Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(comentariu postat parţial la articolul din RL al doamnei Sabina Fati intitulta “Blatul pentru Ridzi”, articol ce poate fi citit accesând linkul

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/blatul-pentru-ridzi-209948.html )

Doamna Sabina Fati de la Romania Libera nu intră de obicei in atenţia mea critică. Este, în corul pro – băsescian, o voce joasă, de acompaniament bazal şi cam atât. Neavând ieşiri la rampă cu solouri de coloratură unde să exhibe tupeu şi grobianism, ca Mircea Mihăieş, ori câmpi bătuţi cu graţie literară ca Andrei Pleşu, nu mă enervează îndeajuns pentru a-mi stârni comentarii.

Voi face însă acum o mică excepţie deoarece, frunzărind presa electronică de azi, simt în aer o nouă temă manipulatorie revărsându-se la comandă, indusă probabil de aparatul de propaganda de la Cotroceni din moment ce apare în mai multe ziare (RL, EVZ, Adevărul) şi este comentată identic în ceea ce priveşte vinovaţii şi victima.

Mă refer la votul din Parlament în cazul Ridzi.

Doamna Fati ne vorbeşte de un blat, pus la cale de pedeleii răi, dominaţi de lăcomii transpartinice, în detrimentul pedeleilor buni, conduşi cu onoare şi patriotism de nimeni altul decât justiţiarul Traian Băsescu care, astfel, devine o Victimă (cu V – mare!).

Spune doamna Fati, ca şi cum ar citi un text ce i-a fost pus în faţă:

“ Blatul pentru Ridzi se încadrează tot mai mult în noul concept politic al democrat-liberalilor: compromisul ca tehnică de autoapărare, aruncarea peste bord a indisciplinaţilor europarlamentari Cristian Preda şi Monica Macovei, izolarea lui Băsescu”.

Pe logica asta si Elena Udrea, care e in plin razboi cu Cristian Preda, l-ar vrea izolat pe Traian Basescu. Hai sa fim seriosi: Basescu una declara la TV, de ochii lumii si pentru a intretine confuzia care îi prieste atat de mult si alta sforăreşte din umbră. Salvarea lui Ridzi se face la comanda lui dar nu dadea bine să actioneze pe faţă. Proba verităţii este ca nimeni din PDL nu a patit si nu va pati ceva pentru camuflarea asta de jeg.

Se pare ca Basescu aplica aceeasi tactica, de a spune una in public si de a face alta in spatele uşilor închise, si in cazul Legii Educatiei. Aceasta lege n-ar fi cazut in veci la CC daca Basescu dorea mortis sa treacă. Aşa, au aparut “obstacole neprevazute”. Ieri presedintele a iesit pe toata media sa declare cât de total sustine el Legea Educatiei in varianta UDMR. Pentru mine ăsta este un semn ca omul se acoperă pentru un alt “obstacol neprevazut”. Vom trai si vom vedea.

Pana la urma o sa i se infunde cu smecherismul asta de tip Becalian. Mai ales ca lumea a inceput sa se prinda. Cu toate perdelele de fum ale doamnei Fati.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,cazul Ridzi,mihaies,Plesu,Sabina Fati,victima,vinovati(comentariu postat parţial la articolul din RL al doamnei Sabina Fati intitulta “Blatul pentru Ridzi”, articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/blatul-pentru-ridzi-209948.html ) Doamna Sabina Fati de la Romania Libera nu intră de obicei in atenţia mea critică. Este, în corul pro – băsescian, o voce joasă, de acompaniament bazal...Blog politic si polemic