Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 3]

E ca la Radio Erevan: Liiceanu urlă ca din gură de șarpe că Breban vrea să-l împuște. Pe el dar și pe Patapievici. Pleșu se solidarizează cu Liiceanu și face vocea a II-a: treceți-mă și pe mine pe listă. Patapievici e ca și mort. Silabisește cadaveric. Deja glonțul lui Breban l-a străpuns. Iar Breban se traduce din română în română: nu am zis că l-aș omorî eu ci polonezii; și nici n-am pomenit numele lui Liiceanu ci doar pe al lui Patapievici.
Că Liiceanu nu are nimic mai prețios pe suflet decât pomădata sa carcasă pe care o simte permanent vânată de inamici mefistofelici, vezi episodul cu sticlele de vin otrăvit primite în dar de la Virgil Măgureanu, știam de mult și din numeroase istorii povestite de el însuși sau de victimele fandaxiilor sale.
Ce mă miră într-o oarecare măsură este sindromul de urechism al amicului său, Andrei Pleșu, care e gata să ia de bune zvonuri grave, fără să le verifice, și, apoi să construiască, pe acceptarea lor convenabilă, o spumoasă broderie de salivă stuchită savant.
„Aud că dl Nicolae Breban a cerut, într-o ședință de secție a Academiei Române, ca domnii Patapievici și Liiceanu să fie împușcați pentru lipsă de patriotism”. Cum, maestre? Doar „aud”? Dar celelalte simțuri? Dar văzul? Nu ar da mai multă siguranță în fața capcanelor ridicolului? O certitudine nu e mai bună decât un zvon? La astfel de ședințe există înregistrări, stenograme. Nu vă interesează adevărul? Ce adevăr, amice, ai înnebunit? Pretextul contează, nu adevărul. Să-l burdușim pe mișel. Acum e clar! Dacă cumva „rătăcitul” Breban o fi spus ce zice el și nu ce fantasmează amicul Liiceanu, ce ar însemna? Să nu mai scriu minunăție de savarină, atât de erotică pentru fanii mei de mână dreaptă, cu mănușă absorbantă?
Eu nu știu care o fi adevărul: că domnul Breban a scăpat-o de la microfonul Academiei și acum o dă la întors, teutonic, sau că, dimpotrivă, explicația dânsului este cea valabilă și distinșii intelectuali băsiști interpretează aria căprioarei pentru a-l comemora pe Labiș. Așa, ca o impresie, după antecedente, aș pune mai mult preț pe ceea ce susține oricine i-ar acuza pe distinșii intelectuali că patetizează „oportunistic”, decât pe ceea ce susțin aceștia, care în trecut au susținut că Băsescu merita să fie susținut.
Cer, spre lămurire, stenograma / înregistrarea discursului incriminat! Să văd eu, negru pe alb, sau să aud eu, cu urechile mele, blasfemica intervenție a academicianului terminator. E atât de simplu: sau a zis ce reclamă Liiceanu și îngână după ureche Pleșu, sau a zis ce susține el însuși, autorul, și nici vorbă de mai mult.
Dacă Academia Română, din restriști logistice, nu a putut să realizeze sau nu mai are înregistrarea respectivă, apelez la memoria de serviciu a națiunii noastre orale, la domnul general Coldea și minunatele sale înregistrări ambientale, să ne furnizeze proba de barbarie a acestui taliban antibăsist care este academicianul Nicolae Breban. Dă-ne frate înregistrarea in care vampirul de la Contemporanul a solicitat închirierea plutonului de la Târgoviște ca să ofilească cu suflul lui de sulf această selectă plantație de Lamium Purpureum ce a invadat ICR-ul patapievician și acum e în pericol de exterminare.
Atâtea dileme esențiale se pot rezolva simplu, prin probe audio „“ video. Sa dăm și o utilitate populară ascultacilor noștri necruțători.
Faceți publică stenograma discursului de la Academie al lui Nicolae Breban și vom elucida misterul. La o adică, eu voi recunoaște că am greșit pariind pe Breban în această controversă. Întrebarea este dacă, la cealaltă adică, Andrei Pleșu își va recunoaște greșeala și Gabriel Liiceanu iși va cere scuze?
Nu vi se pare palpitant?

Contele de Saint GermainEditorialeAcademia Romana,andrei plesu,Contemporanul,Generalul Coldea,Horia Patapievici,ICR,Lamium Purpureum,Nicolae Breban,plutonul de la Targoviste,Radio Erevan. Gabriel Liiceanu,SRI,Virgil MagureanuE ca la Radio Erevan: Liiceanu urlă ca din gură de șarpe că Breban vrea să-l împuște. Pe el dar și pe Patapievici. Pleșu se solidarizează cu Liiceanu și face vocea a II-a: treceți-mă și pe mine pe listă. Patapievici e ca și mort. Silabisește cadaveric. Deja glonțul lui...Blog politic si polemic