sunt atât de afundați în dosare încât nici nu se uită la televizor să vadă ce se mai întâmplă prin republică. Pentru a fi mai convingătoare, doamna Kovesi a simțit nevoia să lanseze chiar și o minciună ușor de demontat, cum că premierul fusese citat cu câteva zile înainte (și nu în seara precedentă, prin telefon, cum avea să afirme domnul Ponta, punându-și la dispoziție listingul cu mesaje), asta deoarece și dânsei, probabil, i se păreau „coincidențele” prea gogonate.

Astfel de lucruri nu se pot suprapune întâmplător pentru a se atinge un scop atât de precis. Ele necesită organizare și coordonare. Iar cheile manipulării unor majorități naïve de către minorități dedicate sunt deținute de o singură și tot mai monstruoasă instituție: SRI.

Văzând miraculoasa mobilizare de ieri, pe Facebook, a protestatarilor anti-Ponta, mi-am adus aminte de o demonstrație la fel de „spontană”, declanșată în seara alegerilor prezidențiale în București și alte câteva orașe din țară. Dacă ar fi ieșit Ponta președinte, la diferență de un procent sau două, sunt sigur că revoluția era pregătită și alegerile ar fi fost invalidate pe motiv de vot defectuos în diasporă. Unde, deși față de alegerile băsesciene votaseră de data asta un număr dublu de români, grupuri întregi de agitatori au reușit, de o manieră profesionistă, să dea impresia unei mari fraude.

Este clar că vectorul Facebook (dar nu numai) a intrat de curând în arsenalul serviciilor secrete și este folosit din plin pentru manipulare și ordine la distanță. Acea așa zisă fundație care a lansat ieri, pe Facebook, apelul la mobilizare, a fost întrebată cumva, de autorități, dacă are aprobarea primăriei pentru acel miting? Ia să fi organizat un NGO de sub tutela PSD o astfel de ieșire în stradă anti Stanciu „“ Kovesi și să vezi apoi amenzi, chemări la parchet, articole demascatoare în presă.

Să nu ne facem că nu înțelegem ce se petrece. O mașinărie infernală, pusă inițial la punct de creierul de securist al lui Traian Băsescu, pentru a-i servi interesele dictatoriale, a scăpat acum de sub controlul zbirului ei primordial și zburdă după bunul plac într-o frenezie nebună de acaparare totală a puterii. Nu știu dacă o mai poate opri cineva sau ceva înainte de producerea răului suprem: anihilarea totală a voinței populare și conducerea țării de o mână de atotputernici fără scrupule.

Cât despre Klaus Iohannis, pare tot mai mult un instrument docil în mâna păpușarilor ce-și râd de acest popor. Ieșirile lui publice sunt unidirecționate (pro tridentul abuzivo „“ represiv SRI „“ DNA „“ ICCJ) și indiferente la soarta și suferințele omului de rând. Este dezolant ce se petrece, pentru că a rămâne indiferent la cazul Rarinca și la protestul judecătorilor față de implicarea SRI în actul de justiție reprezintă o nesocotire grosolană a fișei postului de președite.

Oare ce ne rezervă viitorul? Un guvern condus de șantajabilul Predoiu, secondat de șantajabilii Blaga și Gorghiu, cu Sulfina Barbu și Mihai Răzvan Ungureanu ca miniștrii reformatori și cu Gheorghe Falcă și Andreea Paul ca stâlpi ai renașterii economice? Iar în nacela acestui dirijabil, gata oricând să explodeze, cu piloții cascadori Coldea – Kovesi „“ Stanciu?

Doamne ferește!

Chiar să nu existe nimeni în tabăra normalității care să aibă patriotism, viziune, spirit de sacrificiu, idei de salvare? Cineva care să scoată masele mute și dezorganizate în stradă, să o apere pe Mariana Rarinca? Cineva care să deschidă o listă de adeziuni la protestul celor 56 de judecători, unde să poată semna sutele, poate miile de magistrați care le împărtășesc revolta și dorința de dreptate? Cineva care să mobilizeze frustrarea mocnindă a majorității naïve și de bună credință împotriva minorității în misiune?

Așa se pare. Suntem condamnați să ne resemnăm sau să ne reinventăm. Pariez, cu adâncă tristețe, pe resemnare! Asta e tot ce-mi inspiră, în momentul de față, flascul președinte ales.

Contele de Saint GermainEditorialeAlina Bica,Andreea Paul,Barosso,Catalin Predoiu,Codruta Kovesi,Crin Antonescu,Șova,Facebook,Gheorghe Falca,Grecia,Klaus Iohannis,Livia Stanciu,Mariana Rarinca,PSD,Razvan Ungureanu,SRI - DNA,USL,Victor PontaDin păcate pentru el, dar mai ales pentru noi, Victor Ponta s-a dovedit un politician mediocru. I-am pus de-atâtea ori în mână cărțile câștigătoare împotriva lui Traian Băsescu și a regimului său și tot de-atâtea ori le-a jucat greșit și a ratat. Să ne reamintim: 1. A acceptat, fricos, poruncile lui...Blog politic si polemic