Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Până să apară Traian Băsescu pe rampa de gunoaie a politicii românești, doi politicieni își disputau în clasamentele mele afective titlul de „cel mai detestat”: Ion Iliescu și Dan Voiculescu.

Iată însă că a fost suficientă puțină imaginație din partea acestui caricaturist numit „ziua de mâine”, puțin umor negru al său pe pielea noastră, ca să ne mai lămurim o dată, dacă mai era nevoie, cât de relativ este totul  în materie de rău și gradele sale de comparație.

Ticăloșia complexă, elaborată, tenace, liniară, fără insule de ezitare ori refluxuri de omenie a lui Traian Băsescu eclipsează totul, trece în derizoriu păcate ce păreau de neiertat. Mineriadele, banii securității de la Crescent, pălesc ca repere de stabilit liderul crimelor imprescriptibile împotriva poporului român, atunci când Traian Băsescu ne orbește cu sistemul mafiot pe care a fost în stare să-l conceapă și să ni-l aplice pentru a controla țara în beneficiu personal.

Comunistul Ion Iliescu măcar nu a furat, nu a fost implicat în inginerii economice dubioase, nu a reînviat securitatea ceaușistă pentru a-și asculta și șantaja sau distruge inamicii politici. Iar când, după primul mandat, societatea românească, mediul internațional, i-au dat de înțeles că ar cam fi cazul unei rotații de putere, nu i-a înscenat lui Emil Constantinescu plagiate ori dosare de informator al securității pentru a-l compromite ci a acceptat cu demnitate victoria acestuia la urne.

Securistul Dan Voiculescu și-a construit foarte probabil averea devalizând conturi ale „diavolului” de care doar el știa. Dar, cel puțin, parte din această avere a fost întoarsă românilor prin trustul de presă Impact care, că le place sau nu unora să recunoască, acționează azi în beneficiul nostru, ca popor, fiind singurul care se luptă cu sistemul ce ne opresează.  Voiculescu nu a fost nici ministrul transporturilor care a pus garnituri de tren la dispoziția minerilor invadatori, nu a fost nici vânzătorul flotei și nici președintele jucător dând cacialmale propriilor compatrioți prin numiri de gangsteri pentru jefuirea banului public (Blejnar, Udrea etc.).

Zilele acestea asistăm cu greață la o mare și ipocrită dezbatere pe tema demisiei lui Voiculescu din Parlament.

Indignări scrobite scurmă glia din copite: trișorul Voiculescu și tertipurile lui de a înșela justiția!!!

Îl auzeam pe freneticul CTP într-un scrâșnit delir demascator: „pe cine crede că prostește Voiculescu vorbindu-ne de renunțarea la o imunitate ce i-a fost de mult depășită?”

Da, sunt de acord! În acest caz Voiculescu una face (apelează la trucuri pentru a-și salva pielea) și alta zice (că se pune, respectuos, la dispoziția justiției suverane).  Reflex de politician român care nu dă doi bani pe virtuțile adevărului asumat, spus până la capăt.

Dar oare nu în același păcat cad și moraliștii cu ochelari de cal? Ei spun adevărul până la capăt?

Să nu știe CTP (ba bine că nu!) că există cineva care a azmuțit din interese politice această „verginală” justiție la beregata varanului? Că ultima za în lanțul dreptății (pe care, vai, cât o iubim), în speța de care ne ocupăm, ar fi fost un complet de judecată format din aceiași oameni care l-au condamnat pe Adrian Năstase fără probe?  Că da,  poate justiția în ansamblul ei nu o fi subordonată politic dar există acolo, în meningele ei decident, câteva sinapse telecomandate?

Ar fi o copilărie să plasăm gestul lui Voiculescu într-o lume ideală: puritatea adevărului absolut pe de o parte contra minciunii secretate de lașitate pe de altă parte. Pentru că ceea ce se întâmplă, de fapt, este un război total, fără reguli, între două forme comparabile de nemernicie.

A vedea și semnala doar trișeriile unei părți pentru că cealaltă parte își botează falsurile cu nume serafice (justiție, dreptate, adevăr) înseamnă a fi sau complice sau filistin.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Blejnar,Crescent,CTP,Dan Voiculescu,Emil Constantinescu,filistin,Ion Iliescu,Traian Basescu,UdreaPână să apară Traian Băsescu pe rampa de gunoaie a politicii românești, doi politicieni își disputau în clasamentele mele afective titlul de 'cel mai detestat': Ion Iliescu și Dan Voiculescu. Iată însă că a fost suficientă puțină imaginație din partea acestui caricaturist numit 'ziua de mâine', puțin umor negru al...Blog politic si polemic